EAN-13 corrigeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 12:12:21
Quote Anchor link
Als $number een Europees artikelnummer van 12 cijfers is, kun je als volgt het 13e controlecijfer berekenen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function getCheckDigit($number)
{

    $weight_flag = true;
    $sum = 0;
    for ($i = strlen($number) - 1; $i >= 0; $i--) {
        $sum += (int)$number[$i] * ($weight_flag ? 3 : 1);
        $weight_flag = !$weight_flag;
    }

    return (10 - ($sum % 10)) % 10;
}

?>


Deze methode komt uit een class die ik heb geschreven voor een EAN-13. Een EAN-13 heeft nog een handige eigenschap waarvoor ik een methode wil toevoegen: als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:32:15
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/09/2016 14:39:04
Quote Anchor link
Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan. Dan krijg je het nooit goed lijkt me.

>> Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Als het inderdaad 1 fout is ... dan per cijfer alle mogelijkheden doorlopen en kijken of de controle slaagt. Dus stel het EAN-nummers is (fictief):

0001112223334

Dan begin je met het 1e cijfer, in dit geval een 0. Daar maak je dan respectievelijk 0 t/m 9 van:

0001112223334
1001112223334
2001112223334
3001112223334
4001112223334
5001112223334
6001112223334
7001112223334
8001112223334
9001112223334

En na iedere keer voer je dan de controle uit. Slaagt de controle niet? Dan ga je het 2e cijfer aanpassen:

0001112223334
0101112223334
0201112223334
0301112223334
0401112223334
0501112223334
0601112223334
0701112223334
0801112223334
0901112223334

En nu ook weer ná iedere variant een controle uitvoeren. En dit doe je dan net zo lang totdat de controle slaagt. Maar dit werkt alleen als er maar 1 fout in zit. Als je pech hebt, dan ben je dus 130 controles aan het uitvoeren zonder resultaat.

Succes!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 14:47:04
Quote Anchor link
Dank je Ozzie. Die iteratie had ik al in gedachten, als plan B. Ik vermoed namelijk dat het ook met een formule kan — alleen welke?

>> Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan.

Dat staat ook op de verlanglijst, maar is een andere vraag. Je kunt bij een EAN-13 namelijk met 90% zekerheid het juiste nummer terugvinden als twee cijfers van positie zijn verwisseld. (Dat wil ik uiteindelijk ook inbouwen, omdat dit een veelvoorkomend type invoerfout is.) Het verschil is dat ik met 100% zekerheid in het eerste geval beter uit de voeten kan dan met 90%.
Gewijzigd op 20/09/2016 15:30:17 door Ward van der Put
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2016 15:01:54
Quote Anchor link
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Als je een tegenvoorbeeld kunt vinden waarbij je een fout EAN-nummer hebt waarbij je een ander cijfer dan de tikfout corrigeert zodanig dat dit een (ander) geldig EAN-nummer oplevert kun je dit idee laten varen :).

Of bedien je van een simpelere strategie: fout is fout.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 15:15:06
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 20/09/2016 15:01:54:
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Geen wiskundig bewijs, wel anekdotisch bewijs. ;-)

In particular, since the weights are relatively prime to 10, the EAN-13 system will detect all single digit errors. It also recognizes 90% of transposition errors (all cases, where the difference between adjacent digits is not 5).
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

20/09/2016 17:10:28
Quote Anchor link
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren? M.a.w. dat 1 en 3 relatief priem zijn met 10 impliceert alleen dat de checksum nooit correct zal zijn als de barcode incorrect is. Volgens mij bestaat er geen "handige" formule om een incorrecte EAN code om te toveren in een correcte EAN code.
Gewijzigd op 20/09/2016 17:11:55 door Bo Ter Ham
 
Willem vp

Willem vp

20/09/2016 18:48:30
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat was ook het eerste dat ik dacht toen ik Wards bericht las. ;-)

Volgens mij kun je in het geval van een single digit error elk van de 13 digits (dus ook het controlegetal) dusdanig manipuleren dat je een correct EAN krijgt. En zelfs als die uitspraak niet zou kloppen, dan zijn er in ieder geval minimaal 2 mogelijkheden om het EAN kloppend te krijgen: het corrigeren van de foute digit en het corrigeren van het controlegetal.

Om erachter te kunnen komen welk van de digits verkeerd is ingetikt, zou je m.i. minimaal twee controlegetallen moeten hebben die elk op een andere manier worden berekend.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/09/2016 09:05:38
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat is héél scherp opgemerkt, dank je wel!

Het is bovendien logisch om een andere reden: als een EAN ongeldig is, kun je niet zien hoeveel invoerfouten er zijn gemaakt. Een gebruiker (of scanner) kan één cijfer maar ook meerdere cijfers verkeerd hebben. Probeer je die invoerfout te herstellen, dan krijg je inderdaad altijd een lijst met veel geldige alternatieven. (Wel kun je dan op basis van de overeenkomsten/verschillen daar nog een kans aan hangen die sommige alternatieven waarschijnlijker maakt dan andere, maar dan nog biedt dat weinig zekerheid.)
 
Pieter de Gent

Pieter de Gent

27/09/2016 12:45:49
Quote Anchor link
**knip**

Edit:
Spamlink verwijderd!
Gewijzigd op 27/09/2016 12:49:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.