Draaitabel /pivot

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

14/03/2013 13:08:05
Quote Anchor link
je ziet overal in de voetbalbladen van die mooie draaitabellen, wie weet een script om van dit

datum | gespeeld |thuis |uit |score
zo 23-09-2012 12:30 Y 06 ADO AJA 1-1
za 10-11-2012 19:45 Y 12 ADO AZA 2-2
zo 05-05-2013 12:30 N 33 ADO FEY 0-0
zo 12-08-2012 16:30 Y 01 AJA AZA 2-2
zo 20-01-2013 14:30 Y 19 AJA FEY 3-0
zo 24-02-2013 14:30 Y 24 AJA ADO 1-1
zo 25-11-2012 14:30 Y 14 AZA FEY 0-2
za 09-03-2013 20:45 Y 26 AZA ADO 1-1
zo 17-03-2013 16:30 N 27 AZA AJA 0-0
zo 28-10-2012 12:30 Y 10 FEY AJA 2-2
zo 16-12-2012 14:30 Y 17 FEY ADO 3-2
zo 10-02-2013 14:30 Y 22 FEY AZA 3-1


een draaitabel /pivot tabel te maken zoals dit:

xxx|ado|aja|aza|fey|
___|___|___|___|___|_
ado| X |1-1|2-2| - |
___|___|___|___|___|_
aja|1-1| X |2-2|2-0|
___|___|___|___|___|_
aza|1-1| - | X |0-2|
___|___|___|___|___|_
fey|3-2|2-2|3-1| X |
___|___|___|___|___|_

Ik heb al lopen zoek maar kan het helaas geen gode oplossng vinden

Misschien moet ik iets met een array doen, waarmee ik per thuisteam een regel maak. Maar ik kom er dus niet uit :-(
Gewijzigd op 14/03/2013 13:09:08 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:43:10
 
Mar kla

mar kla

28/09/2014 21:00:53
Quote Anchor link
ik ben nog steeds op zoek naar een simple script waarbij ik uit een table eeb draaitabel o.i.d. kan maken

Wie kan me op weg helpen?
 
Php knipper

php knipper

28/09/2014 21:06:40
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk om dit uit te lezen, met de tussenkomst van een array. Echter weet ik niet wat wat betekent. Kun je al je cellen eens verduidelijken?
 
Mar kla

mar kla

28/09/2014 21:19:11
Quote Anchor link
de table bestaat uit de volgen de velden:

cs_wedstrijden_id (oplopen nummer)
cs_wedstrijd_gespeeld (Y of N)
cs_season_id (verwijst naar een table met uitgebreide seizoen info)
cs_wedstrijden_speelronde ( ronde 1 tot X)
cs_wedstrijden_datum (speekt voor zich)
cs_team_id_thuis (verwijst naar de table teams)
cs_team_id_uit (verwijst naar de table teams)
cs_doelthuis (speekt voor zich)
cs_doeluit(speekt voor zich)

en wat ik dus graag zou willen is een over zicht maken zoals bij "uitslagen" op bij voorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_divisie_2013/14 staat
 
Php knipper

php knipper

28/09/2014 23:48:10
Quote Anchor link
Sorry, ik snap het nog steeds niet. Ik ken echt niet's van die sport?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/09/2014 03:13:05
Quote Anchor link
Kan het wel maken maar om het op jouw code aan te laten sluiten:
doe eens een print_r(jouw_array);

Weet je niet wat ik bedoel? laat dan eens stukje php code zien waar de data wordt opgehaald uit de database of de api
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 19:49:20
Quote Anchor link
@php knipper

Het heeft op zich niets met voetbal te maken. Dat is nu wel de inhoud, maar het had net zo goed schaken of korfbal kunnen wezen.

Het doel is dat er vanuit de tabel een draaitabel komt.
vertical een kolom met de thuis spelende partij en horizontaal een rij met uitspelende partij op de "snij punten" kommen dan het resultaat van de wedstrijd of de datum als de wedstrjid nog gespeeld moet worden.

