echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:25:12
Quote Anchor link
Tja, toch eens een leuke dan...

$naam = 'Jan';
$beest = 'Woodywoodpecker';

De meesten van jullie zullen als volgt echo'en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben '.$naam.' en ik doe '.$beest.' na.';
?>


Nu ben ik heel benieuwd of iemand het ook wel eens zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ',$naam,' en ik doe ',$beest,' na.';
?>

Heb je het verschil gezien? Komma's in plaats van punten! Wie doet het op die laatste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:46:44
 

29/11/2010 22:37:24
Quote Anchor link
Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Ik las een keer dat dit beter is? Echo kan meerdere argumenten kommagescheiden weergeven. Ik heb dit ook nooit gedaan maar het voordeel zou zijn dat ie er nu geen string van maakt. De punt plakt alles aan elkaar en maakt er 1 string van. Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/11/2010 09:46:10
Quote Anchor link
We hebben er hier een keer naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat het snelheidsverschil heel klein was terwijl het niet natuurlijk overkwam waardoor we besloten hebben om het niet te doen. Daarnaast gebruiken we bijna geen echo alleen aan het einde van het script komt dat een keer voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 10:36:34
Quote Anchor link
Was het snelheidsverschil in het voordeel van het gebruik met komma's?

Het voelt inderdaad niet natuurlijk, maar dat komt denk ik omdat je (ik) het niet gewend bent. Maar als je erover nadenkt is het wel vreemd om een string aan elkaar te plakken en die dan te echo'en.

Andere meningen? Zijn er mensen die wel met komma's echo'en?
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 11:39:30
Quote Anchor link
Er zit niet heel veel verschil in, maar je kan toch echt verschil zien..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
echo '<pre>';
echo 'Quotes..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo "Regel $i, ";
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Punten..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel'.$i.',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Komma..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel',$i,',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;
?>


Resultaten bij mij:
Quotes: (Variabele binnen quotes) echo "Regel $i";
0.00017690658569336

Punten: echo 'Regel '.$i;
0.00015521049499512

Komma: echo 'Regel ',$i;
0.00013184547424316
Gewijzigd op 30/11/2010 11:39:50 door Chris -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 12:06:32
Quote Anchor link
Mooi gemaakt!

Tja, en nu? Die komma blijkt toch echt sneller te gaan. Allemaal met komma's gaan echo'en dan vanaf nu????
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 12:13:45
Quote Anchor link
Ik krijg wisselende resultaten. De ene keer zijn de komma's sneller, de andere keer de punten. Ik denk dat PHP intern al heel erg geoptimaliseerd is hiervoor.

Ow, probeer het eens met ob_start() bovenaan voor de grap. Bij mij werd echo plots nog eens 10x sneller >:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:03:00
Quote Anchor link
Maar wat moeten we nu? Is er iemand die het WEL met komma's doet? Of doet niemand dat?
 
Niek s

niek s

30/11/2010 13:30:02
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:35:22
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 13:38:00
Quote Anchor link
Niek s op 30/11/2010 13:30:02:
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P


Als php://stdout ook kan ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:41:28
Quote Anchor link
wat is dat nu weer dan????

iedereen gebruikt toch ECHO om de inhoud van een variabele op beeld te tonen??!
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:09:41
Quote Anchor link
Heb nog even een uitgebreide test gedaan op die van Chris.
En dit zijn de resultaten:
Punten het snelst: 395
Komma's het snelst: 606

De komma's zijn dus over het algemeen sneller dat de punten.
Gewijzigd op 30/11/2010 14:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:21:37
Quote Anchor link
395 is sneller toch dan 606???
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:25:54
Quote Anchor link
Net ook nog wat tests gedaan, m'n script iets aangepast zodat ik de resultaten sneller kan plaatsen. Het is afhankelijk van het aantal echo's dat je maakt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
13163:
Quotes..: 0.0071589946746826
Punten..: 0.0075080394744873
Komma...: 0.0060749053955078
Totaal..: 0.020784854888916

85908:
Quotes..: 0.052965879440308
Punten..: 0.061398983001709
Komma...: 0.050459861755371
Totaal..: 0.1648690700531

73996:
Quotes..: 0.041393995285034
Punten..: 0.045967102050781
Komma...: 0.040701150894165
Totaal..: 0.12810397148132

30605:
Quotes..: 0.017194986343384
Punten..: 0.018378019332886
Komma...: 0.016165018081665
Totaal..: 0.051793098449707

LOL! 996981:

Quotes..: 1.0118591785431
Punten..: 0.59965705871582
Komma...: 0.51841187477112
Totaal..: 2.2139141559601


conclusie, bij bijna een miljoen regels, zit er pas een halve seconde tussen. (maar niet eens merkbaar aangezien je browser eerst die regels moet verwerken, en dan pas kan gaan renderen..)
Gewijzigd op 30/11/2010 14:33:15 door Chris -
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:42:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:48:30
Quote Anchor link
Hmmm oke, uit Chris z'n test blijkt dat komma's telkens net iets sneller is, zij het minimaal.

Maar wat is nu de juiste manier dan? Kom ik weer terug op mijn eerdere opmerking: "Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.".
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:52:06
Quote Anchor link
Wouter J op 30/11/2010 14:42:15:
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.


Hoe kom jij dan aan die resultaten? Mijn resultaten zijn namelijk net even iets anders.. (plaats anders een script oid?)
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:54:43
Quote Anchor link
@Chris,
Zie nu dat ik de cijfers precies verkeerd plaatste. Komma's zijn dus inderdaad sneller dan punten.
En script plaats ik maar niet, is echt een rommeltje.

Resultaten bij herhaling van de proef:

Komma's 586 Punten: 632
Komma's 832 Punten: 749
Komma's 938 Punten: 819
Komma's 983 Punten: 873
Komma's 997 Punten: 907
Komma's 1001 Punten: 935
Komma's 1001 Punten: 953
Komma's 1001 Punten: 971
Komma's 1001 Punten: 983
Komma's 1001 Punten: 987
Gewijzigd op 30/11/2010 15:12:28 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 15:08:31
Quote Anchor link
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????
Hmmmm... :s
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.