Dubbele return binnen function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthijs Vos

Matthijs Vos

20/01/2013 18:50:04
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een function gemaakt met wat checks er in, en die returnt op dit moment een nummer die in een array daarna word opgeslagen. Nu moet hij naast dit nummer ook de $publice returnen, maar die moet niet terecht komen in die array, hoe doe ik dat?

Funtion:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
function capcodecheck($publice, $switch, $localcapcode, $databasecapcodes){
    if($publice == 0){ /* als er nog geen toestemming tot opslaan is: */
        if($switch == -1){ /* als de filter omgedraaid moet werken (als capcode dus aanwezig is niet opslaan) */
            $turn = '!';
        }

        else{
            $turn = '';
        }

        if($switch != 0){ /* als de capcodefilter aanstaat */
            if($turn.in_array($localcapcode, $databasecapcodes)){ /* checken of er wat moet worden opgeslagen, op basis van cacpode filter */
                $publice = 1; /* geef toestemming tot opslaan */
            }
        }

        else{ /* als capcode filter uitstaat */
            $publice = 1; /* geef toestemming tot opslaan */
        }
    }

    $return = '0'.$localcapcode;
    return $return;
}

?>


Aanroepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$capcodes_5
[] = capcodecheck($publice, $user['capcodes_switch'], $capcodes_4, $capcodesfilter);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:13:03
 
- SanThe -

- SanThe -

20/01/2013 18:55:53
Quote Anchor link
Zo te zien doet die function niet veel.

Alleen dit lijkt relevant:
$return = '0'.$localcapcode;
return $return;
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

20/01/2013 19:01:23
Quote Anchor link
Nee, hij checkt ook of er mag worden opgeslagen. Maar ik heb het opgelost door het nummer buiten de functie te laten opslaan en de publice te returnen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.