Download teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:33:49
Quote Anchor link
Ik probeer een downloadteller te maken die bij houdt welke bestanden er werden gedownload en hoeveel keer.
In mijn MariaDB heb ik een tabel met maar 2 kolommen. Namelijk bestandsnaam (uniek) en downloads.
De bedoeling is dat telkens een bestand wordt gedownload er ofwel de bestandsnaam in de database wordt gezet of als er het reeds in staat de teller met 1 omhoog gaat.
Ik krijg wel de betreffende bestanden op mijn scherm maar mijn database wordt niet bijgewerkt of aangevuld.Hieronder de code. Als er iemand ziet waar ik in de fout ga dan hoor ik het graag. Maar ik zie het momenteel niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
// Including the connection file:
//Inladen van de instellingen.

include '../instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}



if(!$_GET['file']) error('Missing parameter!');
if($_GET['file'][0]=='.') error('Wrong file!');

if(file_exists("../".$_GET['file']))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "   INSERT INTO download_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;
                
    $bsn=$_GET['file'];
    header("Location: https://fv-??-?????nen.be/$bsn");
    exit();

}

else {
echo "This file does not exist!";
}


/* Helper functions: */

function error($str)
{

    die($str);
}

function
is_bot()
{

    /* This function will check whether the visitor is a search engine robot */

    $botlist = array("Teoma", "alexa", "froogle", "Gigabot", "inktomi",
    "looksmart", "URL_Spider_SQL", "Firefly", "NationalDirectory",
    "Ask Jeeves", "TECNOSEEK", "InfoSeek", "WebFindBot", "girafabot",
    "crawler", "www.galaxy.com", "Googlebot", "Scooter", "Slurp",
    "msnbot", "appie", "FAST", "WebBug", "Spade", "ZyBorg", "rabaz",
    "Baiduspider", "Feedfetcher-Google", "TechnoratiSnoop", "Rankivabot",
    "Mediapartners-Google", "Sogou web spider", "WebAlta Crawler","TweetmemeBot",
    "Butterfly","Twitturls","Me.dium","Twiceler","Bingbot","DuckDuckBot","YandexBot","facebot", "ia_archiver");

    foreach($botlist as $bot)
    {

        if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],$bot)!==false)
        return true;    // Is a bot
    }

    return false;   // Not a bot
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:39:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:41:46
Quote Anchor link
Zo te zien maak je een query aan via $sql = ...

Maar je voert de query niet uit.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:47:16
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Waar mankeert wat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:52:51
Quote Anchor link
Zoals ik het zeg ... je maakt een query (een opdracht) aan, maar je voert 'm nergens uit. Bekijk maar eens een voorbeeldje via Google.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 11:55:46
Quote Anchor link
Het enige wat je doet is een string aanmaken met de opdracht, maar niet het commando (de query) geven dat het moet worden uitgevoerd. Dat laatste moet je uiteraard ook doen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 12:16:01
Quote Anchor link
en hoe goed laat mysql_real_escape_string (procedureel) zich mengen met OO $conn = new mysqli() ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 13:24:04
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat gewoon. Al raad ik het niet aan.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 14:39:35
Quote Anchor link
Mochten jullie nu eens een voorbeeldje geven dan ben ik al heel wat geholpen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 14:44:24
Quote Anchor link
op regel 24:

$conn->query() neerzetten om die query uit te kunnen voeren.

Verder: je redirect daarna de browser naar het bestand.

Je realiseert je dat iemand dus ook rechtstreeks daarheen kan gaan? Niet erg als de download dan niet geteld wordt, maar je kunt hier zo dus geen beveiliging "mag hij dit bestand downloaden?" aan toe voegen.

Verder kan iemand hier dus ook
index.php?file=instellingen.php aanroepen.

(dat doet dan uiteindelijk weinig omdat je de browser redirect, maar met file_get_contents() of fpassthru() kun je dan een issue krijgen
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/12/2021 15:22:23
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 15:24:41
Quote Anchor link
zit je wel in het juiste topic Adoptive?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 15:37:59
Quote Anchor link
Ivo P op 22/12/2021 15:24:41:
zit je wel in het juiste topic Adoptive?

Ja hoor, hij zit volledig in het juiste topic :-)
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 16:01:37
Quote Anchor link
Onderstaand de juiste code die werkt zoals ik het wil. Het betreft ondertussen 35000 bestanden die direct opvraagbaar zijn. En inderdaad als ze de link kopiëren kunnen ze het bestand rechtstreeks downloaden en wordt het niet geteld. Het zoeken naar de betreffende bestanden kan maar na het ingeven van een login en paswoord. Het werkt zo:
Ze zoeken een bepaalde naam. Dan krijgen ze een lijst met mogelijke matches en met meer details en een downloadlink die verwijst naar de pagina met dit PHP script waardoor de teller bijgewerkt wordt en ze doorverwezen worden naar het downloadbare bestand.
Een beetje moeten zoeken naar de juiste volgorde van de code lijnen maar nu werkt het.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
if(file_exists("../".$_GET['file']))
{
    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1";

    $bsn=$_GET['file'];
  
    header("Location: https://fv-??-????nen.be/$bsn");
    
if (mysqli_query($conn, $sql)) {
  echo "Record met succes geupdated"."<br/>";
} else {
  echo "Fout updating record: " . mysqli_error($conn)."<br/>";
}
    exit();
}    
else {
echo "This file does not exist!";
}
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 18:37:20
Quote Anchor link
in dat geval zou ik het toch dichttimmeren: het zal een kwestie van tijd zijn voor de directe url uitlekt naar Google, of voor iemand het systeem in de bestandsnamen herkent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$filename
= filter_input(INPUT_GET, 'file');
if(strpos($filename, '/') !== false  || is_bot()) {
   // de filename bevat een path, en dat wil je niet!
   header('HTTP/1.0 403 Forbidden');
   exit();
}


if(file_exists("../".$filename))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
            VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
            ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;

    $conn->query($sql);
    fp = fopen('../'.$filename, 'rb');
    header("Content-Type: application/pdf");
    fpassthru($fp);
    exit();
}
    
else {
   header("HTTP/1.0 404 Not Found");
   exit();
}

?>


en je directory ../ mag dan helemaal onbereikbaar gemaakt worden voor browsers (buiten de documentroot, of via .htaccess rules forbidden gemaakt)

edit:
is_bot() miste een {}set,maar doet het beter in de eerste if.
Gewijzigd op 22/12/2021 18:39:46 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 19:22:14
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik de directory buiten de webroot plaatsen.
Dan ben je safe dat er niemand zomaar bij komt zonder eerst jouw script te passeren.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 20:33:49
Quote Anchor link
We gaan het eens bekijken die suggesties. Het zijn wel telkens verschillende directories en zelfs verschillende sites waarop die bestanden staan. Dus ga ik dat moeten uittesten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.