download van een pdf wordt opgevat als een .html bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jovank vank

jovank vank

02/12/2015 22:32:15
Quote Anchor link
Ik heb een functie waarmee een pdf bestand kan worden opgehaald.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if ($brochurenaam != ''){
   $brochure = "../brochure/".$brochurenaam;
   echo "Download <a href='../proc/downloadpdf.php?$brochure'>hier</a> onze brochure.";
 }


De functie downloadpdf ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$naam = $_SERVER['QUERY_STRING'];
// headers sturen om te zorgen dat het wordt gedownload en niet geopend
  header("Content-Disposition: attachment; filename=" . basename($naam));
  header("Content-Transfer-Encoding: binary");
  header("Content-Length: ".filesize($naam));
// bestand sturen
  readfile($naam);


Nu komt het bestand bij de browser binnen als een soort van .pdf.html bestand. Dat is in firefox nog wel af te vangen, maar met een tablet gaat dat mis. Het bestand kan niet worden geopend als een pdf bestand.

Weet iemand wat hier fout gaat?
Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:22:49
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 22:41:26
Quote Anchor link
Content-Type header er ook even bij sturen? Bijvoorbeeld application/pdf of gewoon application/octet-stream
 
Jovank vank

jovank vank

03/12/2015 10:13:42
Quote Anchor link
Ja dat is het! Natuurlijk!Thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.