dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Yoram

Yoram

02/07/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een dropdown menu maar die word aan gestuurd via het database. voorbeeld:

home fotoalbum
nieuws zon zee strand
profiel vakantie 2008


etc. Alleen nu krijg ik telkens dit :

home fotoalbum
nieuws nieuws
profiel profiel
zon zee strand
vakantie 2008

Zou iemand misschien naar me code willen kijken of iemand het ziet wat ik nu fout doe.

Me code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?php
$menu_sql
= mysql_query("
    SELECT *
    FROM dspifvwm_pagina
    WHERE pagina_upper = '0'
    ORDER BY pagina_rank ASC
"
) or die ("Fout hoofdmappen : " . mysql_error());

if($aantal_result = mysql_num_rows($menu_sql) == 0){
    $menu_structuur_html = "";
}
else{

        while($resultaat = mysql_fetch_assoc($menu_sql)) {
            
                //Alles onder hoofdmappen ophalen
                $sub_menu_sql = mysql_query("
                    SELECT *
                    FROM dspifvwm_pagina
                    WHERE pagina_upper = '"
.$resultaat['pagina_id']."'
                "
) or die ("Fout submappen : " . mysql_error());
                
                if($aantal = mysql_num_rows($sub_menu_sql) == 0){
                
                    $sub_menu_structuur_html = "";
                    
                }
else{
                
                    $sub_menu_structuur_html .= "<ul>";
                    
                    while($result = mysql_fetch_assoc($sub_menu_sql)) {
                    
                        
                            //HTML Thirdmappen
                            $third_menu_sql = mysql_query("
                                SELECT *
                                FROM dspifvwm_pagina
                                WHERE pagina_upper = '"
.$result['pagina_id']."'
                            "
) or die ("Fout THIRDmappen : " . mysql_error());
                            
                            if($aantal1 = mysql_num_rows($third_menu_sql) == 0) {
                                $third_menu_structuur_html = "";
                            }
else{
                                
                                $third_menu_structuur_html .= "<ul>";
                                    
                                while($record = mysql_fetch_assoc($third_menu_sql)){
                                    $third_menu_structuur_html .= "
                                        <li> <a href=\""
. $record['pagina_url'] . "\">" . $record['pagina_naam'] . "</a></li>
                                    "
;
                                };

                                
                                $third_menu_structuur_html .= "</ul>";
                            };

                        
                        
                        //HTML submappen
                        $sub_menu_structuur_html .= "
                            <li> <a href=\""
. $result['pagina_url'] . "\">" . $result['pagina_naam'] . "</a>        
                                $third_menu_structuur_html
                            </li>
                        "
;
                        
                    };

                    
                    $sub_menu_structuur_html .= "</ul>";
                };

        
            //HTML hoofdmappen
        
            $menu_structuur_html .= "
                <li> <a href=\""
. $resultaat['pagina_url'] . "\">" . $resultaat['pagina_naam'] . "</a>
                        $sub_menu_structuur_html
                </li>
            "
;
        
        };
};


$plug_menu_array = file_get_contents ("./plugs/plug_menu/plug_site/templates/menu_overzicht.html");

$plug_menu_array = str_replace("{-plug_menu-}", $menu_structuur_html, $plug_menu_array);

echo $plug_menu_array ;

?>


Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:36:18
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

02/07/2009 15:03:00
Quote Anchor link
Maak gebruik van een recursieve functie. Kijk hier eens naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
function NestedMenu($parent = 0) {
    // maak een array om alle opties in op te slaan
    $aNestedMenu = array();
    
    // haal alle menu items op waar de parent 0 is
    // haal ook meteen op of er childs zijn via een subquery

    $sQuery = "SELECT a.*, (SELECT COUNT(*) FROM menu AS b WHERE b.parent = a.id) AS childs FROM menu AS a WHERE a.parent = ".(int)$parent;
    $sResult = mysql_query($sQuery);
    
    // ga alles na
    if($sResult) {
        // er zijn menurecords
        if(mysql_num_rows($sResult) > 0) {
            // loop ieder menu record na
            while($sRij = mysql_fetch_assoc($sResult)) {
                // en kijk of deze kinderen heeft of niet
                if($sRij['childs'] > 0) {
                    // zo ja ga met deze parent nog een keer de functie langs om alle kinderen hiervan op te halen.
                    $aNestedMenu[]['id'] = $sRij['id'];
                    $aNestedMenu[]['childs'] = NestedMenu($sRij['id']);                
                }
else {
                    // zo nee sla alleen het id op en doe verder niets
                    $aNestedMenu[]['id'] = $sRij['id'];                
                }
            }

            
            // return de array
            return $aNestedMenu;
        }
else {
            return 'Geen menurecords gevonden.';        
        }
    }
else {
        return mysql_error().' in query: '.$sQuery;    
    }
}

function
handleNestedMenu($aMenu, $level = 0) {
    $output = '';
    
    foreach($aMenu as $aOpties) {
        if(isset($aOpties['childs'])) {
            $output .= handleNestedMenu($aOpties['childs'], ($level+1));
        }
else {
            $niveau = $level*4;
            for($i=0;$i<=$niveau;$i++) {
                $output .= '&nbsp;';
            }

            $output .= '- <a href="?id='.$aOpties['id'].'">'.$aOpties['id'].'</a>'.PHP_EOL;        
        }
    }

    
    return $output;
}


$aNestedMenu = NestedMenu();
$aHandledMenu = handleNestedMenu($aNestedMenu);

echo $aHandledMenu;
?>


Kun je vast wel wat mee. Let wel: begrijp dit script en ga het niet zomaar gebruiken! Dat is niet mijn bedoeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.