Dynamische Cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donald Boers

Donald Boers

16/08/2018 13:35:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik een dynamisch Cookie genereren? Het betreft speciale aanbiedingen die uiteraard een ID in de database hebben. Wanneer eer een speciale aanbieding bestaat zou er een Cookie moeten worden gegenereerd Aanbieding_1. Wanneer er een nieuwe aanbieding is zou dat dus aanbieding_2 moeten worden etc..

Bij voorbaat dank
Gewijzigd op 16/08/2018 13:42:05 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:48:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/08/2018 14:10:32
Quote Anchor link
Waarom wou je dat in een cookie opslaan? Wat is precies je doel?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/08/2018 15:35:42
Quote Anchor link
En wat is er mis met het json_encoden van een array in één cookie? In PHP gebruik je toch ook niet:
$kleur_1 = 'rood';
$kleur_2 = 'groen';
$kleur_3 = 'blauw';
?

Stap 0 is nadenken over hoe je deze data organiseert. Op het moment dat je iets herhaalt (_1, _2 etc.) is er meestal een andere -en vaak betere- manier om het aan te pakken.
Gewijzigd op 16/08/2018 15:41:16 door Thomas van den Heuvel
 
Donald Boers

Donald Boers

16/08/2018 21:31:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/08/2018 14:10:32:
Waarom wou je dat in een cookie opslaan? Wat is precies je doel?


De aanbiedingen worden alleen getoond aan mensen die zich hebben ingeschreven op de mailinglist. Dus iemand kan een bepaalde aanbieding negeren (weg klikken) maar als er een nieuwe aanbieding is moet deze wel getoond worden.

Of hoe zou ik dit anders kunnen aanpakken?
Gewijzigd op 16/08/2018 21:37:37 door Donald Boers
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/08/2018 21:36:58
Quote Anchor link
En hoe weet je dat ze op de mailinglist staan?
 
Donald Boers

Donald Boers

16/08/2018 21:40:51
Quote Anchor link
Ik weet dat dit niet de beste methode is maar daar gebruik ik ook een Cookie voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if(!isset($_COOKIE['newsletter_popup'])): include_once "newsletter_modal.php"; ?>
<script>
    $(window).scroll(function () {
        if($(document).scrollTop() > $(document).height()/2){
            $('#newsletterModal').modal('show');
        }
    });
    Cookies.set('newsletter_popup', 'yes', { expires: 1000 });
</script>



Toevoeging op 17/08/2018 16:52:32:

Wanneer ze zich inschrijven (dubbele email bevestiging) wordt er een Cookie geplaatst (newsletter_shown). Dus alleen wanneer dat Cookie bestaat worden de verschillende offers aan ze getoond
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.