Diangonaal loopt een rij met lege snijpunten omdat een ploeg nooit tegen zich zelf kan spelen

zie hier een voorbeeld:
http://images.dailyexpress.co.uk/img/dynamic/67/590x/secondary/45471.jpg

Toevoeging op 29/09/2014 19:52:27:

@Frank Nietbelangrijk
In alleen nog maar tot de querie gekomen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
SELECT
g.cs_team_id_thuis ,
t1.TeamName_Short as home,
g.cs_team_id_uit,
t2.TeamName_Short as away,
g.cs_wedstrijden_speelronde as round
FROM
cs_wedstrijden g,
af_teams t1,
af_teams t2
WHERE `cs_season_id` =109
AND g.cs_team_id_thuis= t1.Team_ID
AND g.cs_team_id_uit= t2.Team_ID
order by t1.TeamName_Short, t2.TeamName_Short
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 21:32:52
Quote Anchor link
Stap eens af van die ouderwetse join syntax, maar gebruik gewoon de standaard SQL (ANSI) syntax.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$stmt
= $pdo->query("SELECT
        h.teamName_short home,
        a.teamName_short away,
        CASE m.cs_wedstrijd_gespeeld
            WHEN 'Y' THEN CONCAT(m.cs_doelthuis, ' - ', m.cs_doeluit)
            WHEN 'N' THEN DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%y')
            ELSE 'X' END uitslag
    FROM
        af_teams h
    CROSS JOIN
            af_teams a
    LEFT JOIN
            cs_wedstrijden m
        ON h.team_id = m.team_id_thuis
        AND a.team_id = m.team_id_uit
        AND m.cs_season_id = 109
    ORDER BY h.teamName_short, a.teamName_short"
);
$counter = 0;
$head = '<thead><tr><td>Naam</td>';
$body = '<tbody>';
$tr = '';
while ($row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
    if($row['home'] !== $pointer) {
        $counter++;
        $pointer = $row['home'];
        $tbody .= $tr . '<tr><td>' . $pointer .'</td>';
        $tr = '</tr>';
    }

    if ($counter == 1) {
        $thead .= '<td class="rotated">' . $row['away'] . '</td>';
    }

    $tbody .= '<td>' . $row['uitslag'] . '</td>';
}

echo '<table>' . $thead . '</tr></thead>' . $tbody . '</tr></tbody></table>';
        
?>

Let op de left join, die zorgt ervoor dat de koppeling aan zichzelf ook in het resultaat komt
Gewijzigd op 29/09/2014 21:34:08 door Ger van Steenderen
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 22:39:10
Quote Anchor link
HOi Ger

Dit lijkt me een mooi en compleet script!!

ik ben er even mee aan het stoeien, maar ik kom er nog niet helemaal uit

als ik hem draai dan krijg ik deze errors:

PHP Notice: Undefined variable: pdo in inc_as_competiton_matrix.php on line 2

PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in inc_as_competiton_matrix.php on line 2

dat is $stmt = $pdo->query("SELECT

daarnaast lijkt het script zich niks van regel 17 AND m.cs_season_id = 109 aan te trekken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/09/2014 22:59:45
Quote Anchor link
Welke manier gebruik je om verbinding te maken met je database?

MySQL-functies, MySQLi-functies, PDO?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 23:01:24
Quote Anchor link
Je moet zelf eerst wel $pdo ($pdo = new PDO(....)) aanmaken.

Omdat ik de opbouw van jouw tabellen niet ken, heb ik met de query een beetje moeten gokken.
Ik zelf heb een tabel waar de teams op seizoen zijn ingedeeld, dit maak dingen een stuk eenvoudiger met het generen van standen. Maar ik weet of dat bij jou ook is.

Dus ik vermoed dat in de tabel af_teams niet alleen de teams staan die aan seizoen 109 meedoen.
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 23:07:29
Quote Anchor link
Ger

Dat met de $pdo ($pdo = new PDO(....)) snap ik even niet. zou je dat wat meer kunnen uitleggen=


De seizoen_id (109) staat inderdaad niet in de teams, want teams kunnen namelijk in meerdere seizoenen aanwezig zijn, maar in de cs_wedstrijden want een wedstrijd zal altijd in één seizoen voorkomen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 23:24:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pdo
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=xxxxxx;charset=utf8', 'wortel', 'willie');
?>

