dynamisch menu voor anpassen van pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick steenbergen

rick steenbergen

17/04/2007 15:13:00
Quote Anchor link
op mijn vorige post heb ik geen reacties gekregen.
Ik dacht miscchien moet ik de vraag anders stellen.
Ik ben bezig met het opzetten van een eigen cms daarin gebruik ik een edit pagina voor de nieuws items op de voorpagina.
Met een dropdown menu wil ik de pagina kunnen selecteren die ik aanpassen wil.
Dus ik open het dropdown menu en wil bijvoorbeeld het item "welkom" aanpassen ik selecteer deze titel, en de pagina laad de titel van het bericht en de inhoud in een textfield en een text area.
Als ik klaar ben met het aanpassen van de desbetreffende pagina druk ik op de button verzenden en het id wat geselcteerd is, is aangepast!.

Is het zo iets duidelijker sorry ik weet niet hoe ik anders zoiets moet vragen.
Zoals ik al zij ik ben een newbie op het forum:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick steenbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:52:12
 
Cedric

Cedric

17/04/2007 15:16:00
Quote Anchor link
Maak een select query adhv je dropdownbox en gooi de resultaten in die velden...
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

17/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Ben een newbie op het gebied van php mysql kom ik nog wel uit maar kun je het duidelijk maken doormiddel van een stukje code??
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

17/04/2007 15:20:00
Quote Anchor link
Rick misschien is het niet zo raar dat je geen antwoord krijgt als je zo slecht je bericht opmaakt.

Gebruik gewoon netjes punten, kommas, puntkommas, uitroeptekens, vraagtekens etc.
Edit je bericht even en daarna praten we verder!

Daarnaast is dit een dubbelpost dus sluit ik voor nu het andere topic, volgende keer is het gewoon de laatste die je aanmaakt.
kijk even naar de Waar moet ik me aan houden in de FAQ.

Verder is je topic verplaatst naar PHP & MySQL
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

17/04/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Bericht is aangepast mijn excuses als er nog andere vragen zijn hoor ik het graag!
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

17/04/2007 15:33:00
Quote Anchor link
Ja zo issie duidelijker! ;)

Ga eerst maar eens een HTML formulier maken, met een select en option.
De options selecteer je dynamisch.
SELECT catogorie_id, catogorie_name FROM catogorieen ORDER BY catogorie_name ASC. ofzo
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

17/04/2007 15:50:00
Quote Anchor link
heb nu dit ben ik een beetje goed opweg?

Edit:


misschien maakt dit het iets overzichtelijker het gaat om dit stukje code.
dit zorg ervoor dat de id's in een dropdown menu worden weergegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select name="paginaid" title="<?php echo $row_editmenu['paginaid']; ?>">
            <?php
do {  
?>

            <option value="<?php echo $row_editmenu['paginaid']?>" <?php if (!(strcmp($row_editmenu['paginaid'], $row_editmenu['paginaid']))) {echo "SELECTED";} ?>><?php echo $row_editmenu['titel']?></option>
            <?php
} while ($row_editmenu = mysql_fetch_assoc($editmenu));
?>

                </select>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick steenbergen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.