Download script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Armaron

Armaron

30/04/2008 14:47:00
Quote Anchor link
Ik probeer een pdf die op mijn server staat de downloaden, maar ik kan de file niet laten opslaan. De lokatie van mijn pdf staat in mijn database opgeslagen. Hieronder is het script dat ik gebruik om de pdf te downloaden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// DAclasses.php bevat de klasse DAPdf.
include_once("../include/DAclasses.php");
// legt de connectie met de database
include_once("../include/connect.php");

// verzorgt de toegang tot de gegevens uit mijn database
$cnnPdf = new DAPdf($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
// haalt de gegevens op uit de database
$pdflijst = $cnnPdf->retrieve($_GET["id"]);

// deze code komt van een site
header('Content-type: application/pdf');
// $pdf->pdf bevat een string met de locatie van de PDF
// de map zit een level hoger dan degene waar deze file in zit
// nu zit je in Alumnus/Bedrijf/dl.php, de pdf zit in Alumnus/upload/test.pdf
// waarde $pdf->pdf = "upload/test.pdf";

header('Content-disposition: attachment; filename="../' . $pdf->pdf . '"');
readfile("../" . $pdf->pdf);
?>


Maar als ik het gedownloade bestand open staat er enkel volgende foutmelding in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Warning</b>:  readfile(../) [<a href='function.readfile'>function.readfile</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>C:\wamp\www\Alumni\Alumnus\pdfDownload.php</b> on line <b>10</b><br />


C:\wamp\www\Alumni\Alumnus\pdfDownload.php is niet de folder waar mijn pdf staat. Weet iemand wat er mis is met dit download script? Ik heb het gezien op een aantal sites, maar bij mij lijkt het niet te lukken om de juiste file te krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:03:20
 
Jaws

Jaws

30/04/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
readfile("../" . $pdf->pdf);
?>


Hier geef je dus niet het juiste pad op naar de PDF.
 
Armaron

Armaron

30/04/2008 15:01:00
Quote Anchor link
Moet ik daar het hele pad opgeven of enkel de directory? En dan selecteerd hij de file aan de hand van de regel erboven, die met "attachment; filename="?

En moet bij "filename" enkel de filename of het hele pad staan?
 
Jaws

Jaws

30/04/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Bij beide lijkt me, al ken ik die Content-disposition header niet zo goed.

Bij de readfile moet je iig of het relatieve of het absolute pad naar jouw PDF file geven. Nu is hij zo ingesteld dat hij 1 map terug gaat, relatief gezien dus.

Blijf ook de Warnings bekijken, dan zie je precies waar hij het bestand probeerd te zoeken, en of dit wel of niet klopt.
 
Armaron

Armaron

30/04/2008 18:21:00
Quote Anchor link
Ik heb het gevonden. Ik laad alles in in de variabele $pdflijst en ik roep de variabele $pdf aan. Mijn probleem is opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.