Dubbele waardes eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:31:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet voor school een database maken met verschillende opdrachten. Nu heb ik een opdracht waar ik niet helemaal uit kom.

Ik heb nu de kolom 'nummer' met de volgende waardes:
91
472
7382
91
2732

Zoals je ziet staat de waarde 91 er twee keer in. Nu moet ik voor mijn opdracht krijgen dat 91 weggelaten wordt en het resultaat er dus als volgend uitziet:
472
7382
2732

Ik hoop dat iemand mij hier bij kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:32:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 15:36:17
Quote Anchor link
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 15:42:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:57:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 15:36:17:
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?

Ja, maar dit laat het getal 91 er 1x tussen staan, maar hij mag er helemaal niet tussen staan.


Toevoeging op 16/04/2019 15:58:12:

Adoptive Solution op 16/04/2019 15:42:12:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91


Dit is een manier, maar niet de juiste. Ik zou anders ook kunnen doen WHERE nummer <> 91.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 16:04:39
Quote Anchor link
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:07:47
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/04/2019 16:04:39:
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?


Omdat ik het niet weet. De manier die jij zegt en die ik vervolgens als voorbeeld geef zijn makkelijk te gebruiken bij kleine databases omdat je dan zo de nummer kan opzoeken die dubbel staan. Als je een database hebt met duizenden nummers, vind je niet zo makkelijk alle nummers die er dubbel in staan. Waarschijnlijk is er een query waarbij de computer dat zo kan vinden. Die query zoek ik, ook al kan ik het op deze kleine schaal zelf vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:12:51
Quote Anchor link
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/04/2019 16:14:58
Quote Anchor link
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:16:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 16:12:51:
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.


Klopt, als je maar de juiste query hebt, en naar die ben ik opzoek.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:22:02
Quote Anchor link
Kijk eens naar Rob's query met HAVING
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:25:53
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 16/04/2019 16:14:58:
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").


Super erg bedankt! Ik heb hierdoor het juist antwoord kunnen vinden! Super!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/04/2019 18:21:59
Quote Anchor link
Voor de volledigheid, de query die alle resultaten toont die maar 1x voorkomen (uniek zijn) is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING COUNT(nummer) < 2

En voor alle dubbele voorkomens en de bijbehorende aantallen (de tegenhanger van de bovenstaande query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer, COUNT(nummer) AS aantal
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING aantal > 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.