Domein check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

10/08/2015 14:14:48
Quote Anchor link
Op mijn site kunnen ze kijken welke domeinnaam beschikbaar is.

Maar nu wil ik de gebruiker nog de extensie zelf laten kiezen met zon keuze menu.
Hoe doe ik dit?

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<html>
<head>
    <script type="text/javascript">
    function validate(){
        var domein = $('#domein').val();
        
        $.ajax({
            type: "GET",
            url: "domeincheck.php",
            data: 'domein='+ domein
        }).done(function(data){
            $('#status').html(data);
        });
    }
    </script>
</head>
<body>
      <h4>Is mijn domeinnaam nog beschikbaar?</h4>
Kijk hier of uw domeinnaam beschikbaar is. <br><br>
Vul zelf de extensie in. (Bijv. .nl , .com , .info , .es etc..)
<br>
Voorbeeld:<br>
www. jounwebsite.com<br> <br>
www.<input type="text" name="domein" id="domein" /> <button onClick="validate()">Controleer!</button><br>
</body>
</html
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:42:24
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/08/2015 15:00:07
Quote Anchor link
Met een selectbox
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select>
<option>.nl</option>
<option>.com</option>
</select>
 

10/08/2015 15:41:17
Quote Anchor link
Wat is dit nou weer voor antwoord?

Ik bedoel welke functies in het script toevoegen?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2015 15:42:53
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 10/08/2015 15:41:17:
Wat is dit nou weer voor antwoord?


Daar vroeg je toch naar.

Zo niet, stel dan je vraag duidelijker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2015 15:43:07
Quote Anchor link
Ten eerste moet je je option-tag een value meegeven, en je select een name-attribuut.
Dan kan je op dezelfde wijze zoals je ook met je domein-invoerveld doet, de extentie ophalen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/08/2015 16:23:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<html>
<head>
    <script type="text/javascript">
    function validate(){
        var domein = $('#domein').val();
        var tld = $("#tld").val();
        $.ajax({
            type: "GET",
            url: "domeincheck.php",
            data: 'domein='+ domein + tld
        }).done(function(data){
            $('#status').html(data);
        });
    }
    </script>
</head>
<body>
      <h4>Is mijn domeinnaam nog beschikbaar?</h4>
Kijk hier of uw domeinnaam beschikbaar is. <br><br>
Vul zelf de extensie in. (Bijv. .nl , .com , .info , .es etc..)
<br>
Voorbeeld:<br>
www. jounwebsite.com<br> <br>
www.<input type="text" name="domein" id="domein" />
<select id="tld">
    <option value=".nl">.nl</option>
    <option value=".net">.net</option>
    <option value=".de">.de</option>
    <option value=".com">.com</option>
    <option value=".be">.be</option>
</select>
<button onClick="validate()">Controleer!</button><br>
</body>
</html>


Asjeblieft , 1 bak code

@-Aar- Je hoeft je select geen name te geven want het is een ajax request, id is genoeg ;)
Gewijzigd op 10/08/2015 16:23:50 door Jacco Engel
 
Eddy E

Eddy E

10/08/2015 21:03:51
Quote Anchor link
Dus je hebt geen fall-back???? Foei!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.