Dom probleem: SELECT WHERE field = ''

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Vereyken

Hans Vereyken

03/08/2007 21:17:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al anderhalf uur aan het zoeken naar een query waarmee ik dit kan doen:
$query = "SELECT * FROM bloemen WHERE einde_bloeitijd = ''";
Ik wil dus alle records waar het veld einde_bloeitijd niet is ingevuld... het wil niet. Hij vind niks
Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:51:05
 
Frank -

Frank -

03/08/2007 21:19:00
Quote Anchor link
IS NULL

Edit: url toegevoegd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

03/08/2007 22:49:00
Quote Anchor link
Oh, dat had ik zelf ook moete kunnen vinden...
Bedankt, nog een ander vraagje, waarom werkt deze query niet?:

$query = "UPDATE bloemen SET begin_bloeitijd = '$bloeitijd1', einde_bloeitijd = '$bloeitijd2' WHERE latijn = '$latijn'";

Hij veranderd helemaal niets in de database
 
- SanThe -

- SanThe -

03/08/2007 22:51:00
Quote Anchor link
Voer je de query ook uit?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

03/08/2007 22:56:00
Quote Anchor link
en als je de query uitvoert control dan ook op eventuele errors.
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

03/08/2007 22:57:00
Quote Anchor link
Jaja, ik ben wel een groentje, maar zo erg is het niet ;-)

Hier is het betreffende stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if (isset($_POST['submit'])){
        $latijn = $_POST['latijn'];
        if ($bloeitijd1 == "") {
            $query = "UPDATE bloemen SET begin_bloeitijd = '$bloeitijd1', einde_bloeitijd = '0' WHERE latijn = '$latijn' AND plaats1 = '$plaats'";    
        }
else if ($bloeitijd2 == "") {
            $query = "UPDATE bloemen SET begin_bloeitijd = '$bloeitijd1', einde_bloeitijd = '$bloeitijd1' WHERE latijn = '$latijn' AND plaats1 = '$plaats'";    
        }
else {
            $query = "UPDATE bloemen SET begin_bloeitijd = '$bloeitijd1', einde_bloeitijd = '$bloeitijd2' WHERE latijn = '$latijn' AND plaats1 = '$plaats'";    
        }
    }

    include("admin_db_login.php");
    mysql_query($query);
    mysql_close();
}

echo $bloeitijd1; //ter controle
echo $bloeitijd2;

?>

wie kan mij helpen?
in het begin staat er ook nog dit:
error_reporting (E_ALL);
ik krijg geen meldingen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Vereyken
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2007 23:03:00
Quote Anchor link
De query uitvoeren is niet genoeg. Je moet ook de resultaten fetchen met mysql_fetch_assoc.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/08/2007 23:11:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.08.2007 23:03:
De query uitvoeren is niet genoeg. Je moet ook de resultaten fetchen met mysql_fetch_assoc.
Bij een UPDATE?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

03/08/2007 23:14:00
Quote Anchor link
sorrie, ik begrijp het niet goed, waarom is de query uitvoeren niet genoeg? en wat doet die mysql_fetch_assoc?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/08/2007 23:35:00
Quote Anchor link
Hans schreef op 03.08.2007 23:14:
en wat doet die mysql_fetch_assoc?
Dat is niet nodig. Waarom zit er geen check op of de query wel is gelukt?
 
- wes  -

- wes -

04/08/2007 00:15:00
Quote Anchor link
mysql_affected_rows()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.