dynamiasche prepared statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 15:35:22
Quote Anchor link
Ik heb de volgende functie, waarbij ik d.m.v een functie dynamische gegevens wil halen.
Ik krijg altijd de volgende error bij bind:

Quote:
atal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on boolean in


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function getField($table,$comparefield,$field,$value,$spatie='',$teller='')
{        

ini_set('display_errors',1);

error_reporting(E_ALL);

echo $value;

     $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";  
    
    $sql = strval($sql);
//    $stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    $stmt = $this->conn()->prepare($sql);
    $stmt->bind_param("s", $value);


if (!$stmt->execute()) {
                    echo 'error executing statement: ' . $stmt->error;
                    $error = 1;
                    die();
                }
                    
    $result = $stmt->get_result();
    //$data = $result->fetch_all(MYSQLI_ASSOC);
    $data= $result->fetch_assoc();

}



Als ik deze echo $sql
bijv "select naam from categorieen where id = ? "

Als ik die rechtstreeks zonder variabele invoer werkt hij prima.
Hoe is dit te fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:01:06
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2021 16:09:14
Quote Anchor link
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?
Gewijzigd op 21/06/2021 16:09:42 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:18:28
Quote Anchor link
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:20:57
Quote Anchor link
Hij word zo aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"1",1);

id is een integer in de databasestructuur, maar met deze doet hij hetzelfde,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"test",1);

terwijl dit ook een string is, en het idnummer 1 word ook als string meegegeven:
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:21:46
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2021 16:09:14:
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?

Is het niet zo dat $stmt hier een boolean oplevert als gevolg van prepare() die false returnt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:22:51
Quote Anchor link
Quote:
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...


Hahah. ja is een een test functie van mezelf.
Dit komt er daarna nog aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($spatie == 1)
         {
         return $r;
         } else {
         return str_replace(' ','',$r);
         }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:23:21
Quote Anchor link
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?

Toevoeging op 21/06/2021 16:25:43:

>> Hahah. ja is een een test functie van mezelf.

Dat kun je beter niet in één-en-dezelfde functie zetten. Zorg ervoor dat een functie maar 1 taak heeft, en niet meerdere taken. Als je ergens spaties uit wil filteren, doe dat dan via een aparte functie. Die functie kun je dan ook weer op andere plekken gebruiken en zo hou je zaken overzichtelijk.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:25:54
Quote Anchor link
Dus even ter verduidelijking, als ik dit doe, gaat het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');


Maar de $field en $table vars gooien roet in het eten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";


Toevoeging op 21/06/2021 16:27:51:

Quote:
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?
</quote>

Dan zie ik idd:

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829:boolean false




Toevoeging op 21/06/2021 16:31:48:

Met krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    //$stmt = $this->conn()->prepare($sql);


en dan var_dump($stmt);

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829
object(mysqli_stmt)[3]
public 'affected_rows' => int 0
public 'insert_id' => int 0
public 'num_rows' => int 0
public 'param_count' => int 1
public 'field_count' => int 1
public 'errno' => int 0
public 'error' => string '' (length=0)
public 'error_list' =>
array (size=0)
empty
public 'sqlstate' => string '00000' (length=5)
public 'id' => int 1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:31:53
Quote Anchor link
Aha ... oké, dan gaat er dus iets fout in je prepare statement.

Werkt je connectie wel?

var_dump($this->conn);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:34:44
Quote Anchor link
Ja zoals ik al aangaf werkt het prima als ik de vars $field en $table niet in de query zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:34:48
Quote Anchor link
Wellicht zit er een foutje in de opbouw van je $sql.

Even testen:

var_dump($sql);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:36:37
Quote Anchor link
Dat geeft:

var_dump($sql);exit;


D:\mapje\class\class.php:3825:string 'select naam from category where id = ? ' (length=39)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:38:30
Quote Anchor link
categorieen versus category ;-)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:40:50
Quote Anchor link
Geef me een pistool. ik kan mezelf voor mijn kop schieten.... hoe stom kan ik zijn zeg!!!

mijn god ....bedankt! dat was het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:41:18
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

21/06/2021 19:55:19
Quote Anchor link
Beetje mosterd na de maaltijd, maar wat is de bedoeling van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= strval($sql);
?>
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.