Echo in text value werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 14:30:31
Quote Anchor link
Hallo,
Ik krijg de echo niet in het value veld van input type text.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? <input type="text" name="prijs" value="<? echo $q['prijs']; ?>" /> ?>

De $q is een mysql_fetch_assoc.


Gr. Bas
Gewijzigd op 29/05/2010 15:38:39 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:18:53
 
Niels K

Niels K

29/05/2010 14:33:54
Quote Anchor link
short tags zijn niet toegestaan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:35:24
Quote Anchor link
Wat gaat er fout? Krijg je een foutmelding? Wordt er gewoon geen waarde weergegeven?

Bevat $q wel hetgeen dat jij verwacht? Kortom, dump de inhoud van die variabele eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($q);
?>
 
John Doe

John Doe

29/05/2010 14:36:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="prijs" value="<?php echo $q['prijs']; ?>" />


Waarom heb je eigenlijk shorttags om html heen staan.
 
Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 14:39:28
Quote Anchor link
Het ligt niet aan de shorttags dat heb ik al geprobeerd.
dit is het resultaat van de var_dump: resource(5) of type (mysql result)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:41:06
Quote Anchor link
Goed, $q is dus het resultaat van mysql_query() en niet van mysql_fetch_assoc(). Anders had je immers een associatieve array gehad.

De inhoud van $q is dus niet hetgeen jij verwachtte, je zult nog ergens mysql_fetch_assoc() moeten toepassen...
 
Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 14:48:57
Quote Anchor link
Dankjewel, supderdomme fout van mijn kant.
Ik had namelijk de verkeerde gepakt $q was van de query ik moest $photo van de fetch hebben.

Mijn dank is zeer groot!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:50:09
Quote Anchor link
Zo zie je maar waar het interpreteren van een PHP foutmelding al niet toe kan leiden ;-)
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

29/05/2010 19:54:11
Quote Anchor link
Als ik toch even verder mag ingaan op de originele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? <input type="text" name="prijs" value="<? echo $q['prijs']; ?>" /> ?>


Is dit dan niet vreemd? De buitenste shorttags? Overleeft de parser zoiets?
 
Pim -

Pim -

29/05/2010 20:10:27
Quote Anchor link
Nee, dat is vast het probleem juist. PHP kan geen xml/html interpreteren en je krijgt dus een syntax error. (Hoewel het met http://www.facebook.com/notes/facebook-engineering/xhp-a-new-way-to-write-php/294003943919 wel kan ;) )
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

29/05/2010 20:55:38
Quote Anchor link
Tom:
Als ik toch even verder mag ingaan op de originele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? <input type="text" name="prijs" value="<? echo $q['prijs']; ?>" /> ?>


Is dit dan niet vreemd? De buitenste shorttags? Overleeft de parser zoiets?

Me dunkt dat die buitenste tags voor de kleurtjes waren.
 

29/05/2010 21:42:51
Quote Anchor link
Richard:
Tom:
Als ik toch even verder mag ingaan op de originele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? <input type="text" name="prijs" value="<? echo $q['prijs']; ?>" /> ?>


Is dit dan niet vreemd? De buitenste shorttags? Overleeft de parser zoiets?

Me dunkt dat die buitenste tags voor de kleurtjes waren.


Volgens mij ook, want Bas Kreleger heeft erin zitten klooien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.