Domeinnaam in site gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco

Marco

13/06/2008 16:14:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk met PHP als iemand een URL intypt in de adresbalk dat deze link door een php script gebruikt wordt in de pagina.

Zoiets als:

Welkom op "hier de ingetypte URL"

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:33:08
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2008 16:16:00
Quote Anchor link
De ingetikte url is altijd de url van de site. Dus wat is hier de bedoeling van?
 
Marco

Marco

13/06/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Ik gebruik meerdere url's voor een site.

Nu vroeg ik me af of het mogelijk is om met een script die URL op de site te laten verschijnen?

Vandaar mijn vraag

Werkt zoiets met een get url o.i.d.?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Kijk eens wat er in $_SERVER te vinden is.

print_r($_SERVER);
 
Marco

Marco

13/06/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Gelukt!

Dank je voor de sturende hand!
 
Marco

Marco

13/06/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Heb ik nog 1 vraagje...

Is het ook mogelijk om de url te gebruiken als hij doorgestuurd is?

Dus als ik de "welkom op "hier de url" op www.testje.nl heb staan dat hij dan de andere url aangeeft?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, probeer het even uit.

Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Marco

Marco

13/06/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Oeps sorry, dat was niet de bedoeling...

Met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['HTTP_HOST'];?>


werkt het niet, deze roept enkel de url op van de server waar hij op staat.

hij moet de url opvragen waar de rederict vandaan komt
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd virtualhosts, dus ik gebruik dit niet. Ik zou het dan ook niet zo maar weten. Helaas.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/06/2008 18:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>
?? Ik begrijp nou niet bepaald wat je bedoelt.
 

13/06/2008 18:41:00
Quote Anchor link
Als je HTTP_REFERER gaat gebruiken lees dan effe wat er op php.net staat:
php.net:
The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Marco

Marco

13/06/2008 18:54:00
Quote Anchor link
HTTP_REFERER werkt alleen als er op een link geklikt wordt naar mijn weten?
Bij mij is het de bedoeling dat een geforwarde url gezien wordt op de volgende site...

Dan werkt HTTP_REFERER niet
 

13/06/2008 19:10:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 13.06.2008 18:54:
HTTP_REFERER werkt alleen als er op een link geklikt wordt naar mijn weten?
Bij mij is het de bedoeling dat een geforwarde url gezien wordt op de volgende site...

Dat weet ik niet, volgens mij wel. Maar mijn punt was dat je d'r niet op kan vertrouwen (dus niet een of andere login d'r mee maken) want de browser geeft de waarde van die var. Als de browser het kan, kan de user het ook...
 
Marco

Marco

13/06/2008 19:10:00
Quote Anchor link
Ik snap je...

Dank je voor de informatie...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.