Dropdownbox vullen uit AD dmv LDAP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kjeld Hogenkam

kjeld Hogenkam

19/05/2010 13:02:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een intern callsysteem te bouwen.
Hierbij moet er ingelogd kunnen worden op de website dmv AD gegevens.
Dit heb ik voorelkaar gekregen met LDAP & adLDAP.

Alleen nu moet een dropdownbox worden gevuld met de user uit AD, ik heb geen idee hoe ik dit zou moeten doen!

Normaal gesproken zou ik dit doen met een query en while:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select size="1" name="medewerker">';
$werknemers=mssql_query("SELECT * FROM gebruikers ORDER by g_achternaam ASC");
            while ($werknemer=mssql_fetch_object($werknemers))
                   {
             echo'<option '; if($_SESSION['user_id'] ==                     $werknemer->gebruikerID)
                    {echo 'selected="selected"';} echo 'value="'.$werknemer->gebruikersnaam.'">'.$werknemer->gebruikersnaam.'</option>';            
                }echo'
                </select>


Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2010 13:04:34 door Kjeld Hogenkam
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:52:51
 
Chris -

Chris -

19/05/2010 13:10:23
Quote Anchor link
Zou hier even naar kijken hoe hij dat daar doet. Staat genoeg informatie in!
 
Kjeld Hogenkam

kjeld Hogenkam

19/05/2010 13:30:18
Quote Anchor link
Over het inloggen wel, maar dat gedeelte heb ik werkend. Hoe kan ik alle user uit bepaalde groep opvragen in in dropdownbox zetten?
 
Chris -

Chris -

19/05/2010 13:49:58
Quote Anchor link
Nou, als je goed kijkt worden daar alle gebruikers uit de AD gehaald.. Dus die kun je daarna in die dropdown zetten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php // Kleurtjes..
$domeinserver = "domainserver";
$domein = "domain";
$usergroep = "CN=USERGROUP,OU=EU,DC=domain,DC=com";

$ds=ldap_connect($domeinserver);  
ldap_set_option($ds, LDAP_OPT_PROTOCOL_VERSION, 3);
ldap_set_option($ds, LDAP_OPT_REFERRALS, 0);

// hier inloggen met een administrator volgens mij?
$r = @ldap_bind($ds, $domein."\\".$username, $password);

if ($r) {
$sr= ldap_search($ds, $usergroep, "CN=*");
$info = ldap_get_entries($ds, $sr);

    for ($i=0; $i<$info["count"]; $i++) {
        for ($b=0; $b<count($info[0]["member"])-1; $b++) {
            $zoek = $info[0]["member"][$b];
            $nr=ldap_search($ds, $zoek, "CN=*");
            $ninfo = ldap_get_entries($ds, $nr);
            $userstring = $ninfo[0][userprincipalname][0];
            list($loginnaam, $achterstuk) = split('[@]', $userstring);
echo $loginnaam.' is een gebruiker =)';
       }
    }
}
else { echo "Onvoldoende rechten om de AD aan te roepen!" ; }

ldap_close($ds);
[
/code]

Zal hem zometeen zelf eens testen hier..
 
Chris -

Chris -

19/05/2010 13:56:38
Quote Anchor link
Werkte niet echt. Deze hier ook niet (verander overigens user@domain naar domain\\user!) maar kan ook aan hier liggen...

Edit: Dit had natuurlijk gewoon in 1 bericht gemoeten ;-)
Gewijzigd op 19/05/2010 14:00:34 door Chris -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.