dynamiasche prepared statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 15:35:22
Quote Anchor link
Ik heb de volgende functie, waarbij ik d.m.v een functie dynamische gegevens wil halen.
Ik krijg altijd de volgende error bij bind:

Quote:
atal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on boolean in


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function getField($table,$comparefield,$field,$value,$spatie='',$teller='')
{        

ini_set('display_errors',1);

error_reporting(E_ALL);

echo $value;

     $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";  
    
    $sql = strval($sql);
//    $stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    $stmt = $this->conn()->prepare($sql);
    $stmt->bind_param("s", $value);


if (!$stmt->execute()) {
                    echo 'error executing statement: ' . $stmt->error;
                    $error = 1;
                    die();
                }
                    
    $result = $stmt->get_result();
    //$data = $result->fetch_all(MYSQLI_ASSOC);
    $data= $result->fetch_assoc();

}



Als ik deze echo $sql
bijv "select naam from categorieen where id = ? "

Als ik die rechtstreeks zonder variabele invoer werkt hij prima.
Hoe is dit te fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:06:21
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2021 16:09:14
Quote Anchor link
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?
Gewijzigd op 21/06/2021 16:09:42 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:18:28
Quote Anchor link
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:20:57
Quote Anchor link
Hij word zo aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"1",1);

id is een integer in de databasestructuur, maar met deze doet hij hetzelfde,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"test",1);

terwijl dit ook een string is, en het idnummer 1 word ook als string meegegeven:
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:21:46
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2021 16:09:14:
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?

Is het niet zo dat $stmt hier een boolean oplevert als gevolg van prepare() die false returnt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:22:51
Quote Anchor link
Quote:
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...


Hahah. ja is een een test functie van mezelf.
Dit komt er daarna nog aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($spatie == 1)
         {
         return $r;
         } else {
         return str_replace(' ','',$r);
         }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:23:21
Quote Anchor link
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?

Toevoeging op 21/06/2021 16:25:43:

>> Hahah. ja is een een test functie van mezelf.

Dat kun je beter niet in één-en-dezelfde functie zetten. Zorg ervoor dat een functie maar 1 taak heeft, en niet meerdere taken. Als je ergens spaties uit wil filteren, doe dat dan via een aparte functie. Die functie kun je dan ook weer op andere plekken gebruiken en zo hou je zaken overzichtelijk.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:25:54
Quote Anchor link
Dus even ter verduidelijking, als ik dit doe, gaat het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');


Maar de $field en $table vars gooien roet in het eten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";


Toevoeging op 21/06/2021 16:27:51:

Quote:
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?
</quote>

Dan zie ik idd:

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829:boolean false




Toevoeging op 21/06/2021 16:31:48:

Met krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    //$stmt = $this->conn()->prepare($sql);


en dan var_dump($stmt);

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829
object(mysqli_stmt)[3]
public 'affected_rows' => int 0
public 'insert_id' => int 0
public 'num_rows' => int 0
public 'param_count' => int 1
public 'field_count' => int 1
public 'errno' => int 0
public 'error' => string '' (length=0)
public 'error_list' =>
array (size=0)
empty
public 'sqlstate' => string '00000' (length=5)
public 'id' => int 1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:31:53
Quote Anchor link
Aha ... oké, dan gaat er dus iets fout in je prepare statement.

Werkt je connectie wel?

var_dump($this->conn);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:34:44
Quote Anchor link
Ja zoals ik al aangaf werkt het prima als ik de vars $field en $table niet in de query zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:34:48
Quote Anchor link
Wellicht zit er een foutje in de opbouw van je $sql.

Even testen:

var_dump($sql);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:36:37
Quote Anchor link
Dat geeft:

var_dump($sql);exit;


D:\mapje\class\class.php:3825:string 'select naam from category where id = ? ' (length=39)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:38:30
Quote Anchor link
categorieen versus category ;-)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:40:50
Quote Anchor link
Geef me een pistool. ik kan mezelf voor mijn kop schieten.... hoe stom kan ik zijn zeg!!!

mijn god ....bedankt! dat was het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:41:18
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

21/06/2021 19:55:19
Quote Anchor link
Beetje mosterd na de maaltijd, maar wat is de bedoeling van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= strval($sql);
?>
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.