"Dynamische" Javascript pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter W

Wouter W

14/01/2012 10:41:57
Quote Anchor link
Hey iedereen,

Ik heb een vraagje over Javascript. Ik wil dat javascript leest op welke pagina hij zit en van daar uit de rest van de functies aanstuurt.

Dit is wat ik heb en naar mijn weten zou het moeten werken.
Kan iemand vertellen wat er mis gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
window.onload = initAll;

function
initAll() {


var
url = window.location.pathname;
var
filename = url.substring(url.lastIndexOf('/')+1);

    if (filename = "portfolio.html") {
        initPortfolio();
    }

    if (filenmae = "index.html"){
        initIndex();
    }
}

function
initPortfolio() {
    document.getElementById("content").innerHTML = "Dit is de portfolio pagina.";
}

function
initIndex() {
    document.getElementById("content").innerHTML = "Dit is de welkom pagina.";

}

?>
Gewijzigd op 14/01/2012 10:43:40 door Wouter W
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:25:53
 
Wouter J

Wouter J

14/01/2012 10:49:28
Quote Anchor link
Je moet wel gaan vergelijken in de if statement. Dus == of === gebruiken, = is als je een waarde wilt geven aan een var en dat geeft altijd true.

Verder gebruik je in de 2e if filenmae i.p.v. filename en kun je beter gebruik maken van else if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if( iets == 'iets' ) {
  // code
}
else if( iets == 'iets anders' ) {
  //code
}
 
Wouter W

Wouter W

14/01/2012 10:51:24
Quote Anchor link
Ik dank u hartelijk!

Wat een knullige fout zeg!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.