dynamiasche prepared statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 15:35:22
Quote Anchor link
Ik heb de volgende functie, waarbij ik d.m.v een functie dynamische gegevens wil halen.
Ik krijg altijd de volgende error bij bind:

Quote:
atal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on boolean in


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function getField($table,$comparefield,$field,$value,$spatie='',$teller='')
{        

ini_set('display_errors',1);

error_reporting(E_ALL);

echo $value;

     $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";  
    
    $sql = strval($sql);
//    $stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    $stmt = $this->conn()->prepare($sql);
    $stmt->bind_param("s", $value);


if (!$stmt->execute()) {
                    echo 'error executing statement: ' . $stmt->error;
                    $error = 1;
                    die();
                }
                    
    $result = $stmt->get_result();
    //$data = $result->fetch_all(MYSQLI_ASSOC);
    $data= $result->fetch_assoc();

}



Als ik deze echo $sql
bijv "select naam from categorieen where id = ? "

Als ik die rechtstreeks zonder variabele invoer werkt hij prima.
Hoe is dit te fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:53:03
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2021 16:09:14
Quote Anchor link
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?
Gewijzigd op 21/06/2021 16:09:42 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:18:28
Quote Anchor link
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:20:57
Quote Anchor link
Hij word zo aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"1",1);

id is een integer in de databasestructuur, maar met deze doet hij hetzelfde,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"test",1);

terwijl dit ook een string is, en het idnummer 1 word ook als string meegegeven:
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:21:46
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2021 16:09:14:
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?

Is het niet zo dat $stmt hier een boolean oplevert als gevolg van prepare() die false returnt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:22:51
Quote Anchor link
Quote:
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...


Hahah. ja is een een test functie van mezelf.
Dit komt er daarna nog aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($spatie == 1)
         {
         return $r;
         } else {
         return str_replace(' ','',$r);
         }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:23:21
Quote Anchor link
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?

Toevoeging op 21/06/2021 16:25:43:

>> Hahah. ja is een een test functie van mezelf.

Dat kun je beter niet in één-en-dezelfde functie zetten. Zorg ervoor dat een functie maar 1 taak heeft, en niet meerdere taken. Als je ergens spaties uit wil filteren, doe dat dan via een aparte functie. Die functie kun je dan ook weer op andere plekken gebruiken en zo hou je zaken overzichtelijk.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:25:54
Quote Anchor link
Dus even ter verduidelijking, als ik dit doe, gaat het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');


Maar de $field en $table vars gooien roet in het eten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";


Toevoeging op 21/06/2021 16:27:51:

Quote:
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?
</quote>

Dan zie ik idd:

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829:boolean false




Toevoeging op 21/06/2021 16:31:48:

Met krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    //$stmt = $this->conn()->prepare($sql);


en dan var_dump($stmt);

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829
object(mysqli_stmt)[3]
public 'affected_rows' => int 0
public 'insert_id' => int 0
public 'num_rows' => int 0
public 'param_count' => int 1
public 'field_count' => int 1
public 'errno' => int 0
public 'error' => string '' (length=0)
public 'error_list' =>
array (size=0)
empty
public 'sqlstate' => string '00000' (length=5)
public 'id' => int 1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:31:53
Quote Anchor link
Aha ... oké, dan gaat er dus iets fout in je prepare statement.

Werkt je connectie wel?

var_dump($this->conn);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:34:44
Quote Anchor link
Ja zoals ik al aangaf werkt het prima als ik de vars $field en $table niet in de query zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:34:48
Quote Anchor link
Wellicht zit er een foutje in de opbouw van je $sql.

Even testen:

var_dump($sql);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:36:37
Quote Anchor link
Dat geeft:

var_dump($sql);exit;


D:\mapje\class\class.php:3825:string 'select naam from category where id = ? ' (length=39)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:38:30
Quote Anchor link
categorieen versus category ;-)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:40:50
Quote Anchor link
Geef me een pistool. ik kan mezelf voor mijn kop schieten.... hoe stom kan ik zijn zeg!!!

mijn god ....bedankt! dat was het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:41:18
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

21/06/2021 19:55:19
Quote Anchor link
Beetje mosterd na de maaltijd, maar wat is de bedoeling van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= strval($sql);
?>
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.