Dropmenu met php en Treemenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laurens ter Meer

Laurens ter Meer

13/04/2011 20:31:53
Quote Anchor link
Hallo allen

Ik heb een vraag, ik ben al een tijdje opzoek naar een dropmenu met een php code, met de mogelijkheid om dus meerdere submenus te maken en deze aan te sturen met een server side php file die met de mysql database communiceert.

Ook ben ik opzoek naar een treemenu met daarachter een edit add en delete knop en die moet samen kunnen werken met de dropmenu.

Heeft iemand een idee of een tip of website
ik hoor het wel

Alvast bedankt
Groet
Laurens
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:26:24
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 09:47:37
Quote Anchor link
Een dropdown (select-veld) kan in principe geen submenu's hebben, je hebt wel <optgroup> maar da's alleen een opmaak..
 
Laurens ter Meer

Laurens ter Meer

14/04/2011 10:29:02
Quote Anchor link
Gerben Jacobs op 14/04/2011 09:47:37:
Een dropdown (select-veld) kan in principe geen submenu's hebben, je hebt wel <optgroup> maar da's alleen een opmaak..


en wat is dit dan? http://www.java2s.com/Code/JavaScriptDemo/Dropdownmenuandsubmenu.htm
volgens mij snap je mijn vraag niet helemaal? het moet een menu zijn voor een website en geen formulier
 
Phpnuke r

phpnuke r

14/04/2011 12:20:16
Quote Anchor link
Een html menu met css en javascript..

Je hoeft er geen php voor te kennen:

http://www.sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php

Hoewel deze menu wat simpel is kan je hem ook zelf maken. Deze gebruikte ik vroeger ook altijd ;3

Om hem te kunnen editen kan je de informatie uit de mysql halen en vanuit de mysql veranderen of invoegen :)
Gewijzigd op 14/04/2011 12:28:18 door phpnuke r
 
Laurens ter Meer

Laurens ter Meer

14/04/2011 15:39:11
Quote Anchor link
Merijn geurts op 14/04/2011 12:20:16:
Een html menu met css en javascript..

Je hoeft er geen php voor te kennen:

http://www.sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php

Hoewel deze menu wat simpel is kan je hem ook zelf maken. Deze gebruikte ik vroeger ook altijd ;3

Om hem te kunnen editen kan je de informatie uit de mysql halen en vanuit de mysql veranderen of invoegen :)


ik zou mijn vraag iets duidelijker maken:
mijn vraag is de php file erin de dropdown menu heb ik al maar ik wil graag de dropdown menu koppelen met mysql maar dit lukt mij helaas niet
 
Phpnuke r

phpnuke r

14/04/2011 16:23:39
Quote Anchor link
je zou op w3schools kunnen leren hoe je gegevens uit de mysql kunt halen en/of kunt veranderen!

http://w3schools.com/php/php_mysql_intro.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$query
= mysql_query("SELECT * FROM <tabelnaam>");

while($row = mysql_fetch_array($query))
{

    echo "<a id='menuitem' url='".$row['url']."'>".$row['name']."</a>";
}

?>


CODE UIT HOOFD GESCHREVEN KAN FOUT ZIJN!
Gewijzigd op 14/04/2011 16:24:05 door phpnuke r
 
Laurens ter Meer

Laurens ter Meer

15/04/2011 14:37:23
Quote Anchor link
dat snap ik ook wel hoe dat moet ;)
het is meer de rest van de opbouw.
is er niemand die me kan helpen??
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/04/2011 14:44:35
Quote Anchor link
Laurens blijkbaar snap je dus niet hoe het moet... anders wist je dit zelf ook wel.

Zo word de code ongeveer dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    echo '<ul class="menu">'; //Begin menu

    while() {
        echo '<li><a href="#">menu item</a></li>'; // Menu item
    }

    echo '</ul>'; // Einde menu
?>


En dan de CSS er bij pakken van http://www.sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php
 
Laurens ter Meer

Laurens ter Meer

18/04/2011 17:59:52
Quote Anchor link
Oetzie cookie op 15/04/2011 14:44:35:
Laurens blijkbaar snap je dus niet hoe het moet... anders wist je dit zelf ook wel.

Zo word de code ongeveer dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    echo '<ul class="menu">'; //Begin menu

    while() {
        echo '<li><a href="#">menu item</a></li>'; // Menu item
    }

    echo '</ul>'; // Einde menu
?>


En dan de CSS er bij pakken van http://www.sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php


mijn vraag is ook meer de mysql erbij en hoe ik die gegevens uit de mysql tabel haal,
een dropdown menu heb ik al dus de css heb ik niet nodig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.