dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Gert Molemans

Gert Molemans

10/05/2016 19:00:15
Quote Anchor link
hallo allemaal

Ik zou graag uit mij sql datebase data willen ophalen en dit in een dropdown menu zetten. Maar mijn dropdown menu ziet er uit als een klein vierkantje zie foto
Afbeelding

het dropdown menu lijkt wel te werken want hoe meer data ik er in stop hoe langer hij uitklapt

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$conn
= new mysqli('localhost', 'root', '', 'db_scholen')
or die ('Cannot connect to db');

    $result = $conn->query("select id, lokaal from tb_0042");
    
    echo "<html>";
    echo "<body>";
    echo "<select name='id'>";

    while ($row = $result->fetch_assoc()) {

                  unset($id, $name);
                  $id = $row['id'];
                  $name = $row['lokaal'];
                  echo '<option value="'.$lokaal.'">'.$lokaal.'</option>';
                
}


    echo "</select>";
    echo "</body>";
    echo "</html>";
?>


weet iemand hier een oplossing voor?

Groeten Gert
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:22:19
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

10/05/2016 19:10:34
Quote Anchor link
Een aantal zaken.
Begin eens met niet zinloos variabelen te kopieren, zie regels 15 t/m 16. Gebruik in regel 17 gewoon de verschillende $row elementen. En als je toch aan het kijken bent, de reden is heel eenvoudig omdat je hele andere variabelen probeert te gebruiken in regel 17 dan je ervoor set.
 
Gert Molemans

Gert Molemans

10/05/2016 20:08:18
Quote Anchor link
Dag Ben

Bedankt voor de snelle reactie
ik heb het wat aangepast
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$conn
= new mysqli('localhost', 'root', '', 'db_scholen')
or die ('Cannot connect to db');

    $result = $conn->query("select id, lokaal from tb_0042");
    
    echo "<html>";
    echo "<body>";
    echo "<select name='id'>";

    while ($row = $result->fetch_assoc()) {

                
                
                  echo '<option value="'.$row.'">'.$row.'</option>';
                
}


    echo "</select>";
    echo "</body>";
    echo "</html>";
?>


maar achter die *row zou ook nog iets moeten. ik heb geprobeerd
Quote:
echo '<option value="'.$row('lokaal').'">'.$row('lokaal').'</option>';


maar dat lukt niet.

Groeten Gert
 
- SanThe -

- SanThe -

10/05/2016 20:16:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$conn
= new mysqli('localhost', 'root', '', 'db_scholen')
or die ('Cannot connect to db');

    $result = $conn->query("select id, lokaal from tb_0042");
    
    echo '<html>';
    echo '<body>';
    echo '<select name="id">';
    while ($row = $result->fetch_assoc())
    {

         echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['lokaal'].'</option>';
    }
      
    echo '</select>';
    echo '</body>';
    echo '</html>';
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/05/2016 21:18:39
Quote Anchor link
Verder is het ook niet nodig om op elke lijn een echo te plaatsen. Eén echo werkt bovendien ook prima over meerdere regels. Nog beter is om grote lappen HTML buiten PHP-tags te plaatsen.
 
Gert Molemans

Gert Molemans

10/05/2016 22:43:35
Quote Anchor link
dit werk perfect bedankt voor de hulp en de info. is het ook mogelijkt om een vaste groote te geven aan dat dropdown menu?
zodat al mijn menu's want heb er 3 even groot zijn?

Groeten Gert
 
- SanThe -

- SanThe -

10/05/2016 22:47:22
Quote Anchor link
Stylen met CSS.
 
Gert Molemans

Gert Molemans

10/05/2016 22:51:31
Quote Anchor link
goed idee SanThe daar had ik nog niet aan gedacht. Mijn css was gepland om te maken als laatste.

