Download teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:33:49
Quote Anchor link
Ik probeer een downloadteller te maken die bij houdt welke bestanden er werden gedownload en hoeveel keer.
In mijn MariaDB heb ik een tabel met maar 2 kolommen. Namelijk bestandsnaam (uniek) en downloads.
De bedoeling is dat telkens een bestand wordt gedownload er ofwel de bestandsnaam in de database wordt gezet of als er het reeds in staat de teller met 1 omhoog gaat.
Ik krijg wel de betreffende bestanden op mijn scherm maar mijn database wordt niet bijgewerkt of aangevuld.Hieronder de code. Als er iemand ziet waar ik in de fout ga dan hoor ik het graag. Maar ik zie het momenteel niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
// Including the connection file:
//Inladen van de instellingen.

include '../instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}



if(!$_GET['file']) error('Missing parameter!');
if($_GET['file'][0]=='.') error('Wrong file!');

if(file_exists("../".$_GET['file']))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "   INSERT INTO download_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;
                
    $bsn=$_GET['file'];
    header("Location: https://fv-??-?????nen.be/$bsn");
    exit();

}

else {
echo "This file does not exist!";
}


/* Helper functions: */

function error($str)
{

    die($str);
}

function
is_bot()
{

    /* This function will check whether the visitor is a search engine robot */

    $botlist = array("Teoma", "alexa", "froogle", "Gigabot", "inktomi",
    "looksmart", "URL_Spider_SQL", "Firefly", "NationalDirectory",
    "Ask Jeeves", "TECNOSEEK", "InfoSeek", "WebFindBot", "girafabot",
    "crawler", "www.galaxy.com", "Googlebot", "Scooter", "Slurp",
    "msnbot", "appie", "FAST", "WebBug", "Spade", "ZyBorg", "rabaz",
    "Baiduspider", "Feedfetcher-Google", "TechnoratiSnoop", "Rankivabot",
    "Mediapartners-Google", "Sogou web spider", "WebAlta Crawler","TweetmemeBot",
    "Butterfly","Twitturls","Me.dium","Twiceler","Bingbot","DuckDuckBot","YandexBot","facebot", "ia_archiver");

    foreach($botlist as $bot)
    {

        if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],$bot)!==false)
        return true;    // Is a bot
    }

    return false;   // Not a bot
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:35:30
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:41:46
Quote Anchor link
Zo te zien maak je een query aan via $sql = ...

Maar je voert de query niet uit.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:47:16
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Waar mankeert wat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:52:51
Quote Anchor link
Zoals ik het zeg ... je maakt een query (een opdracht) aan, maar je voert 'm nergens uit. Bekijk maar eens een voorbeeldje via Google.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 11:55:46
Quote Anchor link
Het enige wat je doet is een string aanmaken met de opdracht, maar niet het commando (de query) geven dat het moet worden uitgevoerd. Dat laatste moet je uiteraard ook doen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 12:16:01
Quote Anchor link
en hoe goed laat mysql_real_escape_string (procedureel) zich mengen met OO $conn = new mysqli() ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 13:24:04
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat gewoon. Al raad ik het niet aan.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 14:39:35
Quote Anchor link
Mochten jullie nu eens een voorbeeldje geven dan ben ik al heel wat geholpen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 14:44:24
Quote Anchor link
op regel 24:

$conn->query() neerzetten om die query uit te kunnen voeren.

Verder: je redirect daarna de browser naar het bestand.

Je realiseert je dat iemand dus ook rechtstreeks daarheen kan gaan? Niet erg als de download dan niet geteld wordt, maar je kunt hier zo dus geen beveiliging "mag hij dit bestand downloaden?" aan toe voegen.

Verder kan iemand hier dus ook
index.php?file=instellingen.php aanroepen.

(dat doet dan uiteindelijk weinig omdat je de browser redirect, maar met file_get_contents() of fpassthru() kun je dan een issue krijgen
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/12/2021 15:22:23
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 15:24:41
Quote Anchor link
zit je wel in het juiste topic Adoptive?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 15:37:59
Quote Anchor link
Ivo P op 22/12/2021 15:24:41:
zit je wel in het juiste topic Adoptive?

Ja hoor, hij zit volledig in het juiste topic :-)
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 16:01:37
Quote Anchor link
Onderstaand de juiste code die werkt zoals ik het wil. Het betreft ondertussen 35000 bestanden die direct opvraagbaar zijn. En inderdaad als ze de link kopiëren kunnen ze het bestand rechtstreeks downloaden en wordt het niet geteld. Het zoeken naar de betreffende bestanden kan maar na het ingeven van een login en paswoord. Het werkt zo:
Ze zoeken een bepaalde naam. Dan krijgen ze een lijst met mogelijke matches en met meer details en een downloadlink die verwijst naar de pagina met dit PHP script waardoor de teller bijgewerkt wordt en ze doorverwezen worden naar het downloadbare bestand.
Een beetje moeten zoeken naar de juiste volgorde van de code lijnen maar nu werkt het.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
if(file_exists("../".$_GET['file']))
{
    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1";

    $bsn=$_GET['file'];
  
    header("Location: https://fv-??-????nen.be/$bsn");
    
if (mysqli_query($conn, $sql)) {
  echo "Record met succes geupdated"."<br/>";
} else {
  echo "Fout updating record: " . mysqli_error($conn)."<br/>";
}
    exit();
}    
else {
echo "This file does not exist!";
}
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 18:37:20
Quote Anchor link
in dat geval zou ik het toch dichttimmeren: het zal een kwestie van tijd zijn voor de directe url uitlekt naar Google, of voor iemand het systeem in de bestandsnamen herkent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$filename
= filter_input(INPUT_GET, 'file');
if(strpos($filename, '/') !== false  || is_bot()) {
   // de filename bevat een path, en dat wil je niet!
   header('HTTP/1.0 403 Forbidden');
   exit();
}


if(file_exists("../".$filename))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
            VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
            ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;

    $conn->query($sql);
    fp = fopen('../'.$filename, 'rb');
    header("Content-Type: application/pdf");
    fpassthru($fp);
    exit();
}
    
else {
   header("HTTP/1.0 404 Not Found");
   exit();
}

?>


en je directory ../ mag dan helemaal onbereikbaar gemaakt worden voor browsers (buiten de documentroot, of via .htaccess rules forbidden gemaakt)

edit:
is_bot() miste een {}set,maar doet het beter in de eerste if.
Gewijzigd op 22/12/2021 18:39:46 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 19:22:14
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik de directory buiten de webroot plaatsen.
Dan ben je safe dat er niemand zomaar bij komt zonder eerst jouw script te passeren.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 20:33:49
Quote Anchor link
We gaan het eens bekijken die suggesties. Het zijn wel telkens verschillende directories en zelfs verschillende sites waarop die bestanden staan. Dus ga ik dat moeten uittesten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.