DQL query (great circle distance)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Ama saril

ama saril

10/04/2015 10:24:19
Quote Anchor link
Hallo PHP mensen,
Ik heb de laatste tijd al wat vragen gesteld over symfony en dergelijke en ben nu met me laatste stukje bezig.

Ik heb een tabel met leerlingen naw gegevens. Hierin sla ik ook de Latitude en Longitude op (die haal ik op via de google api en dat gaat goed). Nu wil ik graag een query maken waarin ik namen van leerlingen ophaal binnen een bepaalde cirkel. Nu heb ik zo'n functie al is eerder gemaakt (zonder symfony) en probeer nu deze code te hergebruiken alleen loop ik tegen het probleem op dat ik de query niet goed uitgevoerd krijg.

De query die ik probeer te maken is het volgende (normaliter moeten bij de normale waarden die zijn ingevoerd natuurlijk parameters worden ingevoerd maar omdat ik even aan het testen ben of alles goed gaat heb ik ze handmatig ingevoerd)
<php
$dql = "
SELECT l.achternaam
FROM AppBundle:Leerling l
JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n
WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) )
* cos( radians( l.longitude )
- radians('5.0449914') )
+ sin( radians('52.1112102') )
* sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)";

?>
(Daarna voer ik hem natuurlijk uit en handel ik hem af net zoals ik al de andere queries afhandel. Mocht die code nuttig zijn om te zien zal ik hem later evt toevoegen)

Nu krijg ik een hele lange foutmelding als ik dit probeer uit te voeren. Waarvan het belangrijkste denk ik zijn 'Doctrine\ORM\Query\QueryException' en 'Doctrine\ORM\Query\QueryException::dqlError('SELECT l? ...')

Ik heb al een aantal dingen geprobeerd
- Getest of de 'JOINS' de foutmelding genereren dit is niet het geval want ie gingen gewoon goed (als ik het great circle distance formuletje weghaal)
- Ik heb de query 'apart' al in mysql getest en daar gaat ie goed (heb hem ook al in oude projecten gebruikt)
- In plaats van Kilomters miles geprobeerd te gebruiken maar dat heeft weinig effect.
- Om te testen een andere WHERE conditie geprobeerd (where l.naam = 'dijk') en dat ging ook goed.

Ik zit echt op dit moment vast waarom ik deze query niet werkend krijg en google geeft mij ook niet erg veel antwoorden. Kan iemand mij hier eventueel mee helpen?

alvast bedankt!

--edit quote aangepast (typo)--
Gewijzigd op 10/04/2015 11:09:22 door Ama saril
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 15:59:08
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 10:49:25
Quote Anchor link
quotes?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dql
= "
SELECT "
l.achternaam ...
?>

Dit zou eigenlijk een parse error op moeten leveren?

Heb je je query wel eens rechtstreeks aan je database gevoerd, zonder tussenkomst van Doctrine?
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:08:51
Quote Anchor link
Ik had hem inderdaad al uitgevoerd in de database en daar werkt ie (Het quotje wat in jouw bericht verkeerd staat heb ik denk ik in het forum verkeerd geplaatst.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 11:11:49
Quote Anchor link
Welke database variant gebruik je?
Hoe luidt de volledige foutmelding?
Kun je meer code laten zien van hoe de query daadwerkelijk wordt uitgevoerd (je laat alleen de query-string zien in je codefragment)?
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:27:09
Quote Anchor link
Ik gebruik MySql als database
De volledige foutmelding komt altijd neer op deze (staat heel vaak onder elkaar)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
'Doctrine\ORM\Query\QueryException' with message 'SELECT l.achternaam FROM AppBundle:Leerling l JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) ) * cos( radians( l.longitude ) - radians('5.0449914') ) + sin( radians('52.1112102') ) * sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)' C:\xampp\htdocs\TestProjecten\leerlingproject\vendor\doctrine\orm\lib\Doctrine\ORM\Query\QueryException.php:41'


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Next exception 'Doctrine\ORM\Query\QueryException' with message '[Syntax Error] line 0, col 224: Error: Expected known function, got 'acos'' in C:\xampp\htdocs\TestProjecten\leerlingproject\vendor\doctrine\orm\lib\Doctrine\ORM\Query\QueryException.php:52



De query wordt alsvolgt uitgevoerd (ik heb al meerdere functies op dezelfde manier gemaakt die wel goed. Als ik zegmaar het where statement verander naar "WHERE l.achternaam = 'dijk'" dan doet hij het gewoon helemaal goed en krijg ik de resultaten die ik wil
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$dql = "SELECT l.achternaam
FROM AppBundle:Leerling l
JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n
WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) )
* cos( radians( l.longitude )
- radians('5.0449914') )
+ sin( radians('52.1112102') )
* sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)";          
            $query = $this->getEntityManager()->createQuery($dql)                      
                       ->setMaxResults(10);
            $paginas = new Paginator($query, $fetchJoinCollection = true);            
            return $paginas;


-- code tag geplaatst --
Gewijzigd op 10/04/2015 11:29:38 door ama saril
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 11:33:23
Quote Anchor link
Door middel van [code]je code[/code].

Tevens, een Google search op "doctrine Error: Expected known function" geeft je het antwoord:
#1
#2
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:50:26
Quote Anchor link
Ah bedankt, heb eerlijk gezegd op google meer zitten zoeken naar 'foute queries'. Ik ga even proberen uit te zoeken hoe ik dan ACOS (en waarschijnlijk ook radius) kan implementeren binnen symfony. Bedankt in ieder geval.

Toevoeging op 10/04/2015 14:29:38:

Ik post hier even mijn oplossing voor het geval anderen tegen hetzelfde aanlopen.
Ik heb de benodigde extensies van de volgende locatie gehaald:
https://github.com/beberlei/DoctrineExtensions

Dat zijn dus de acos, cos, sin en radians functies.
Deze heb ik onder mijn appBundle in een folder geplaatst (DoctrineExtensions\Query\Mysql)

in autoload.php (in de map /app) heb ik de volgende regels toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$classLoader = new \Doctrine\Common\ClassLoader(
                        'DoctrineExtensions', __DIR__."/../src/AppBundle"
                        );
$classLoader->register();


En als laatste heb ik de bestanden geregistreerd in het config.yml bestand (onder orm):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
dql:
            datetime_functions:                
            numeric_functions:
                acos: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Acos
                cos: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Cos
                radians: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Radians
                sin: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Sin
            string_functions:              


Bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.