echo en daarna niks meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevichill

Kevichill

23/03/2009 14:14:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal , ik ben even beetje aan het rotzooie met PHP en nu heb ik een klein irritant probleempje ,
ik heb een login scriptje van Santhe gebruikt en zodra je ingelogt bent laat hij mij een design zien etc.. maar waneer ik dus tekst in de content zet kan dat gewoon maar zodra ik na een Echo tekst wil neer zetten laat hij dat niet zien ...Iemand een oplossing voor mij ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php

// Om sessions te kunnen gebruiken
session_start();
include ("config.php");
// Het array met de loginnamen met bijbehorende passwords
$secrets = array("Kevichill" => "******");
// De naam voor de sessie met de waarde voor de sessie
$sessionname = "Secure";
$sessiontekst = md5(date("d-m-Y"));
// Checken of er iets is gepost vanuit een formulier
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    // Checken of het inloggen of uitloggen is
    $keuze = (isset($_POST['uitloggen'])) ? "uitloggen" : "inloggen";
    if($keuze == "inloggen")
    {

        // Keuze is inloggen
        $naam = (isset($_POST['naam'])) ? trim($_POST['naam']) : "";
        $paswoord = (isset($_POST['paswoord'])) ? trim($_POST['paswoord']) : "";
        // Naam en paswoord checken of het in het array staat
        $bool = false;
        foreach($secrets as $key => $value)
        {

            // De $bool wordt true zodra de naam en het paswoord gevonden zijn
            $bool = ($bool OR ($key == $naam AND $value == $paswoord));
        }

        if($bool)
        {

            // Gebuiker is gevonden dus session aanmaken en naam onthouden
            $_SESSION[$sessionname] = $sessiontekst;
            $_SESSION['naam'] = $naam;
        }

        else
        {
            // Gebruiker is niet gevonden
            exit("Foute inloggegevens");
        }
    }

    else
    {
        // Keuze is uitloggen dus session weggooien
        session_destroy();
        exit("Je bent nu uitgelogd");
    }
}

// Checken of de session (niet) bestaat of (niet) de juiste waarde heeft
if(!isset($_SESSION[$sessionname]) OR $_SESSION[$sessionname] != $sessiontekst)
{

    // Session is niet in orde dus een formulier
    echo '<form action="" method="POST">
 <fieldset>
  <legend>KD Network Login</legend>
    <label>Username: </label> <input name="naam" type="text" class="input" id="naam" />
    <br />
<label>Password: </label>
<input name="paswoord" type="password" class="input" id="paswoord" />
    <label>&nbsp; </label>
     <input name="inloggen" class="button" type="submit" value="Login"  />

 </fieldset>
</form> '
;
    exit();
}

// Alles is in orde dus hieronder komt de pagina met, eventueel, onderstaande uitlogknop
echo '<form action="" method="POST">
<input name="uitloggen" type="submit" value="Logout">
</form>Database :'
; echo $db_name; ';
// Als ik hierna wat neer zet zie ik dat niet meer ...
?>
  
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 20:56:22
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2009 14:16:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

23/03/2009 14:19:00
Quote Anchor link
en hoe zet je die erna neer dan ?
 
Kevichill

Kevichill

23/03/2009 14:21:00
Quote Anchor link
Had ik al gedaan , maar toen liet hij geen errors zien ,
Als ik bijvoorbeeld dit neer zet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Database :'; echo $db_name; '
<br />User : '; echo $db_user; '


Laat hij dit zien bijv :
Database : DATABASEUSER

Hij plakt dan de Username van de DB aan de DB naam ,
 
Tikkes C

Tikkes C

23/03/2009 14:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
echo '<form action="" method="POST">
<input name="uitloggen" type="submit" value="Logout">
</form>Database :'
; echo $db_name; ';

?>

MOET WORDEN

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
echo '<form action="" method="POST">
<input name="uitloggen" type="submit" value="Logout">
</form>Database :'
.$db_name;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2009 14:23:00
Quote Anchor link
@Tikkes: Daar staat een verdwaalde quote. Netjes, had ik niet gezien.
 
Kevichill

Kevichill

23/03/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Nog steeds laat hij maar 1 Echo zien , I.p.v 2 ..
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Script netjes.
Na een puntkomma begin je op een nieuwe regel dan zie je veel sneller wat er fout gaat.
 
Tikkes C

Tikkes C

23/03/2009 14:28:00
Quote Anchor link
@SanThe : Thanks :D hehe

@Kevichill: zoals Santhe zegt, script netjes! en waar is echo 2 dan?
 
Kevichill

Kevichill

23/03/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Hier een stukje ( anderd word het te lang )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
   exit();
}

// Alles is in orde dus hieronder komt de pagina met, eventueel, onderstaande uitlogknop
echo '
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
    background-color: #000;
}
.header {
    background-image: url(images/index_03.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
    border-top-style: solid;
    border-right-style: solid;
    border-bottom-style: solid;
    border-left-style: solid;
}
.menu {
    font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
    font-size: 12px;
    color: #CCC;
    border-top-style: solid;
    border-right-style: solid;
    border-bottom-style: solid;
    border-left-style: solid;
}
.content {
    font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
    font-size: 14px;
    color: #FFF;
    vertical-align: top;
    border-top-style: solid;
    border-right-style: solid;
    border-bottom-style: solid;
    border-left-style: solid;
}
-->
</style></head>

<body>
<table width="800" height="200" border="0" align="center">
  <tr>
    <td class="header"></td>
  </tr>
</table>
<table width="800" border="0" align="center">
  <tr>
    <td class="menu">menu</td>
  </tr>
</table>
<table width="800" height="100" border="0" align="center">
  <tr>
    <td class="content"><form action="" method="POST">
    <form action="" method="POST">
    <input name="uitloggen" type="submit" value="Logout">
    </form>
Database :'
.$db_name; '
User : '
.$db_user; '

</td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>
'
;
?>
  

Dit is het stukje dat hij laat zien zodra je correct ingelogt bent ,
de Echo van Database laat hij gewoon zien , maar de echo User niet ... en alles wat ik typ na de echo van Database laat hij dus niet meer zien ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevichill
 
Tikkes C

Tikkes C

23/03/2009 14:36:00
Quote Anchor link
tuurlijk niet!
je zit met je punt-komma helemaal fout!

---
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
echo'
   </form>
Database :'
.$db_name; '
User : '
.$db_user; '
?>


WORDT
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP
echo'
   </form>
Database :'
. $db_name .'
User : '
. $db_user .'
blabla '
; //<--hier sluit ik de echo pas
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2009 14:40:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.03.2009 14:27:
Na een puntkomma begin je op een nieuwe regel dan zie je veel sneller wat er fout gaat.


Dus dit kan niet:
Database :'.$db_name; '

Het wordt óf
Database :'.$db_name . ' // verder gaan maar dan met een punt ertussen
óf
Database :'.$db_name; // nieuwe echo starten
echo '
 
Kevichill

Kevichill

23/03/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Oke nu snap ik het alleen ik dacht juist omdat ik dus iets opvraag kwa PHP dat dat dus in een Echo moest , en aangezien er Html in stond dat ik dus gewoon tekst etc.. verder buiten de echo om kon zetten ..

Maar nu zie ik wel dat dat niet speciaal nodig is ... want als ik de Echo's gewoon afsluit zoals jij dat nu doet ( database :'. $db_name .' ) dan kan ik de echo gewoon afsluiten want dan laat hij wel gewoon overige tekst zien die in de html staat ,


Bedankt Santhe en Tikkes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.