Ik begrijp dat je het seizoen niet in de teams heb staan, maar hoe bepaal je dan de indeling per seizoen?.
Zoals gezegd, ik zelf heb daar een tabel voor gemaakt (teams_by_season).
Gewijzigd op 29/09/2014 23:32:37 door Ger van Steenderen
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 23:44:33
Quote Anchor link
Ger

de indeling per siezoen wordt bepaald door de volgende gegevens

cs_wedstrijden_id (oplopend uniek volgnummer, heeft denk ik verder geen verklaring nodig)
cs_wedstrijd_gespeeld (Y of N om te bepalen al gespeeld is of nog gespeeld moet worden)

per seizoen zijn er 306 wedstrijd (18 teams die tegen elkaar spelen behalbve tegen zichzelf)

cs_season_id ((geeft aan in welk seizoen de wedstrijd gespeeld is)
cs_wedstrijden_speelronde (geeft aan welk in speelronde de onderlinge ontmoeting was)

cs_wedstrijden_datum (speekt voor zich)
cs_team_id_thuis (bevat de ID van de teams uit de table teams)
cs_team_id_uit (bevat de ID van de teams uit de table teams)
cs_doelthuis (speekt voor zich)
cs_doeluit(speekt voor zich)
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 14:01:04
Quote Anchor link
dit is wat ik nu als resultaat krijg

cs_wedstrijden_id mDate team1_id team1_name team2_id team2_name uitslag
1352 30/11 3 ado 4 aja 30/11
1288 27/09 3 ado 5 aza 2 - 3
1386 17/01 3 ado 8 cam 17/01
1478 22/03 4 aja 3 ado 22/03
1418 05/02 4 aja 5 aza 05/02
1523 10/05 4 aja 8 cam 10/05
1501 18/04 5 aza 3 ado 18/04
1244 17/08 5 aza 4 aja 1 - 3
1477 21/03 5 aza 8 cam 21/03
1258 30/08 8 cam 3 ado 3 - 2
1333 09/11 8 cam 4 aja 09/11
1351 29/11 8 cam 5 aza 29/11


ado aja aza cam
ado X 30/11 2-3 17/01
aja 22/03 X 05/02 10/05
aza 18/04 1-3 X 21/03
cam 3-2 09/11 29/11 X

Nb.

Ik heb nu even een beperkte zet data geselecteerd
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 16:38:06
Quote Anchor link
Nou.. binnen een uurtje :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
<?php
// even een array zoals die uit de database zou kunnen komen om te testen
$records = array(
    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 1,
        'mDate' => '1-10-2014',
        'team1_id' => 1,
        'team1_name' => 'FC Knudde',
        'team2_id' => 2,
        'team2_name' => 'FC Losers',
        'uitslag' => '1-2',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 2,
        'mDate' => '2-10-2014',
        'team1_id' => 3,
        'team1_name' => 'Ajax',
        'team2_id' => 4,
        'team2_name' => 'Feyenoord',
        'uitslag' => '2-3',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 3,
        'mDate' => '3-10-2014',
        'team1_id' => 1,
        'team1_name' => 'FC Knudde',
        'team2_id' => 4,
        'team2_name' => 'Feyenoord',
        'uitslag' => '3-4',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 4,
        'mDate' => '4-10-2014',
        'team1_id' => 3,
        'team1_name' => 'Ajax',
        'team2_id' => 2,
        'team2_name' => 'FC Losers',
        'uitslag' => '5-6',
    ),
);


class kruistabel
{
    private $records;
    private $teams;
    private $table;
    
    // constructor, wordt automatisch uitgevoerd.
    function __construct($records)
    {

        $this->records = $records;
        $this->makeTeamsArray();
        $this->makeTableArray();
    }

    
    // verkrijg een array met de namen van de teams
    public function getTeamNames()
    {

        return array_values($this->teams);
    }

    
    // verkrijg de complete kruistabel
    public function renderTable()
    {

        $html = '<table>';
        
        foreach($this->table as $row)
        {

            $html .= '<tr>';
            
            foreach($row as $field)
            {

                if(is_int($field))
                    $html .= '<td>' . $this->records[$field]['uitslag'] . '</td>';
                else
                    $html .= '<td>'.$field.'</td>';
            }

