dynamiasche prepared statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 15:35:22
Quote Anchor link
Ik heb de volgende functie, waarbij ik d.m.v een functie dynamische gegevens wil halen.
Ik krijg altijd de volgende error bij bind:

Quote:
atal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on boolean in


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function getField($table,$comparefield,$field,$value,$spatie='',$teller='')
{        

ini_set('display_errors',1);

error_reporting(E_ALL);

echo $value;

     $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";  
    
    $sql = strval($sql);
//    $stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    $stmt = $this->conn()->prepare($sql);
    $stmt->bind_param("s", $value);


if (!$stmt->execute()) {
                    echo 'error executing statement: ' . $stmt->error;
                    $error = 1;
                    die();
                }
                    
    $result = $stmt->get_result();
    //$data = $result->fetch_all(MYSQLI_ASSOC);
    $data= $result->fetch_assoc();

}



Als ik deze echo $sql
bijv "select naam from categorieen where id = ? "

Als ik die rechtstreeks zonder variabele invoer werkt hij prima.
Hoe is dit te fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:50:30
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2021 16:09:14
Quote Anchor link
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?
Gewijzigd op 21/06/2021 16:09:42 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:18:28
Quote Anchor link
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:20:57
Quote Anchor link
Hij word zo aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"1",1);

id is een integer in de databasestructuur, maar met deze doet hij hetzelfde,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"test",1);

terwijl dit ook een string is, en het idnummer 1 word ook als string meegegeven:
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:21:46
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2021 16:09:14:
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?

Is het niet zo dat $stmt hier een boolean oplevert als gevolg van prepare() die false returnt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:22:51
Quote Anchor link
Quote:
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...


Hahah. ja is een een test functie van mezelf.
Dit komt er daarna nog aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($spatie == 1)
         {
         return $r;
         } else {
         return str_replace(' ','',$r);
         }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:23:21
Quote Anchor link
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?

Toevoeging op 21/06/2021 16:25:43:

>> Hahah. ja is een een test functie van mezelf.

Dat kun je beter niet in één-en-dezelfde functie zetten. Zorg ervoor dat een functie maar 1 taak heeft, en niet meerdere taken. Als je ergens spaties uit wil filteren, doe dat dan via een aparte functie. Die functie kun je dan ook weer op andere plekken gebruiken en zo hou je zaken overzichtelijk.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:25:54
Quote Anchor link
Dus even ter verduidelijking, als ik dit doe, gaat het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');


Maar de $field en $table vars gooien roet in het eten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";


Toevoeging op 21/06/2021 16:27:51:

Quote:
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?
</quote>

Dan zie ik idd:

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829:boolean false




Toevoeging op 21/06/2021 16:31:48:

Met krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    //$stmt = $this->conn()->prepare($sql);


en dan var_dump($stmt);

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829
object(mysqli_stmt)[3]
public 'affected_rows' => int 0
public 'insert_id' => int 0
public 'num_rows' => int 0
public 'param_count' => int 1
public 'field_count' => int 1
public 'errno' => int 0
public 'error' => string '' (length=0)
public 'error_list' =>
array (size=0)
empty
public 'sqlstate' => string '00000' (length=5)
public 'id' => int 1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:31:53
Quote Anchor link
Aha ... oké, dan gaat er dus iets fout in je prepare statement.

Werkt je connectie wel?

var_dump($this->conn);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:34:44
Quote Anchor link
Ja zoals ik al aangaf werkt het prima als ik de vars $field en $table niet in de query zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:34:48
Quote Anchor link
Wellicht zit er een foutje in de opbouw van je $sql.

Even testen:

var_dump($sql);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:36:37
Quote Anchor link
Dat geeft:

var_dump($sql);exit;


D:\mapje\class\class.php:3825:string 'select naam from category where id = ? ' (length=39)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:38:30
Quote Anchor link
categorieen versus category ;-)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:40:50
Quote Anchor link
Geef me een pistool. ik kan mezelf voor mijn kop schieten.... hoe stom kan ik zijn zeg!!!

mijn god ....bedankt! dat was het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:41:18
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

21/06/2021 19:55:19
Quote Anchor link
Beetje mosterd na de maaltijd, maar wat is de bedoeling van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= strval($sql);
?>
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.