Download een bestand met een andere naam.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

20/05/2010 19:29:30
Quote Anchor link
Ik heb nu een download script (zie hier onder) maar ik wil als je een bestand download maakt niet uit welk bestand dat als dat download scherm komt dat er dan al een filenaam staat ingevuld namelijk de inhoud van $_GET['name'], maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
            if(file_exists("../../../f/".$_GET['file']))
            {

                header('Content-type: Application/octet-stream');  
                header('Content-Disposition: attachment; filename='.$_GET['file']);
                readfile("../../../f/".$_GET['file']);
            }

            else
            {
                echo 'Bestand bestaat niet!';
            }

?>




Met vriendelijke groet, Robin van der Vliet.
Gewijzigd op 20/05/2010 19:44:39 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:57:27
 
Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 19:35:23
Quote Anchor link
wat is het probleem?
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

20/05/2010 19:43:59
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik het moet doen.
 
Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 19:53:56
Quote Anchor link
ja, dat script wat je hebt zou toch moeten werken?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/05/2010 20:36:10
Quote Anchor link
Regel 5 van de code zegt dat het bestand $_GET['file'] moet heten en niet $_GET['name'].
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

20/05/2010 20:39:24
Quote Anchor link
Maar waar word dan gedefinieerd wat de echte bestandsnaam is?
Gewijzigd op 20/05/2010 20:43:43 door Robin van der Vliet
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/05/2010 20:44:48
Quote Anchor link
Ook in de GET-vars. Je krijgt dan zoiets:
bestand.php?file=echtebestandsnaam.pdf&name=rapport.pdf
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

20/05/2010 20:46:47
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp...

// Dit is voor de filename.
header('Content-Disposition: attachment; filename='.$_GET['file']);
// En dit is voor welk bestand.
readfile("../../../f/".$_GET['file']);


Klopt dat?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/05/2010 20:48:18
Quote Anchor link
Nee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Disposition: attachment; filename='.$_GET['name']);
readfile("../../../f/".$_GET['file']);
?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

20/05/2010 20:53:31
Quote Anchor link
Elwin:
Nee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Disposition: attachment; filename='.$_GET['name']);
readfile("../../../f/".$_GET['file']);
?>


Dat bedoelde ik. :P
Gewijzigd op 20/05/2010 20:56:28 door Robin van der Vliet
 

20/05/2010 21:16:06
Quote Anchor link
Let wel effe op dat nu dus elk bestand van je server gedownload kan worden.
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

21/05/2010 06:56:07
Quote Anchor link
Dat weet ik ik moet het nog upgraden met allemaal beveiliging.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.