            
            $html .= '</tr>';
        }

            
        return $html . '</table>';
    }


    // filter alle teams uit de wedstrijden en stop ze in een array
    // hierbij komt elk team maar één keer in de array

    private function makeTeamsArray()
    {

        $this->teams = array();
        
        foreach($this->records as $match)
        {

            echo $match['team1_id'] . '-' . $match['team2_id'] . '-';
            $this->teams[$match['team1_id']] = $match['team1_name'];
            $this->teams[$match['team2_id']] = $match['team2_name'];
        }

        
        // sorteer de teams op alphabetische volgorde (optioneel)
        asort($this->teams);
        
        // echo '<pre>'; print_r($this->teams); echo '</pre>';
    }
    
    // maak een 2D array met de inhoud voor de tabel
    private function makeTableArray()
    {

        $this->table = array();
        $this->table[] = array_merge(array(''), $this->teams);

        foreach($this->teams as $id1 => $team1)
        {

            $row = array();
            
            $row[] = $team1;
            
            foreach($this->teams as $id2 => $team2)
            {

                if($id1 == $id2)
                    $row[] = 'X';
                else
                    $row[] = $this->findMatch($id1, $id2);
            }

            
            $this->table[] = $row;
        }

        
        // echo '<pre>'; print_r($this->table); echo '</pre>';        
    }
    
    // deze functie zoekt naar wedstrijden tussen team A en team B
    // hierbij maakt het niet uit of de volgorde A-B of B-A is

    private function findMatch($id1, $id2)
    {

        foreach($this->records as $key => $match)
        {

            if(($match['team1_id'] == $id1 && $match['team2_id'] == $id2) || ($match['team1_id'] == $id2 && $match['team2_id'] == $id1))
            {

                return $key;
            }
        }


        return NULL;
    }
}


$kruistabel = new kruistabel($records);
?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Untitled Document</title>
        <style>
            table {
                border-collapse:collapse;
            }
            table td, table th {
                border:1px solid #CCC;
                text-align:center;
            }
        </style>
    </head>
    
    <body>
        <h2>Teams:</h2>
        <ul>
        <?php
            foreach($kruistabel->getTeamNames() as $name)
                echo '<li>'.$name.'</li>';
        ?>

        </ul>
        <h2>Kruistabel:</h2>
        <?php echo $kruistabel->renderTable(); ?>
    </body>
</html>
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 17:46:27
Quote Anchor link
HELEMAAL TOP!!

nu moet ik alleen nog het resultaat van mij query naar de Array

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
SELECT
    m1.cs_wedstrijden_id,
    date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m') as mDate,
    m1.cs_team_id_thuis AS team1_id,
    t1.TeamName_Short AS team1_name,
    m1.cs_team_id_uit AS team2_id,
    t2.TeamName_Short AS team2_name,
CASE
m1.cs_wedstrijd_gespeeld
     WHEN 'Y' THEN CONCAT(m1.cs_doelthuis, ' - ', m1.cs_doeluit)
     WHEN 'N' THEN     date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m')
     ELSE 'X' END uitslag
FROM
    cs_wedstrijden m1, af_teams t1, af_teams t2
WHERE
    cs_season_id =110
AND
    t1.Team_ID = cs_team_id_thuis
AND
    t2.Team_ID = cs_team_id_uit
ORDER by t1.TeamName_Short , t2.TeamName_Short
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 17:57:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$records
= $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
?>
Gewijzigd op 05/10/2014 17:58:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 19:19:20
Quote Anchor link
:-(

dat van die PDO snap ik even niet

Met onderstaand code krijg ik nu de errors

PHP Notice: Undefined variable: kruistabel in new1.php on line 153
PHP Fatal error: Call to a member function renderTable() on a non-object in new1.php on line 153

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php


$pdo
= new PDO("mysql:host=localhost;dbname=database;charset=utf8;user='ikke';password='blabla'");

