dropdown menu geeft waardes niet weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Evoken

Evoken

16/11/2007 09:44:00
Quote Anchor link
Ik probeer een drop down menu te maken met gegevens die uit een tabel komen. De query werkt gewoon in een sql programma dus dat zit wel goed. Het ligt aan het php gedeelte waneer ik de waardes in het drop down menu wil proppen. mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$username
= 'test';
$password= 'tester';
$db='(DESCRIPTION =
  (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = buzaw000568)(PORT = 1521))
   (CONNECT_DATA =
      (SERVER = DEDICATED)
      (SERVICE_NAME = testje)
   )
)'
;

$connection = oci_connect($username, $password, $db);
if (!$connection) {
  $e = oci_error();  
  echo htmlentities($e['message']);
}


$stmt = oci_parse($connection, "SELECT stuurgegeven_id, omschrijving from stuurgegevens where stuurgegeven_id between 1 and 25");
oci_execute($stmt);

if (!$stmt) {
  $e = oci_error($connection);  
  echo htmlentities($e['message']);
}

echo "<select name=\"deelgemeente\" value=\" " . $_POST['deelgemeente'] . " \">";
while($row = oci_fetch_array($stmt))
{

    echo '<option value="'.$row['stuurgegeven_id'].'">'.$row['omschrijving'].'</option>';
}

echo '</select>';
?>


ik krijg het drop down menu wel te zien maar er staat helemaal niks in.. Nu is het zo dat er een aantal deelgemeentes in deze tabel staan en ik ze dusi n dat dropdown menu wil hebben zodat de gewenste gelsecteerd kan worden. Misschien kan iemand mij wat verder helpen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:59:41
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

16/11/2007 10:25:00
Quote Anchor link
Ik zie niet echt iets verkeerd ofzo. Misschien heet je veld niet 'omschrijving'
 
Evoken

Evoken

16/11/2007 10:32:00
Quote Anchor link
nee veldnaam klopt. ik heb even een desc gedaan in sql plus voor de zekerheid bedankt. maar het gekke is dat met dit stukje code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
echo "<select name=\"deelgemeente\" value=\" " . $_POST['deelgemeente'] . " \">";
while ($rij = oci_fetch_array ($stmt, OCI_BOTH)) {
    echo "<option value=".$row['STUURGEGEVEN_ID'].">". $rij['OMSCHRIJVING']." </option>";

    echo"</select> ";

?>



wel output krijg maar (ik heb 11 deelgemeentes in de tabel) hij propt dan telkens alleen de 1ste in het drop down menu en de rest er naast :\

voeg ik nog een
echo "<option value=".$row['STUURGEGEVEN_ID'].">". $rij['OMSCHRIJVING']." </option>";

toe: dan geeft hij de eerste deelgemeente 2 keer in het drop down menu weer en de rest van de deelgemeentes er 2 keer naast in een rij achter elkaar
 
- SanThe -

- SanThe -

16/11/2007 10:39:00
Quote Anchor link
Gebruik je wel { en } op de goede plaats, dus sluiten voor </select>, Ik zie het niet.

Verder STUURGEGEVEN_ID is niet hetzelfde als stuurgegeven_id.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

16/11/2007 10:40:00
Quote Anchor link
Ummm in die laatste code ben je een } vergeten na de <option>, dat is waarschinlijk waardoor ie het 'er buiten plaatst'.

Maar dan snap ik nog niet waarom die eerste code het niet doet?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$stmt
= oci_parse($connection, "SELECT stuurgegeven_id, omschrijving from stuurgegevens where stuurgegeven_id between 1 and 25");
oci_execute($stmt);

if (!$stmt) {
  $e = oci_error($connection);  
  echo htmlentities($e['message']);
}

?>


Detail:

Waarom maak je het statement. Dan voor je hem uit. En dan kijk je pas of het goed is gegaan.

Kan natuurlijk aan mij liggen maar iets in die volgorde klopt niet.
 
Evoken

Evoken

16/11/2007 10:44:00
Quote Anchor link
STUURGEGEVEN_ID verandert in stuurgegeven_id. maar het verandert niks aan de situatie.

maar hartelijk dank SanThe het was idd de } ik sloot hem af na mijn </select> nu verandert voor de </select> en na de echoes. Het is nu zoals ik het wil een stomme fout maar ik keek er gewoon echt overheen. Nogmaals bedankt :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/11/2007 10:44:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 16.11.2007 10:40:
Ummm in die laatste code ben je een } vergeten na de <option>, dat is waarschinlijk waardoor ie het 'er buiten plaatst'.

Maar dan snap ik nog niet waarom die eerste code het niet doet?


Dat klopt niet bij mijn weten. Als je de { en de } vergeet dan voert hij bij mijn weten alleen de regel direct na de while uit
 
Evoken

Evoken

16/11/2007 10:47:00
Quote Anchor link
@ jacco hde oplossing van santhe heeft me gehlopen en over die stmt ik voer hem uit en zeg daarna dat als hij niet uitgevoerd kan worden dan een foutmelding geven (waarom het niet uitgevoerd kan worden) dit heb ik van een oracle site lijkt me sterk hun het fout hebben. Als ik expres een fout maak in mn stmt dan geeft hij dit ook aan, maar bedankt voor jullie reacties mensen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
- SanThe -

- SanThe -

16/11/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 16.11.2007 10:44:
Als je de { en de } vergeet dan voert hij bij mijn weten alleen de regel direct na de while uit

Dat klopt, maar als je goed kijkt staat er een { achter de while() maar je ziet niet waar die weer gesloten wordt. Vandaar mijn opmerking.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.