$_SESSION['m_idPlayer'] geeft 4 inplaats van 0000004

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

01/12/2014 09:15:20
Quote Anchor link
Goedendag leden,

Ik zit met een klein probleempje.

Ik ben bezig met een website die een id van een speler uit de website haalt.
Deze id begint met 6x een 0 bijvoorbeeld 0000004

Echter als ik deze in een $_SESSION stop en het dan aanroep dan geeft die alleen een 4 weer.
Het probleem is dan ook dat ik de gegevens dan niet uit de tabel kan halen.

Hoe kan ik dit oplossen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:41:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2014 09:28:50
Quote Anchor link
Hoe sla je de waarde op in de sessie?
 
Bart V B

Bart V B

01/12/2014 09:39:46
Quote Anchor link
Een nummer kan geen verloop nullen hebben. Dus waarschijnlijk zal je er een string van moeten maken. Mijn advies, niet doen. Geen verloop nullen maken maar een echt nummer. Scheelt een hoop ellende.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2014 09:41:41
Quote Anchor link
PHP ziet je variabele als een nummer (integer). PHP doet dat automatisch, lekker flexibel maar soms zoals nu bij jou ook iets overenthousiast.

Je kunt er weer heel makkelijk nullen voor zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$value
= 4;
$result = str_pad($value, 7, '0', STR_PAD_LEFT);
echo $result;
?>


Toevoeging op 01/12/2014 09:42:50:

Ga wel met bart mee: Je id in je database zou nummeriek moeten zijn en geen voorloopnullen moeten hebben.
 
Thomas de vries

thomas de vries

02/12/2014 19:45:10
Quote Anchor link
Hi. Bedankt voor de tips.

Echter wordt het opgeslagen in de DB door een programma geschreven in C++ daar heb ik verder geen invloed op.
Maar Bart V B heeft wel een punt.

De gegevens staan in de DB opgeslagen als CHAR(7)

Ik maakte daar dus een (int)$_SESSION['m_idPlayer] van heb de int weg gehaald zodat het een string is en nu werkt het zoals het moet.

Bedankt voor de tips.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.