Domein uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 13:47:52
Quote Anchor link
Ik wil graag op een pagina een naam neerzetten, zoals:

Welkom NAAM,

Maar deze wil ik graag uit de subdomain halen: http://NAAM.mijnwebsite.nl

Weet iemand hoe ik dat fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:45:16
 
John D

John D

11/11/2010 13:57:03
Quote Anchor link
kijk eens naar deze functies:
$url=$_SERVER['REQUEST_URI'];
getdomain($url);
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 14:07:22
Quote Anchor link
Heb ik al gedaan, ik heb alles afgezocht via google, maar ik kom er niet uit.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/11/2010 14:09:29
Quote Anchor link
Ik zou denken dat, dat gekoppeld is aan een database (maar hoeft niet per definite). Dan valt er een koppeling te maken naar de naam
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 14:14:28
Quote Anchor link
dat van john d klopt wel, maar ik weet niet hoe je dat zover kan krijgen dat ik uit

http://NAAM.mijnwebsite.nl zodat ik alleen NAAM over hou.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

11/11/2010 14:15:49
Quote Anchor link
explode? substring..
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 14:22:17
Quote Anchor link
Was ik vergeten te vertellen dat ik beginner ben? Want explode en substring... WHAT?

Heeft er niet toevallig iemand een stukje script die dat doet? Het zal toch niet veel meer zijn als 4 regeltjes ofzo?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/11/2010 14:27:03
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 14:42:37
Quote Anchor link
Ok ik heb de linkjes van Teun Hesseling bekeken, ben ietsje verder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$urlnaam
= $_SERVER['SERVER_NAME'];
echo "$urlnaam";
?>
<br />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$rest
= substr("$urlnaam", -10, 10); // returns "d"
echo "$rest";
?>


Met andere woorden, ik schiet er geen reet mee op, want zoals ik al vertelde, ik heb er geen verstand van, ik had gehoopt en misschien wel een beetje verwacht dat er hier mensen zouden zijn die mij konden helpen.......

Nogmaals:

Ik wil graag op een pagina een naam neerzetten, zoals:

Welkom NAAM,

Maar deze wil ik graag uit de subdomain halen: http://NAAM.mijnwebsite.nl

Weet iemand hoe ik dat fixen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2010 14:43:42
Quote Anchor link
Kijk eens naar explode, en explode eens op de punt. :-)
 
- Mark -

- Mark -

11/11/2010 14:47:14
Quote Anchor link
Het zal wel niet zo mooi zijn maar dit topic schiet toch voor geen meter op.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    
    $stukjes
= explode('.', $_SERVER['SERVER_NAME']);
        
    echo 'Welkom '.$stukjes[0].',';

?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/11/2010 14:48:11
Quote Anchor link
verdiep je meer eens in de basis voordat je hier aan begint
 
John D

John D

11/11/2010 14:48:49
Quote Anchor link
$url=$_SERVER['REQUEST_URI'];
$domain = getdomain($url);
$pieces = explode(".", $domain);
$wat_jij_zoekt=$pieces[0];
echo $wat_jij_zoekt;
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

11/11/2010 14:52:11
Quote Anchor link
Jammer, ik denk echt dat mensen alleen maar naar een site kunnen verwijzen of woorden die er mee te maken hebben, hier ben ik zelf ook al achter gekomen tijdens het googlen, maar NOGMAALS IK BEN BEGINNER, en ik begrijp geen hol van wat ik met die dingen moet doen.

Kan iemand mij met een oplossing helpen ipv (voor mij) vage hints?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2010 14:52:24
Quote Anchor link
@John,

Waar haal jij getdomain() vandaan?
 
John D

John D

11/11/2010 14:54:14
Quote Anchor link
euh.....
die oplossing staat er toch compleet?
lees je ook wel of zoek je code inclusief handleiding en commentaar?
Ik probeer het nog een keer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$url
=$_SERVER['REQUEST_URI'];
$domain = getdomain($url);
$pieces = explode(".", $domain);
$wat_jij_zoekt=$pieces[0];
echo $wat_jij_zoekt;
?>
Gewijzigd op 11/11/2010 14:55:13 door John D
 
- Mark -

- Mark -

11/11/2010 14:56:59
Quote Anchor link
@ John getdomain is geen bestaande functie, Iets minder copy en paste van het internet zonder te kijken.

@ Ivo, Wat krijg je te zien als je mijn stukje uitvoert? Of weet je niet wat je er mee moet aanvangen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2010 14:57:07
Quote Anchor link
En dan probeer ik het nog een keer :P

Quote:
@John,

Waar haal jij getdomain() vandaan?
 
John D

John D

11/11/2010 14:58:09
Quote Anchor link
Aar anoniem op 11/11/2010 14:52:24:
@John,
Waar haal jij getdomain() vandaan?

Excuus, staat in mijn library.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

function getDomain($url)
{

    if(filter_var($url, FILTER_VALIDATE_URL, FILTER_FLAG_HOST_REQUIRED) === FALSE)
    {

        return false;
    }

    /*** get the url parts ***/
    $parts = parse_url($url);
    /*** return the host domain ***/
    return $parts['scheme'].'://'.$parts['host'];
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2010 14:59:35
Quote Anchor link
Dan wordt lijn 3 dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$domain = getDomain($url);


Hoofdlettergevoeligheid ;-) (3x woordwaarde)
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/11/2010 15:02:39
Quote Anchor link
@ivo maar ivo als je niet experimenteert zal er je nooit een hol van gaan snappen :p en mark geeft je het antwoord eigenlijk al. explode komt hier op neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $tekst
= 'hier.staat.wat.tekst.in';
    $explode = explode(".",$tekst); // het eerste stukje tussen de dubbele quotes geef je mee aan waarop je wilt exploden, dus de . in dit geval. het 2de stukje welke string oftewel $tekst.
    echo $explode[1]; // daar komt 'staat' uit. als je iets exploot word het automatisch een array(wel bekend hoop ik) door te kijken met print_r
    print_r($explode); // kun je kijken wat er in een array zit in dit geval array([0] = hier, [1] = staat, [2] = wat, [3] = tekst, [4] = in)
?>

veel betere uitleg zou ik je denk ik niet kunnen geven
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.