Echo in class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank Keulen

Frank Keulen

20/04/2007 15:41:00
Quote Anchor link
Veel mensen zeggen dat echo in een class niet goed is. Daarom gebruik ik altijd maar braaf return.

Nu luid mijn vraag: Waarom is het gebruik van echo in een class niet goed?



Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

// return (goed??)
class returnen{

function
test($jaa){

return $jaa;

}

}



// echoen (fout??)
class echoen{

function
test($jaa){

echo $jaa;

}

}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:48:49
 
Bo az

Bo az

20/04/2007 15:45:00
Quote Anchor link
Het idee achter OO is dat je 'modules' hebt die je kan her gebruiken, maar ook binnen je applicatie op meerdere plaatsen kan gebruiken.
Echo je iets meteen op het scherm lever je dus een stukje 'gemak' in.
Als je return gebruikt kan je namelijk kiezen wat je er mee kan doen, je kan het resultaat van je methode weergeven, of je kan het in een andere methode (her)gebruiken.

Edit:
Zag dat ik een fout had gemaakt, was dit vergeten : "of je kan het in een andere methode (her)gebruiken."
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 15:47:00
Quote Anchor link
Of je doet er gewoon helemaal neits mee :P
 
Danny K

Danny K

20/04/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Als je er niets mee doet roep je die methode niet aan.. :| ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.