Dringende hulp gezocht PHP/SQL!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 21:20:13
Quote Anchor link
Beste forumleden,
De afgelopen weken heb ik meerdere keren topics geplaatst betreft mijn probleem, ik ben er ondanks de wel behulpzame reacties nog niet steeds uitgekomen. Het project moet morgenvroeg af zijn. Daarom vraag ik jullie om hulp, mocht je me kunnen helpen stuur me dan een pm, er staat een vergoeding tegenover, alvast bedankt!!

Het probleem is als volgt:
Ik heb gebruik gemaakt van een tutorial voor een shopping cart ( https://www.allphptricks.com/simple-shopping-cart-using-php-and-mysql/ ).
Wanneer je iets toevoegt aan de shopping cart komt deze in een session. Wanneer je nog een product toevoegt komt deze in dezelfde session. Het doel is dat we de data in de shopping cart en persoonlijke gegevens (naw gegevens) naar een database sturen dmv een insert query. Alleen weet ik niet hoe dit moet als er meerdere producten in de shopping cart zitten (meerdere arrays).
** knip **
Gr. Gijs

Edit:
Nee, we gaan niet achter een topic om het probleem oplossen, tenzij het een Vacature is welke in het Vacatureforum hoort.
Gewijzigd op 29/03/2020 21:28:46 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:47:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 21:29:43
Quote Anchor link
Dan zou je met foreach() je $_SESSION moeten doorlopen. En al die gevonden producten in je database plaatsen.
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 21:32:50
Quote Anchor link
Hoi Ariën, ik heb zoiets al geprobeerd alleen ik kom er niet uit. Ik weet niet of jij het wilt doen, maar zou jij het voor me kunnen doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 21:34:19
Quote Anchor link
Wat lukt er niet aan dan? Waarop loop je precies vast?
Heb je een simplistische output van je winkelwagen in je sessie? (kijk eens met print_r() )
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 21:46:25
Quote Anchor link
Ik zal proberen het op zen best proberen uit te leggen.
De data van de session/shopping cart wil ik een query stoppen. er is een session[shoppingcart], daarin zit een code (naam product), quantity (hoeveelheid van het product) en price. Stel je hebt binnen een bestelling meerdere producten dan zijn er dus twee codes, prices en quantities. Ik wil deze eigenlijk in een row in de database krijgen, dus al die informatie in een insert query, maar dat lukt dus niet. En daarmee heb ik al allerlei verschillende manieren geprobeerd maar het wil maar niet lukken. En de tijd dringt want het moet morgen voor 8 uur ochtends ingeleverd zijn... En dit alles nu nog leren wordt het niet meer denk ik. Weet je wat ik bedoel als ik her probleem omschrijf nu?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 21:49:29
Quote Anchor link
Ai, een huiswerkopdracht met te strakke deadline!!!

Als je met eens met een simplistische dump van je $_SESSION komt, dan kunnen we eens kijken.
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 21:50:24
Quote Anchor link
Wat bedoel je daarmee? Ik kan de code wel delen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 21:52:10
Quote Anchor link
Doe eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($_SESSION,true)."</pre>";
?>
Gewijzigd op 29/03/2020 21:52:20 door - Ariën -
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 21:55:44
Quote Anchor link
Dat geeft het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
Array
(
    [username] => loet
    [functie] => b
    [shopping_cart] => Array
        (
            [broodjesonmez] => Array
                (
                    [name] => Broodje Sonmez
                     => broodjesonmez
                    [price] => 4.00
                    [quantity] => 10
                    [image] => kar.png
                )

        )

)

Bij twee producten geeft het dit:



Array
(
    [username] => loet
    [functie] => b
    [shopping_cart] => Array
        (
            [broodjesonmez] => Array
                (
                    [name] => Broodje Sonmez
                     => broodjesonmez
                    [price] => 4.00
                    [quantity] => 10
                    [image] => kar.png
                )

            [shoarmaschotel,klein] => Array
                (
                    [name] => Shoarma schotel, klein
                     => shoarmaschotel,klein
                    [price] => 10.50
                    [quantity] => 1
                    [image] => kar.png
                )

        )

)

[size=xsmall][i]Toevoeging op 29/03/2020 21:56:57:[/i][/size]

De  username en functie hebben met iets anders te maken.
Gewijzigd op 29/03/2020 22:06:09 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:02:39
Quote Anchor link
Dan is het een kwestie van zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($_SESSION['shopping_cart'] as $product) {
    // hier je INSERT INTO query
    // In $product['name'] zit je productnaam
    // In $product['price'] zit je prijs
    // etc...

}
?>
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:32:10
Quote Anchor link
Niet gelukt....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:36:35
Quote Anchor link
Oh.....
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:38:55
Quote Anchor link
Ik zal de code sturen, misschien zie jij wat er fout is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:40:14
Quote Anchor link
Plaats de relevante maar hier! Dan kunnen we eens kijken.
Vertel er ook even bij wat er precies fout gaat, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 29/03/2020 22:40:24 door - Ariën -
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:41:00
Quote Anchor link
Hoe zet je code in de reacties?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:41:42
Quote Anchor link
Tussen [code] en [/code].
A.u.b. wel relavante code (+/- tot 30 regels)
Gewijzigd op 29/03/2020 22:42:03 door - Ariën -
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:42:27
Quote Anchor link
foutje

Toevoeging op 29/03/2020 22:45:38:

De actie (heet tijdelijk login):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
              if(isset($_GET['action']) && ($_GET['action'] == "login")){

 foreach ($_SESSION["shopping_cart"] as $product){
    $code = $product["code"];
    $price = $product["price"];
    $quantity = $product["quantity"];

    $sql ="INSERT INTO `bestellingen`(`code`, `hoeveelheid`, `status`, 'prijs') VALUES ('$code','$quantity','nieuw','$price'";
    mysqli_query($connectie, $sql );
              }
              }
?>

Form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form name="form3" action="cart.php?action=login" method="post">
<button type="submit" name="login" value="login">Voeg filiaal toe</button></br>
</form>


Toevoeging op 29/03/2020 22:46:41:

wat er fout gaat: Hij voert de query gewoon niet uit.
Gewijzigd op 29/03/2020 22:42:58 door Gijs Marien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:52:03
Quote Anchor link
Tel je ( en ) haakjes eens goed na...
En zorg dat je goede foutafhandeling hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysqli_query($connectie, $sql );
if($result == false) {
    echo "De query is fout:".mysqli_error($connectie);
}

?>


Persoonlijk raad ik wel aan om de waardes in je query te escapen met mysqli_real_escape_string(). Als er een ' of een ander schadelijk teken in voorkomt, dan is je query corrupt.
Gewijzigd op 29/03/2020 22:53:24 door - Ariën -
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:55:43
Quote Anchor link
Nog steeds niks..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 22:56:39
Quote Anchor link
Wat meldt de error?
Die zou je moeten zien.

Worden je GET-paramters in de URL wel meegestuurd?
Smijt anders even op elke plek in je code een unieke stuk tekst zodat je kan zien hoe je script loopt. Dan weet je ook waar het uiteindelijk doodloopt.

Een kwestie van debuggen!
Gewijzigd op 29/03/2020 22:58:09 door - Ariën -
 
Gijs Marien

Gijs Marien

29/03/2020 22:59:42
Quote Anchor link
"De query is fout:De query is fout:"

Toevoeging op 29/03/2020 23:00:47:

Zal ik de gehele code eens sturen? Ik kan je ook toegang geven tot de code.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.