Download jpg als php :-/ help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander HTC

Sander HTC

28/03/2013 15:38:34
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een online cadeaubon: Voorbeeld

met teksten die uiteindelijk verbonden worden met mijn database.

Maar het probleem waar ik tegenaan loop is als de klant deze afbeelding wil opslaan, hij deze opslaat als php en niet als jpg (als je vervolgens gewoon de extensie wijzigt, is het gewoon goed)

Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Mijn gebruikte script:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    header('Content-type: image/jpg');

        $im = @imagecreatefromjpeg('images/cadeaubon.jpg');

        $white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
        $black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
        imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 29, $white);

        $textbedrag = '€ 20,=';
        $textdatum = '12-12-2012';
        $textcode = 'hfjkdhg';
        $font = 'verdana.ttf';

        imagettftext($im, 20, 0, 520, 182, $black, $font, $textbedrag);
        imagettftext($im, 20, 0, 520, 224, $black, $font, $textdatum);
        imagettftext($im, 20, 0, 520, 267, $black, $font, $textcode);

        imagejpeg($im);
        imagedestroy($im);
?>




Alvast bedankt
Gewijzigd op 28/03/2013 16:16:28 door Sander HTC
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:56:05
 
Roy -

Roy -

28/03/2013 15:52:03
Quote Anchor link
Misschien forceren te downloaden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Content-Type: application/force-download");
?>
 
Sander HTC

Sander HTC

28/03/2013 15:55:31
Quote Anchor link
Roy - op 28/03/2013 15:52:03:
Misschien forceren te downloaden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Content-Type: application/force-download");
?>


Helaas, dan download ie meteen kadobonbeta.php dus niet kadobonbeta.jpg

Bedankt voor de reactie :-)



Toevoeging op 28/03/2013 16:39:33:

Ben er trouwens achter gekomen dat in Internet explorer het plaatje wel als jpg wordt opgeslagen
in Safari, Chrome en Mozilla dus niet.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

28/03/2013 17:09:38
Quote Anchor link
Anders de misschien met modrewrite url veranderen in waardebon.jpg
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

28/03/2013 17:20:23
Quote Anchor link
Kun je niet de afbeelding genereren met PHP, dan opslaan met PHP en dan het opgeslagen .jpg bestand laten downloaden? Dus een bestand dat het maakt en een resultaat bestand.
 
Sander HTC

Sander HTC

28/03/2013 17:23:42
Quote Anchor link
Heb het al opgelost met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Content-Disposition: attachment; filename="Cadeaubon_CheapCake.jpg"');
?>


Download hij meteen de cadeaubon. Is voor mij goed genoeg, zet ik gewoon een download knop wanneer de klant betaald heeft :)

Bedankt allemaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.