Doorsturen $_POST variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

04/01/2017 17:30:59
Quote Anchor link
Wil de .php scripts buiten document root te houden maar is de toepassing zwaar met AJAX.

Zo...

JS -> AJAX post met URI 'mijnGeheimScript.php' -> LAMP -> (document_root)/.htaccess ->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    RewriteEngine on
        RewriteCond %{REQUEST_URI} -d
        RewriteRule "^/$" "/start_pagina.html"
    
    <IfModule mod_php5.c>
        php_value include_path "../assets/PHP"
        ErrorDocument 404 /proxy.php
    </IfModule>


En proxy.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

preg_match("~.php$~", $_SERVER["REQUEST_URI"])
    ?
include ltrim($_SERVER["REQUEST_URI"], "/")
    :
http_response_code(404);
?>


Apache kunt niet mijnGeheimScript.php vindt (404) -> proxy.php is niet verzoekt vanuit externe dus geen $_POST | $_GET | $_REQUEST variable(s) zijn gecreëerd :( maar wel draaid mijnGeheimScript.php

.../assets/PHP/.htaccess ->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    Options -Indexes

    Deny from all


Ideeën?
Gewijzigd op 05/01/2017 15:52:20 door
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:22:43
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/01/2017 19:20:06
Quote Anchor link
Security through obscurity lijkt mij niet de weg om te gaan. Waarom mag men niet weten dat het PHP-scripts betreft? In nieuwere webservers/PHP-versies kun je er volgens mij voor zorgen dat er geen informatie naar buiten gaat over typen en versies.

Daarnaast zou je je applicatie kunnen laten werken via één voordeur (single point of entry): index.php. Deze zet je in je webdir, de rest van je PHP-code kun je buiten je webdirectory houden.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/01/2017 19:20:28
Quote Anchor link
Waarom wil je je php scripts buiten de docroot houden? Voor configuratiebestanden is dat logisch, voor de rest niet echt. En nu zie je wat voor problemen je jezelf op de hals haalt.
 

04/01/2017 23:53:55
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 19:20:06:
Security through obscurity lijkt mij niet de weg om te gaan.
Dit is 't niet. Beveiligd is 't.

Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 19:20:06:
In nieuwere webservers/PHP-versies kun je er volgens mij voor zorgen dat er geen informatie naar buiten gaat over typen en versies.
Link / bewijs, AUB?

Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 19:20:06:
Daarnaast zou je je applicatie kunnen laten werken via één voordeur (single point of entry): index.php. Deze zet je in je webdir, de rest van je PHP-code kun je buiten je webdirectory houden.
Hoe dan weet je welke script moeten draaien (en met welke query string)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 23:58:35
Quote Anchor link
- In PHP kan je de headers met de PHP-versie afschermen met de 'expose_php' directive op 0.
- Voor Apache en zijn versienummertjes kan dit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ServerSignature Off
ServerTokens Prod


- En met Nginx kan dit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
server_tokens off;


Verder ontgaat mij nog steeds het exacte nut waarom je een proxy wilt bouwen? Je kan toch een AJAX-script bouwen die classes/methods/functies aanroept welke (zoals eigenlijk hoort) netjes buiten de webroot staan?
Gewijzigd op 05/01/2017 00:00:49 door - Ariën -
 

04/01/2017 23:59:14
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 04/01/2017 19:20:28:
En nu zie je wat voor problemen je jezelf op de hals haalt.
Sorry, maar verwijten is niet behulpzaam :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 00:04:11
Quote Anchor link
Max Hopper op 04/01/2017 23:53:55:
Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 19:20:06:
Daarnaast zou je je applicatie kunnen laten werken via één voordeur (single point of entry): index.php. Deze zet je in je webdir, de rest van je PHP-code kun je buiten je webdirectory houden.
Hoe dan weet je welke script moeten draaien (en met welke query string)?

Daar had ik al o.a in een ander topic al een oplossing voor gepost.
Gewijzigd op 05/01/2017 00:04:43 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 01:06:44
Quote Anchor link
Max Hopper op 04/01/2017 23:53:55:
Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 19:20:06:
Security through obscurity lijkt mij niet de weg om te gaan.
Dit is 't niet. Beveiligd is 't.

