Double CSS RTL voor arabisch en LTR voor Nederlands

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 16:47:36
Quote Anchor link
Hallo allemaal,


Wie kan me helpen met Double CSS RTL voor Arabisch en LTR voor Nederlands.
de CSS file heb ik wel ik heb hulp nodig bij css oproep per taal.
Ik gebruik 5 talen 3 van zijn Europees heb ik geen probleem er mee dat is LTR
2 talen zijn Arabisch en Koerdisch die zijn RTL..
dus ik moet een code hebben bij Europees talen word CSS1 gekozen en bij Arabische en Koerdische taal wordt CSS2 gekozen..

Graag alle hulp is welkom.

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:24:27
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2014 18:05:32
Quote Anchor link
En wat heb je tot nu toe al geprobeerd?
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 18:07:44
Quote Anchor link
ik heb al 2 css aangemaakt.
maar ik kan 1 inladen.
dus ik moet een php of html code hebben om te kunnen bij taal keuze de css ook aanpassen.
maar ik ben niet zo ver gekomen:-(

Toevoeging op 03/01/2014 20:13:26:

Ik heb dit gemaakt maar het werkt niet.

$ReadSide = 1; // language file RTL
$ReadSide = 0; // language file ltr

en dat gemaakt voor index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    if($ReadSide == 0){
        echo "<link href=\"style.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" />";
    }
else{
        echo "<link href=\"style2.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" />";
    }

?>


hier krijg ik fout melding want ik heb template met index.html

ik weet het niet wat ik fout doe of wat moet ik aanpassen!!
 
Php knipper

php knipper

03/01/2014 20:19:23
Quote Anchor link
wil je detecteren welke taal de browser staat (niet waterdicht)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $lang
= substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
    //$Lang kan nl, fr, en,... zijn.
?>

Met html5 kun je dit ook maar dan moet de gebruiker toestemming geven.
http://www.w3schools.com/html/html5_geolocation.asp

Toevoeging op 03/01/2014 20:20:53:

maak van index.html ==> index.php
Gewijzigd op 03/01/2014 20:20:34 door php knipper
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 20:29:18
Quote Anchor link
ook fout melding en springt alle kanten :-(
ik ga ff die html code kijken.
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 20:34:36
Quote Anchor link
Even wachten...
Je wil op basis van een keuze iets laten zien.
Is het dan geen plan om daar een session voor in te zetten?
Dan is het alleen nog maar een controlle op de session welk CSS bestand geladen moet worden... ;)
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 20:37:58
Quote Anchor link
ik wil op basis van de taal keuze de css mee aanpassen. in de talen van Midden-Oosten moet style2.css en in de Europese talen moet normaal style.css . dat heeft te maken met Rechts naar links schrijven van die talen.
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 20:48:59
Quote Anchor link
Even in pseudo code want ik heb het niet getest maar zoiets zou het moeten worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
session_start();

$lang = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);

if( $lang !=  'RTL')
{

  $_SESSION['CSS'] = '<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />';
}

else
{
  $_SESSION['CSS'] = '<link href="style2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />';
}



// op de plaats waar de CSS moet komen
echo $_SESSION['CSS'];
?>
Gewijzigd op 03/01/2014 20:51:02 door Bart V B
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 20:50:49
Quote Anchor link
waar moet ik deze code zetten? in index of in header?
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 20:52:54
Quote Anchor link
in de index.php
en waar staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<?php echo $_SESSION['CSS']; ?>
</head>
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 21:01:32
Quote Anchor link
Ook geen succes.
index.php laad template op.
in de template staat de index.html hier wordt in css geladen.
de style.css en style2.css zitten in zelfde directory.

als ik de code in index.php zet krijg ik fout melding, als ik de code in index.html zet dat werkt helle site niet meer.
:-(
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 21:17:39
Quote Anchor link
wat is de foutmelding?

In de template map moeten de extenties zowieso .php zijn anders werkt het nooit.
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 21:24:16
Quote Anchor link
Nee in de template map alles is html.

in root is wel php maar vanuit daar wordt niet veel geladen allemaal verwijzing naar....
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 21:48:38
Quote Anchor link
ja? en wat let je om deze extenties niet te veranderen?
Opensource software geeft je de vrijheid om te toen met code wat JIJ wil.
Tis misschien niet zo opgevallen maar errors zijn er om opgelost te worden, dat is het voordeel van vrijheid in veranderen van code.

Wat jij doet is te weinig informatie geven en te veel roepen dat het fout gaat.
Een bad practice. ;)
Kortom wat wil je nu? een oplossing of doormodderen?
 
Alex alexander

alex alexander

03/01/2014 21:53:51
Quote Anchor link
Het script is niet gemaakt door mij dus veel aanpassen gaat niet.
het is oxyclassified script soort marktplaats.
als ik te veel ga aanpassen kan zijn dat effect heeft op ander functies.

dat is link naar de site.

www.dastydu.com

graag even kijkje nemen.

Bedankt nog.

en ik wil het graag oplossen wat ik ook doe lukt het nog niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.