Dubbele waardes eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:31:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet voor school een database maken met verschillende opdrachten. Nu heb ik een opdracht waar ik niet helemaal uit kom.

Ik heb nu de kolom 'nummer' met de volgende waardes:
91
472
7382
91
2732

Zoals je ziet staat de waarde 91 er twee keer in. Nu moet ik voor mijn opdracht krijgen dat 91 weggelaten wordt en het resultaat er dus als volgend uitziet:
472
7382
2732

Ik hoop dat iemand mij hier bij kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:32:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 15:36:17
Quote Anchor link
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 15:42:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:57:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 15:36:17:
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?

Ja, maar dit laat het getal 91 er 1x tussen staan, maar hij mag er helemaal niet tussen staan.


Toevoeging op 16/04/2019 15:58:12:

Adoptive Solution op 16/04/2019 15:42:12:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91


Dit is een manier, maar niet de juiste. Ik zou anders ook kunnen doen WHERE nummer <> 91.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 16:04:39
Quote Anchor link
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:07:47
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/04/2019 16:04:39:
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?


Omdat ik het niet weet. De manier die jij zegt en die ik vervolgens als voorbeeld geef zijn makkelijk te gebruiken bij kleine databases omdat je dan zo de nummer kan opzoeken die dubbel staan. Als je een database hebt met duizenden nummers, vind je niet zo makkelijk alle nummers die er dubbel in staan. Waarschijnlijk is er een query waarbij de computer dat zo kan vinden. Die query zoek ik, ook al kan ik het op deze kleine schaal zelf vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:12:51
Quote Anchor link
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/04/2019 16:14:58
Quote Anchor link
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:16:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 16:12:51:
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.


Klopt, als je maar de juiste query hebt, en naar die ben ik opzoek.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:22:02
Quote Anchor link
Kijk eens naar Rob's query met HAVING
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:25:53
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 16/04/2019 16:14:58:
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").


Super erg bedankt! Ik heb hierdoor het juist antwoord kunnen vinden! Super!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/04/2019 18:21:59
Quote Anchor link
Voor de volledigheid, de query die alle resultaten toont die maar 1x voorkomen (uniek zijn) is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING COUNT(nummer) < 2

En voor alle dubbele voorkomens en de bijbehorende aantallen (de tegenhanger van de bovenstaande query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer, COUNT(nummer) AS aantal
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING aantal > 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.