DOMDocument() en php.ini

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Martinus

chris Martinus

20/12/2012 09:02:15
Quote Anchor link
Online krijg ik de foutmelding Warning: DOMDocument::load(http://www.phphulp.nl/rss-feed/forum.php) [domdocument.load]: failed to open stream:

In XAMPP is er geen probleem. Kennelijk moet ik mijn php.ini aanpassen.

Graag advies

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$xmlDoc
= new DOMDocument();
$xmlDoc->load( "http://www.phphulp.nl/rss-feed/forum.php");

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:42:20
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 09:19:31
Quote Anchor link
Ik denk dat allow_url_fopen uit staat in php.ini.
Het lijkt er dus op dat jouw server niet toelaat dat php files gaat openen op andere domeinen.

Als je dat kan (laten?) aanpassen
 
Chris Martinus

chris Martinus

20/12/2012 10:28:07
Quote Anchor link
Nee,allow_url_fopen is On.

Een site als http://feeds.nos.nl/nosjournaal geeft bijvoorbeeld geen moeilijkheden.
De één wel en de andere weer niet.
 
Chris Martinus

chris Martinus

22/12/2012 09:01:35
Quote Anchor link
Om mijn vraag nieuw leven in te blazen, hieronder mijn php.ini en een paar rss-feeds-site die wel of geen foutmelding geven.

Mijn php.ini:
allow_url_fopen = on
allow_url_include = off
auto_globals_jit = On
display_errors = on
display_startup_errors = On
exit_on_timeout = on
file_uploads = On
gpc_order = GPC
magic_quotes_gpc=Off
magic_quotes_runtime = Off
max_execution_time = 60
max_file_uploads = 20
max_input_nesting_level = 64
max_input_time = 60
memory_limit=128M
mysql.connect_timeout = 60
mysql.max_links = -1
mysql.max_persistent = -1
post_max_size = 128M
realpath_cache_size = 16K
realpath_cache_ttl = 120
register_globals = off
register_long_arrays = Off
short_open_tag = Off
upload_max_filesize = 128M
variables_order = GPCS
zend.enable_gc = On
extension=imap.so
extension=php_exif.dll


De eerste drie werken probleemloos, de anderen geven de eerder genoemde foutmelding
v http://feeds.nos.nl/nosjournaal
v http://feeds.webwereld.nl/webwereld
v http://feeds2.feedburner.com/ciofeed
http://rss.feedsportal.com/c/585/fe.ed/www.telegraaf.nl/rss/
http://rss.nytimes.com/services/xml/rss/nyt/HomePage.xml
http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss
 
Chris Martinus

chris Martinus

24/12/2012 13:29:12
Quote Anchor link
Is er een Domdocument- cq XML deskundige die me, zo pal voor de donkere dagen van Kerst, op weg kan helpen met mijn vraag?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $dom
= new DOMDocument();
    $dom->load("http://www.phphulp.nl/rss-feed/forum.php");
?>

geeft een warning
Warning: DOMDocument::load(http://www.phphulp.nl/rss-feed/forum.php) [domdocument.load]: failed to open stream: Connection refused in /home/vhosts/************/x.php on line 3

Warning: DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity "http://www.phphulp.nl/rss-feed/forum.php" in /home/vhosts/**************/x.php on line 3


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $dom
= new DOMDocument();
    $dom->load("http://feeds.webwereld.nl/webwereld");
?>


werkt probleemloos.

Ligt dit aan mijn php.ini of moet ik het in de richting van mijn server zoeken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 13:34:39
Quote Anchor link
Ik zou het eerder in de richting van de server zelf zoeken, en mogelijk de firewall of de verbinding zelf.
 
Chris Martinus

chris Martinus

25/12/2012 16:30:04
Quote Anchor link
Heel goed Aar,

Ik ben bij de provider gaan zoeken en ontdekte de volgende oplossing:

"Vanwege een blokkade op verbindingen vanaf onze server via poort 80, kan het voorkomen dat het includen van een RSS-feed niet werkt. Daarom bieden we de mogelijkheid om een externe include via een server van ons te laten plaatsvinden."

Na het toepassen van deze include zijn alle RSS feeds die tot op heden ontoegankelijk waren, nu bereikbaar.

Bedankt voor het zoeken in deze richting.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.