Dynamische tabel d.m.v. modulus

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Hansma

Richard Hansma

22/10/2013 16:38:20
Quote Anchor link
Hey PHP-ers,

Ik heb een tabel met een variabel aantal rijen/cellen. Ik wil per se 2 kolommen, dus kan kom je al gauw op het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo '<table><tr>';
$i = 0;
while($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
    if ($i % 2 == 0) {
        echo '</tr><tr>';
    }

    echo '<td>[bláááát]</td>';
    $i++;
}


echo '</tr></table>';
?>

Met even getallen is er geen probleem, maar als ik bijvoorbeeld 7 cellen heb, dan krijg ik in de laatste rij een '<td>' te weinig, waardoor de tabel niet goed sluit.

Ik dacht zelf aan elke rij apart te behandelen, maar ik zou niet weten hoe ik dat uit moet werken. Iemand die me daarmee kan helpen?
Gewijzigd op 22/10/2013 16:43:10 door Richard Hansma
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:44:16
 
Erwin H

Erwin H

22/10/2013 16:53:25
Quote Anchor link
uhm, aan het einde (na je while) dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ( $i % 2 == 1 ){
  echo '<td></td>';
}

?>
 
Richard Hansma

Richard Hansma

22/10/2013 17:07:07
Quote Anchor link
Super bedankt! Ik had inderdaad datzelfde stukje code geprobeerd, maar ik deed het in de while-loop...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.