echo sql result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

03/09/2011 11:31:29
Quote Anchor link
Beste,

waarschijnlijk maak ik ergens een hele domme fout maar ik kan hem zo snel even niet vinden, ik ben al een tijdje aan het proberen maar het lukt niet, de SQL query werkt wel als je hem gewoon in de PHP myadmin server invult.

Ik wil dus de uitkomst van de query laten echoen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql = mysql_query('SELECT max(platform) as highest_total from ( select platform  , count(platform) from big_brother WHERE ip=\'$ip\' group  by platform  ) as platform');
        $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
        if (mysql_num_rows($resultaat) > 0) {
            while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
                echo 'hoi'.$rij['platform'];
            }
        }


Als jullie nog gegevens nodig hebben hoor ik het wel,

matthijs
Gewijzigd op 03/09/2011 11:52:00 door Matthijs PHPHULP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:58:24
 
Wouter J

Wouter J

03/09/2011 11:37:04
Quote Anchor link
Wil je alsjeblieft de code tussen [code] tags zetten i.p.v. tussen [quote] tags?

Krijg je nog een error als je error_reporting aan hebt staan?
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

03/09/2011 11:56:52
Quote Anchor link
is de code tag zo goed?

Maar ik krijg de volgende fout:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/matthijsthoolen.nl/public_html/webwinkel/show.php on line 108

dat is dus hier lijn 3.

alvast bedankt voor de snelle reactie
Gewijzigd op 03/09/2011 11:57:11 door Matthijs PHPHULP
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/09/2011 11:58:14
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

03/09/2011 12:18:06
Quote Anchor link
bedankt voor de hulp maar ook met de tutorial kom ik er nog niet helemaal uit...

als ik de volgende code gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$sql = mysql_query("SELECT max(platform) as highest_total from ( select platform  , count(platform) from big_brother WHERE ip=\'217.122.195.177\' group  by platform  ) as platform");
        if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
            # als de query fout is -> foutafhandeling
            echo showSQLError($sql,mysql_error(),'Fout met database.');
        } else {
            if(mysql_num_rows($result) == 0){
                # Er is geen lid met dit id!
                echo 'Er is geen lid met dit id!';
            } else {
                #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc
                $row = mysql_fetch_assoc($result);
                echo $_row['platform'];
            }
        }


dan krijg ik Error: Query was empty

en als ik de sql achter het WHERE verander, dus ip = '217.122.195.177' dan krijg ik de volgende fout:

Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #19' at line 1
Resource id #19
Gewijzigd op 03/09/2011 12:18:37 door Matthijs PHPHULP
 
Jasper DS

Jasper DS

03/09/2011 12:34:40
Quote Anchor link
je doet nu 2x mysql_query, bekijk je code nog eens goed.
Gewijzigd op 03/09/2011 12:34:50 door Jasper DS
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

03/09/2011 13:12:03
Quote Anchor link
Hehe eindelijk xD

Ik had de code al zo vaak aangepast om te proberen dat er dus blijkbaar zulke domme fouten in zijn gaan zitten die ik dan niet meer doorhad.

Maar heel erg bedankt voor jullie hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.