Uhm. Nee? Ik kan me een partij brakke code schrijven, en die vervolgens buiten de webdir plaatsen en via index.php aanroepen. Hoe is dat veiliger?

Daarnaast, zelfs als je rauwe php-bestanden door een of andere fout zou kunnen downloaden, dan is er echt meer aan de hand? Klinkt meer als hosting die steken laat vallen dan.

Je kunt dit soort discussies tot in het absurde voeren natuurlijk, met als eindconclusie dat niets veilig is. Dat is echter niet erg praktisch dus je zult tot op zekere hoogte aannames moeten doen. Het lijkt mij echter vaker het geval dat brakke code een boosdoener is dan webservers die hele rare dingen doen.
 

05/01/2017 16:00:26
Quote Anchor link
Werkt 't:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    RewriteEngine on
        RewriteCond %{REQUEST_URI} -d
        RewriteRule \.php$ /proxy.php [end]
    
    <IfModule mod_php5.c>
        php_value include_path "../assets/PHP"
    </IfModule>

Nu is de hele bol super globals in de BESCHERMDE script zijn verkrijgbaar.

<full_disclosure>
inhout van ../assets/PHP/.htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    Options -Indexes

    Deny from all

</full_disclosure>
Gewijzigd op 05/01/2017 16:24:58 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2017 16:02:59
Quote Anchor link
>> Hoe dan weet je welke script moeten draaien (en met welke query string)?

Die informatie kun je halen uit de $_SERVER super-global array.

Ik zou zeggen: pak een eenvoudig PHP framework zoals bijvoorbeeld CakePHP. Daar heb je een hoop profijt van.
 

05/01/2017 16:14:07
Quote Anchor link
Uhh, alleen als de HTTP GET methode was gebruikte (en deze zijn AJAX POST met Content-Type: application/x-www-form-urlencoded en multipart/form-data met GEEN query string).

Edit:
Het is niet nodig om het voorlaatste bericht te quoten. Daarom heb ik deze verwijderd.
Gewijzigd op 05/01/2017 16:18:53 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2017 16:24:16
Quote Anchor link
Nee je vat hem niet.

Single Point entry:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
http://example.com/                       ====>   [.htaccess]   ===>   http://example.com/index.php/
http://example.com/about                  ====>   [.htaccess]   ===>   http://example.com/index.php/about
http://example.com/contact                ====>   [.htaccess]   ===>   http://example.com/index.php/contact
http://example.com/contact/confirmation   ====>   [.htaccess]   ===>   http://example.com/index.php/contact/confirmation


Zoals je hierboven in het schema kunt lezen worden alle url's doorgestuurd naar index.php, het enigste php bestand in je webroot.
In dit index.php bestand doe je slechts een paar kleine simpele dingetjes. Alle andere php bestanden staan buiten je webroot.

Het heeft niets te maken met POST of GET of AJAX.

Een framework biedt je alles waar je nu om roept in dit draadje

onder andere:
- single point entry
- clean url's
- directory structuur
- tal van additional modules voor allerlei doeleinden
- een schat aan libraries

Toevoeging op 05/01/2017 16:31:06:

GOOGLE ook eens op MVC...
 

05/01/2017 16:33:46
Quote Anchor link
Heeft als met AJAX te maken.

'gewoon' URL verzoek (Chrome Inspector):
Request URL:https://acer-ubuntu:4443/WM_3.html
Request Method:GET
Status Code:200 OK
Remote Address:192.168.2.11:4443

'gewoon' AJAX verzoek vanuit WM_3.html (Javascript):
Request URL:https://acer-ubuntu:4443/validateAccountName.php
Request Method:POST
Status Code:204 No Content
Remote Address:192.168.2.11:4443

Accept:*/*
Accept-Encoding:gzip, deflate, br
Accept-Language:en-GB,en;q=0.8,nl;q=0.6,de;q=0.4,it;q=0.2
Connection:keep-alive
Content-Length:16
Content-Type:application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
DNT:1
Host:acer-ubuntu:4443
Origin:https://acer-ubuntu:4443
Referer:https://acer-ubuntu:4443/WM_3.html
User-Agent:Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36
X-Requested-With:XMLHttpRequest

En nu, pakt 'proxy.php' de URI en 'include()' de gevraagd script.
Gewijzigd op 05/01/2017 16:36:01 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2017 16:44:57
Quote Anchor link
Ik heb moeite om je te volgen dus misschien moet je je probleem wat beter omschrijven?

