echo op verkeerde plaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jack maessen

jack maessen

27/12/2012 14:19:19
Quote Anchor link
het gaat om deze echo's: deze staan in apart bestand: session.php dat op de indexpagina geinclude wordt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/* New Password error checking */
         $field = "newpass";  //Use field name for new password
         /* Spruce up password and check length*/
         $subnewpass = stripslashes($subnewpass);
         if(strlen($subnewpass) < 4){
            $form->setError($field, "* New Password too short");
         }
         /* Check if password is not alphanumeric */
         else if(!preg_match("/^([0-9a-z])+$/i", ($subnewpass = trim($subnewpass)))){
            $form->setError($field, "* New Password not alphanumeric");
         }
         /* Check if passwords match */
         else if($subnewpass != $subconfnewpass){
            $form->setError($field, "* Passwords do not match");
         }


Situatie:
Inlogform staat op index.php; registerform ook op index.php (rel attribute)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="" rel="login" class="linkform">Suddenly remebered? Log in here</a>
                            <a href="" rel="register" class="linkform">Don't have an account? Register here</a>
                            

Bij registratie invullen en passwords matchen niet, wordt de echo getoond bij de inlogform en niet bij de registerform (inlogform is de activ form en wordt standaard getoond)
Hoe kan ik dat veranderen?
Gewijzigd op 27/12/2012 15:31:25 door Jack maessen
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:09:32
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/12/2012 17:05:00
Quote Anchor link
Jack het zit gewoon niet logisch in elkaar als je het mij zou vragen.

Ik zou het zo doen:

login.php => loginformulier dat gepost wordt naar verifylogin.php plus een linkje naar register.php

verifylogin.php => controleert username en password en indien geldig zet session[username], redirect naar index.php. indien ongeldig: redirect naar login.php

register.php => formulier om je aan te melden, query om user na post op te slaan in de database

index.php => hoofdmenu met link naar logout.php en naar myaccount.php

myaccount.php => formulier om gebuikersgegevens aan te passen.

logout.php => unset(session[username]) en redirect naar login.php

alle beveiligde pagina's: eerst checken of user ingelogd is met session[username] en zo niet redirect naar login.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(!isset($_SESSION['username'])) {
         header('Location: login.php');
         exit;
}


// de rest van je script
?>
Gewijzigd op 27/12/2012 17:14:45 door Frank Nietbelangrijk
 
Jack maessen

jack maessen

27/12/2012 17:13:06
Quote Anchor link
ja het is zeker niet logisch...het was allemaal geen probleem geweest als login in de index.php gebeurde, registratie in register.php , vergeten password in forgetpass.php; dat was aanvankelijk ook zo, ik heb dat destijds zelf veranderd in een jquery form waarbij alle forms intern op de index aangeroepen werden. Maar nu zit ik dus met die echo's te kijken die (logisch omdat loginform de active classe is) allemaal in en onder de login form terechtkomen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/12/2012 17:18:42
Quote Anchor link
en wat was de reden om een jquery form te maken?
 
Jack maessen

jack maessen

27/12/2012 18:44:33
Quote Anchor link
ik vond die wisselingen van login naar register en forget password er wat "gelikter" uitzien vanwege de fadein -en out functie...maargoed....heb me niet gerealisaeerd dat het wel eens met error messages problemen kon geven
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/12/2012 10:15:15
Quote Anchor link
duidelijk maar de afhandeling van het formulier zou je kunnen doen zoals ik aangaf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.