e met trema (ë) komt niet uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Roland -

- Roland -

04/01/2011 13:48:03
Quote Anchor link
In phpadmin zie ik het netjes goed staan .

Haal ik het uit de db en laat het zien op pagina dan krijg ik bv.: Libi�

In mn Html staat dit:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

tabel collatie als: utf8_general_ci
(en de velden ook zo)

Wat moet anders? iemand een idee ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:57:25
 
TJVB tvb

TJVB tvb

04/01/2011 13:52:55
Quote Anchor link
http://php.net/htmlentities <- werkt dat bij weergave?
 
- Roland -

- Roland -

04/01/2011 14:06:59
Quote Anchor link
echo htmlentities($st, ENT_QUOTES, "UTF-8");


??

doet hetzelfde !
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

04/01/2011 14:20:53
Quote Anchor link
je moet voordat je data in je tabel gooit er html_decode erover doen , en zodra je de gegevens weer opvraagt htmlentities gebruiken
 
Chris -

Chris -

04/01/2011 15:13:58
Quote Anchor link
Zoek eens naar set names (MySQL Query)
 
Johan Dam

Johan Dam

04/01/2011 15:17:41
Quote Anchor link
of zorg ervoor dat de database dezelfde charset gebruikt als de website. (UTF8) Standaard gaat een database op Latin staan (als ik het mij goed herinner) de 'set names' functie die Chris hierboven noemt helpt om de data als utf-8 uit de db te halen maar je kan beter van te voren zorgen dat het goed is.
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/01/2011 17:25:15
Quote Anchor link
Ik sluit me helemaal bij Johan aan. Je kunt voor de database het default charset op UTF-8 zetten. Dat zou ik sowieso doen, tenzij je 100% zeker weet dat je alleen met europese karakters werkt bijvoorbeeld dan kun je hem ISO-8859-1 laten staan.

Dus in je database zet je al je velden, tabellen op UTF-8. Je zet je meta charset in je site ook op UTF-8 en je gaat vanaf nu alle data UTF-8 inserten in je database.

Mocht je toevallig xajax gebruiken, deze codeert standaard alles wat in je xajax functie komt naar ISO-8859-1. Dus het is raadzaam om deze instelling aan te passen of om utf8_encode() functie van PHP over je velden heen te zetten voor je ze insert.
 
Frans Roos

Frans Roos

28/01/2012 14:05:08
Quote Anchor link
Ik heb "mysql_query('SET NAMES utf-8');" gezet in de connection met de DB en verder staan alle pagina's via Dreamweaver CS5 in utf-8. Ook de DB in utf-8.
Als ik met een zoekveld, bv Libië in de database ga zoeken loopt hij vast en krijg ik een melding: pagina onbekend.
Hoe verder?
 
Reshad F

Reshad F

28/01/2012 15:32:03
Quote Anchor link
Gebruik htmlspecialchars of htmlententities moet wrrken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.