Maar er is een verschil tussen afgeschermde mappen IN of hoger dan je WEBROOT en bestanden BUITEN je webroot he?

Stel je webroot is:

/var/www/example.com/public_html (Je index.php is dus: /var/www/example.com/public_html/index.php)

Dan is dit een voorbeeld van een afgeschermde map:
/var/www/example.com/public_html/php ( in de php map staat dan een .htaccess met de inhoud 'Deny from all')

En dit is een voorbeeld van een map buiten je webroot:
/var/www/example.com/private (Hier kun je met het http protocol zowiezo niet komen)
 

05/01/2017 17:11:12
Quote Anchor link
Met een URL zoals: https://acer-ubuntu:4443/validateAccountName.php de script moet in DOCUMENT_ROOT liggen... ONBEVEILIGD.

'Deny from all'? Waar? In {DOCUMENT_ROOT}/.htaccess? De AJAX verzoek aan de script krijgt HTTP 403 (en gewoone URL verzoeken, ook).

Stel je dat scripts liggen in {DOCUMENT_ROOT}/PHP/ met een .htaccess inhout 'Deny from all'. Nu krijgt de verzoek HTTP 404. Of je de pad vanuit de Javascript aanpassen tot '/PHP/validateAccountName.php' is de AJAX verzoek: https://acer-ubuntu:4443/PHP/validateAccountName.php en krijgt de verzoek HTTP 403.

Toegang te scripts, wat liggen buiten DOCUMENT_ROOT door een script (proxy.php) dat woont in DOCUMENT_ROOT krijgt HTP 200.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 18:15:25
Quote Anchor link
Waarom gebruik je jouw oplossing (welke problemen lost dit op)? Motivatie? Want ik kan je (oplossingsrichting) eerlijk gezegd niet echt volgen.

Waar loop je tegenaan (oorspronkelijke bericht: je mist superglobals)? Heb je een concrete vraag?

Wie heeft je in hemelsnaam verteld dat een andere aanpak "onveilig" zou zijn? Kun je ook uitleggen waarom het onveilig zou zijn? Indien het gaat om het voorkomen van rechtstreekse aanroepen van bepaalde scripts: daar zijn ook andere, en wellicht makkelijkere, oplossingen voor.
 

05/01/2017 18:51:54
Quote Anchor link
Ik wil niet de IP binnen de scripts openbaar te maken. Ook niet de mappen structuur van de toepassing (ingezien van JavaScript / AJAX verzoeken). Zo, buiten DOCUMENT_ROOT moeten PHP scripts zitten.

En, ik wil graag andere, makkelijkere oplossingen te horen.

Doel: nul data lekkage
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2017 19:34:59
Quote Anchor link
>> Doel: nul data lekkage

Je kunt de internetkabel uit je server trekken, dan heb je geen lekkage meer ;-)

Wat ik bedoel te zeggen:

Natuurlijk wil je bepaalde gegevens niet laten lekken maar wat jij doet is heel je huis met rolluiken beveiligen behalve de garagedeur welke je vervolgens vergeet in het slot te draaien.

Mag ik vragen wat die proxy.php doet. Krijg altijd een beetje de smaak van illegale praktijken in mijn mond van het woord proxy. En als dat niet het geval is wil je misschien vertellen wat je wel wilt gaan maken?
 

05/01/2017 21:53:34
Quote Anchor link
Niks -
Max Hopper op 04/01/2017 17:30:59:
En proxy.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

preg_match("~.php$~", $_SERVER["REQUEST_URI"])
    ?
include basename($_SERVER["REQUEST_URI"])
    :
http_response_code(404);
?>


(maakte 't pad 'agnostisch')
Gewijzigd op 05/01/2017 22:50:33 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.