dynamisch formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud

Ruud

16/07/2008 00:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe kan je een formulier maken waarbij er velden verspringen? Dus dat er een dropdown menutje komt en dat elke keer als er een andere optie geselecteerd wordt er andere vragen gesteld worden...

Voorbeeld:

Je geeft in een dropdown menutje de opties om te kiezen voor man en vrouw. Als man geselecteerd wordt moet er onder gevraagd worden hoe oud hij is en als een vrouw geselecteerd wordt moet er gevraagd worden hoe oud haar man is.

Hoe doe je dat?

Bedankt, Ruud

PS: Mischien wel erg n00bish vraagje hoor, maar ik kon het nergens vinden... :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:45:44
 
Sander C

Sander C

16/07/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Met Javascript Onload scriptje.

formuliertje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="index.php" name="form1">
<select name="geslacht"  onchange="document.form1.submit()">
<option value="man">Man</option>
<option value="vrouw">Vrouw</option>
</form>

<?php
if ($geslacht=="man"){
 echo "Uw leeftijd: <input type="text" name="leeftijd" value="" size="7">";
}
else{
 echo "Leeftijd man: <input type="text" name="leeftijd" value="" size="7">";
}
[
/code]
 
- wes  -

- wes -

16/07/2008 09:22:00
Quote Anchor link
@sander , als je een voorbeeld geeft zorg ervoor dat het een werkend voorbeeld is, en niet bij benadering.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/07/2008 10:12:00
 
Ruud

Ruud

16/07/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt! Weet iemand mischien ook hoe je gegevens in een database in een dropdown menutje zet? Bijvoorbeeld de namen van mensen. En hoe moet dat als je niet weet hoeveel er in de database staan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
= "SELECT naam FROM namen" or die(mysql_error());
     $query = mysql_query($sql, $con) or die(mysql_error());
            for ($i = 0; $i < mysql_num_rows($query); $i++)
            {

                     $namen = mysql_result($query, $i, "naam") or die(mysql_error());
            }

           echo"<select name='naam'><option value='names'>'$namen'</option></select>";

?>


Op deze manier komen al de opties in één dropdown optie te staan. Hoe kan ik die namen in verschillende opties zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
- wes  -

- wes -

16/07/2008 10:39:00
Quote Anchor link
Ok buiten je vraag om , 3 HUGE mistakes

1. backticks
2. @ foutonderdrukking
3. foutafhandeling ontbreekt

Die 3 dingen nu eerst aanpassen. Of ik gather de villagers en kom je halen

GRAB YOUR TORCHES AND PITCHFORKS
 
Ruud

Ruud

16/07/2008 10:45:00
Quote Anchor link
Ok, zo beter? ;) Het was maar een klein snel en slordig voorbeeldje. Kan iemand mischien antwoord geven op de vraag? :)

EDIT: Wat is er mis met backticks?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
- wes  -

- wes -

16/07/2008 10:46:00
 
Ruud

Ruud

16/07/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Dank u. :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.