dropdown met waarden uit mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan vb

Johan vb

14/07/2011 16:07:50
Quote Anchor link
Ik heb in m'n formulier een dropdown gemaakt met waarden uit mysql. Dit werkt perfect maar ik krijg in mijn rapport (post) de indexes weer van dit array. Ik zou ook graag daar de waarden krijgen.

Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:10:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2011 16:14:48
Quote Anchor link
Relevante code?
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

14/07/2011 16:29:14
Quote Anchor link
Johan Van Baekel op 14/07/2011 16:07:50:
Ik heb in m'n formulier een dropdown gemaakt met waarden uit mysql. Dit werkt perfect maar ik krijg in mijn rapport (post) de indexes weer van dit array. Ik zou ook graag daar de waarden krijgen.

Hoe kan ik dit oplossen?


Foreach($array as $key => $val)?
 
Victor -

Victor -

14/07/2011 16:50:09
Quote Anchor link
geef is een stukje relevante code?
 
Johan vb

Johan vb

14/07/2011 16:53:50
Quote Anchor link
$query="SELECT id ,vacature FROM vacatures";

$result = mysql_query ($query);
echo "<select name=vacature value=''>vacature</option>";

while($nt=mysql_fetch_array($result)){
echo "<option value=$nt[id]>$nt[vacature]</option>";
}
echo "</select>";

Dit is de code die ik gebruik om uit mijn mysql de openstaande vacatures op te halen.
In de dropdown krijg ik de juiste waarde. Maar als ik deze gegevens verwerk in mijn rapport dan krijg ik het id (1,2,...)
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2011 16:59:14
Quote Anchor link
Je code is niet correct.
Verbeterde versie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<select name="vacature">';
while($nt = mysql_fetch_array($result))
{

    echo '<option value="' . $nt['id'] . '">' . $nt['vacature'] . '</option>';
}

echo '</select>';
?>


Je zet zo te zien id's in de value. Dan is het toch logisch dat er een getal verschijnt.
 
Johan vb

Johan vb

14/07/2011 20:22:15
Quote Anchor link
bedankt voor de verbetering.

Ik blijf wel id terug krijgen ipv waarde. Aangezien ik helemaal niet vertrouwd ben met Php zie ik momenteel de oplossing niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2011 20:43:05
Quote Anchor link
Welke waarde bedoel jij? Je zet er nu $nt['id'] in en dat is dan toch de (id)waarde.
 
Johan vb

Johan vb

14/07/2011 20:45:32
Quote Anchor link
ik wil tekst terugkrijgen ipv de id's

vb. 1 = klusjesman
2 = poetshulp

In mijn dropdown krijg ik klusjesman, poetshulp, ... maar in mijn rapport krijg ik 1, 2
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2011 20:48:56
Quote Anchor link
Dan zet je die andere var toch in de value.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<select name="vacature">';
while($nt = mysql_fetch_array($result))
{

    echo '<option value="' . $nt['vacature'] . '">' . $nt['vacature'] . '</option>';
}

echo '</select>';
?>
 
Johan vb

Johan vb

14/07/2011 20:53:09
Quote Anchor link
Het werkt (en ik weer iets bijgeleerd) erg bedankt voor je hulp
 
Johan vb

Johan vb

16/07/2011 06:42:33
Quote Anchor link
Dacht er te zijn maar bots hier op een nieuw probleem.
Array en select werkt en geeft het juiste veld weer. In de mysql database zit naast de vacature ook de beheerder van de vacature. Hierin staat een mailadres weggeschreven met de bedoeling dit te gebruiken als bestemmeling van de mail.
In mijn formulier action=send_mail.php. Ik dacht dat ik het veld zou kunnen ophalen met $beheerder=mysql_query("select beheerder from vacatures where vacature =$vacature"). Dit geeft echter geen resultaat.

Enige suggestie?
bedankt
 
Victor -

Victor -

16/07/2011 12:17:37
Quote Anchor link
$beheerderMail = Mysql_fetch_assoc($beheerder);
 
Johan vb

Johan vb

16/07/2011 21:17:04
Quote Anchor link
bedankt voor de hint maar blijkbaar doe ik absoluut iets fout want ik krijg het mailadres (2 de kolom uit mijn mysql tabel) er niet uit.
Zie niet wat ik fout doe.

Op mijn formulier moet het mailadres niet verschijnen maar heb het dus wel nodig in mijn send_mail.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.