dynamisch aanroepen van een class method

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ric swave

ric swave

19/09/2011 10:18:18
Quote Anchor link
Dag leden,

ik kon niet vinden ofdat er reeds een topic over bestaat...


Ik zit met het volgende: ik heb een lijst met actions die ik wil uitvoeren.
Vervolgens over de array de juiste actions aanroepen.
Wat voor mogelijkheden zijn er?
Ik heb/ gebruik geen static functions.

Ik zie nog niet voor me hoe je deze dynamisch kan roepen, want normaal moet je altijd iets van: class->methodnaam(); , doen toch? Maar ook eerst instantieren toch(includen)?

Ik weet alleen dat ik middels een foreach over de $actionList moet loopen.
Iemand een idee?

alvast bedankt.


stel:

$actionList = array(
'a' => 'show',
'b' => 'show',

);



///////////////
class a{

function show(){
return 'Show A<br/>';
}

}

class b{

function show(){
echo 'Show B<br/>';
}

}

class c{
function show(){
echo 'Show B<br/>';
}

}
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:59:41
 
Pim -

Pim -

19/09/2011 11:24:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$className
= 'bar';
$methodName = 'foo';
$object = new $className;
$object->$methodName();
Gewijzigd op 19/09/2011 11:26:40 door Pim -
 
Ric swave

ric swave

19/09/2011 11:58:11
Quote Anchor link
Hey Pim,

Super!
Dat werkt.

dank je wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.