Bedankt allemaal

groeten Gert

Toevoeging op 10/05/2016 23:25:51:

hallo allemaal

misschien nog een vraagje ivm de dropdownbox in de dropdownbox staan lokaalnummer
in mijn database staat een link naar een html file van een grondplan... dit zou ik willen tonen in een iframe.
hoe kan ik er voor zorgen dat het iframe de waarde krijgt uit de database na het aanklikken van een waarde van de textbox?

Groeten Gert

Toevoeging op 10/05/2016 23:36:37:

dit is wat ik al heb
Quote:
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>ICT Helpdesk - Opmaak ticket</title>
</head>

<body>
<h1>Ticket opmaak</h1>
<p>Lokaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
            $conn
= new mysqli('localhost', 'root', '', 'db_scholen')
            or die ('Cannot connect to db');

            $result = $conn->query("select id, lokaal from tb_0042");
        ?>

<form action="ticketopslaan.php" method="post">
<select name="ddmlokaal">'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php  
            while ($row = $result->fetch_assoc())
            {

                echo '<option value="'.$row['lokaal'].'">'.$row['lokaal'].'</option>';
            }
      
        ?>

</select>
</br>

<iframe src=".\grondplannen\0042-lokaal-209.htm"></iframe>
<p>Soort probleem: <select name= "ddmsoort_probleem">
<option value="wifi_probleem">wifi probleem</option>
<option value="Internet_probleem">Internet probleem</option>
<option value="computer_probleem">computer probleem</option>
</select></p>

<p>Onderwerp: <input type="text" name="txtonderwerp"><br> </p>
<p>Beschrijving: </p>
<textarea rows="4" cols="50" name= "txtbeschrijving"> </textarea>
<p>Urgentie: <select name= "ddmurgentie">
<option value="hoog">hoog</option>
<option value="normaal">normaal</option>
<option value="laag">laag</option>
</select></p>
<input type="submit" value="Ticket Indienen"/>
</form>
</body>
</html>


Toevoeging op 10/05/2016 23:56:55:

ik weet dat je kan zeggen

onchange="this.form.submit()

maar hoe kan ik zorgen dat ik dus niet naar een andere pagina ga?
enkel dat de linkt in mijn Iframe een waarde uit de database krijgt.

groeten Gert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2016 07:26:48
Quote Anchor link
Psst...We hebben i.p.v 'quote' ook 'code'-tags ;-)
 
Gert Molemans

Gert Molemans

11/05/2016 09:10:14
Quote Anchor link
Ok bij deze dan met code tags misschien iets duidelijker
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>ICT Helpdesk - Opmaak ticket</title>
</head>

<body>
    <h1>Ticket opmaak</h1>
      
        <?php
            $conn
= new mysqli('localhost', 'root', '', 'db_scholen')
            or die ('Cannot connect to db');

            $result = $conn->query("select id, lokaal from tb_0042");
        ?>
  
   <form action="ticketopslaan.php" method="post">
   <p>Lokaal: <select name="ddmlokaal">'
        <option value="kies">kies een lokaal</option>
        <?php  
            while ($row = $result->fetch_assoc())
            {

                echo '<option value="'.$row['lokaal'].'">'.$row['lokaal'].'</option>';
            }
      
        ?>

    </select>
   </p>
    
    <iframe src=".\grondplannen\0042-lokaal-209.htm"></iframe>
        <p>Soort probleem:     <select name= "ddmsoort_probleem">
                                <option value="wifi_probleem">wifi probleem</option>
                                <option value="Internet_probleem">Internet probleem</option>
                                <option value="computer_probleem">computer probleem</option>
                            </select></p>
    
        <p>Onderwerp: <input type="text" name="txtonderwerp"><br> </p>
        <p>Beschrijving: </p>
        <textarea rows="4" cols="50" name= "txtbeschrijving"> </textarea>
        <p>Urgentie:    <select name= "ddmurgentie">
                            <option value="hoog">hoog</option>
                            <option value="normaal">normaal</option>
                            <option value="laag">laag</option>
                        </select></p>
        <input type="submit" value="Ticket Indienen"/>
    </form>
</body>
</html>


groeten Gert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.