$stmt = $pdo->query("SELECT
    m1.cs_wedstrijden_id,
    date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m') as mDate,
    m1.cs_team_id_thuis AS team1_id,
    t1.TeamName_Short AS team1_name,
    m1.cs_team_id_uit AS team2_id,
    t2.TeamName_Short AS team2_name,
CASE m1.cs_wedstrijd_gespeeld
     WHEN 'Y' THEN CONCAT(m1.cs_doelthuis, ' - ', m1.cs_doeluit)
     WHEN 'N' THEN     date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m')
     ELSE 'X' END uitslag
FROM
    cs_wedstrijden m1, af_teams t1, af_teams t2
WHERE
    cs_season_id =110
AND
    t1.Team_ID = cs_team_id_thuis
AND
    t2.Team_ID = cs_team_id_uit
ORDER by t1.TeamName_Short , t2.TeamName_Short"
) or die(mysql_error());
      
while ($records = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC))
{

class kruistabel
{
    private $records;
    private $teams;
    private $table;
    
    // constructor, wordt automatisch uitgevoerd.
    function __construct($records)
    {

        $this->records = $records;
        $this->makeTeamsArray();
        $this->makeTableArray();
    }

    
    // verkrijg een array met de namen van de teams
    public function getTeamNames()
    {

        return array_values($this->teams);
    }

    
    // verkrijg de complete kruistabel
    public function renderTable()
    {

        $html = '<table>';
        
        foreach($this->table as $row)
        {

            $html .= '<tr>';
            
            foreach($row as $field)
            {

                if(is_int($field))
                    $html .= '<td>' . $this->records[$field]['uitslag'] . '</td>';
                else
                    $html .= '<td>'.$field.'</td>';
            }

            
            $html .= '</tr>';
        }

            
        return $html . '</table>';
    }


    // filter alle teams uit de wedstrijden en stop ze in een array
    // hierbij komt elk team maar één keer in de array

    private function makeTeamsArray()
    {

        $this->teams = array();
        
        foreach($this->records as $match)
        {

            echo $match['team1_id'] . '-' . $match['team2_id'] . '-';
            $this->teams[$match['team1_id']] = $match['team1_name'];
            $this->teams[$match['team2_id']] = $match['team2_name'];
        }

        
        // sorteer de teams op alphabetische volgorde (optioneel)
        asort($this->teams);
        
        // echo '<pre>'; print_r($this->teams); echo '</pre>';
    }
    
    // maak een 2D array met de inhoud voor de tabel
    private function makeTableArray()
    {

        $this->table = array();
        $this->table[] = array_merge(array(''), $this->teams);

        foreach($this->teams as $id1 => $team1)
        {

            $row = array();
            
            $row[] = $team1;
            
            foreach($this->teams as $id2 => $team2)
            {

                if($id1 == $id2)
                    $row[] = 'X';
                else
                    $row[] = $this->findMatch($id1, $id2);
            }

            
            $this->table[] = $row;
        }
      
    }

    
    // deze functie zoekt naar wedstrijden tussen team A en team B
    // hierbij maakt het niet uit of de volgorde A-B of B-A is

    private function findMatch($id1, $id2)
    {

        foreach($this->records as $key => $match)
        {

            if(($match['team1_id'] == $id1 && $match['team2_id'] == $id2) || ($match['team1_id'] == $id2 && $match['team2_id'] == $id1))
            {

                return $key;
            }
        }

        return NULL;
    }
}


$kruistabel = new kruistabel($records);

?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>kruistable</title>
<style>
table {
border-collapse:collapse;
}
table td, table th {
border:1px solid #CCC;
text-align:center;
}
</style>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $kruistabel->renderTable(); ?>

</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
Gewijzigd op 05/10/2014 20:42:40 door mar kla
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 20:22:02
Quote Anchor link
een fetchAll hoeft niet in een while lus. deze pakt in één keer alle records :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php


class kruistabel
{
    // HIER DIE CLASS VAN MIJ
}

$pdo = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=adostatsTEST;charset=utf8;user='ikke';password='blabla'");

$stmt = $pdo->query("HIER DIE MOOIE QUERY VAN JOU :-)") or die(mysql_error());
$records = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

$kruistabel = new kruistabel($records);
echo $kruistabel->renderTable();
?>
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 22:00:37
Quote Anchor link
YEP!!!Dat is hem!!

hartstikke bedankt!!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.