Dynamisch gegenereerde image uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kris Peeters

Kris Peeters

19/01/2011 20:58:41
Quote Anchor link
Is het mogelijk een image te uploaden die dynamisch gegenereerd is en eventueel op een andere server staat.

Een voorbeeld:

server 1:
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<html>
  <head>
    <style>
      #my_image {
        width: 300px;
        height: 200px;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <img src="http://www.server2.com/image.php" id="my_image"/>
  </body>
</html>'
;
?>


server 2:
image.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// php.net:   http://www.php.net/manual/en/function.imagecreate.php
header("Content-type: image/png");
$im = @imagecreate(300, 200)
    or die("Cannot Initialize new GD image stream");
$background_color = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
$text = 'Generated: '. date_create("now")->format('Y-m-d H:i:s');
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 9, 5, 5,  $text , $text_color);  // bool imagestring ( resource $image , int $font , int $x , int $y , string $string , int $color )
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


Is het mogelijk vanuit server 1 (index.php) om die afbeelding te uploaden zonder dat je ze eerst opslaat op de harde schijf?
Gewijzigd op 19/01/2011 21:00:16 door Kris Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:55:59
 

19/01/2011 21:27:02
Quote Anchor link
Ik zie niet waar je de upload doet.
En ja, het is wel mogelijk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/01/2011 21:31:25
Quote Anchor link
In php de upload afhandelen lukt wel, dat is het probleem niet.

Het ding is een stukje javascript te hebben dat deze image naar de server stuurt.

Of eventueel andere oplossingen.
 

19/01/2011 21:38:11
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet.
Op server twee genereer je een plaatje.
Op server één stop je in de html een img tag die naar server twee verwijst.
Klaar is kris.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/01/2011 21:40:05
Quote Anchor link
en hoe upload ik die dan?
 

19/01/2011 22:51:49
Quote Anchor link
Als je image nu aanroept zul je zien dat er een plaatje is gegenereerd.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/01/2011 01:33:24
Quote Anchor link
Ik weet wel dat die afbeelding bij de client te zien is; ik heb dit net zelf online gezet.


Ik moet die image op de harde schijf van server 1 kunnen opslaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/01/2011 08:15:56
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/01/2011 10:23:00
Quote Anchor link
Die retrieve klinkt wel belovend.
Straks eens proberen.

Iemand verder een idee of het via javascript zou kunnen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.