Dubbele waardes eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:31:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet voor school een database maken met verschillende opdrachten. Nu heb ik een opdracht waar ik niet helemaal uit kom.

Ik heb nu de kolom 'nummer' met de volgende waardes:
91
472
7382
91
2732

Zoals je ziet staat de waarde 91 er twee keer in. Nu moet ik voor mijn opdracht krijgen dat 91 weggelaten wordt en het resultaat er dus als volgend uitziet:
472
7382
2732

Ik hoop dat iemand mij hier bij kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:10:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 15:36:17
Quote Anchor link
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 15:42:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:57:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 15:36:17:
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?

Ja, maar dit laat het getal 91 er 1x tussen staan, maar hij mag er helemaal niet tussen staan.


Toevoeging op 16/04/2019 15:58:12:

Adoptive Solution op 16/04/2019 15:42:12:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91


Dit is een manier, maar niet de juiste. Ik zou anders ook kunnen doen WHERE nummer <> 91.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 16:04:39
Quote Anchor link
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:07:47
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/04/2019 16:04:39:
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?


Omdat ik het niet weet. De manier die jij zegt en die ik vervolgens als voorbeeld geef zijn makkelijk te gebruiken bij kleine databases omdat je dan zo de nummer kan opzoeken die dubbel staan. Als je een database hebt met duizenden nummers, vind je niet zo makkelijk alle nummers die er dubbel in staan. Waarschijnlijk is er een query waarbij de computer dat zo kan vinden. Die query zoek ik, ook al kan ik het op deze kleine schaal zelf vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:12:51
Quote Anchor link
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/04/2019 16:14:58
Quote Anchor link
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:16:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 16:12:51:
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.


Klopt, als je maar de juiste query hebt, en naar die ben ik opzoek.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:22:02
Quote Anchor link
Kijk eens naar Rob's query met HAVING
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:25:53
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 16/04/2019 16:14:58:
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").


Super erg bedankt! Ik heb hierdoor het juist antwoord kunnen vinden! Super!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/04/2019 18:21:59
Quote Anchor link
Voor de volledigheid, de query die alle resultaten toont die maar 1x voorkomen (uniek zijn) is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING COUNT(nummer) < 2

En voor alle dubbele voorkomens en de bijbehorende aantallen (de tegenhanger van de bovenstaande query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer, COUNT(nummer) AS aantal
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING aantal > 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.