Echo van rollover script werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

09/10/2003 10:31:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een rollover script voor een navigatie menu. Dit is tot dus ver geen probleem. Het script werkt mooi en de rollovers doen hun werk. Maar nu: het is de bedoeling dat er een extra knop aan het menu zal worden toegevoegd wanneer men is ingelogd. Dit krijg ik maar niet aan de praat. De image staat er wel maar de rollover werkt niet meer als ik de code echo in php.

Hieronder de betreffende code. Ik zit al dagen vast op dit punt en kan mijn fout maar niet vinden. Ik vrees dat het een eigenaardigheid van php is maar mijn kennis rijkt niet ver genoeg om daar over te kunnen oordelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
                if (session_is_registered('Login'))
                {
    echo "<tr>";
                    echo "<td height='25' valign='top'>";                
                    echo "<a href='http://www.wollef.nl/index.php?page=postnews' onMouseover='document.Roll_PostNews.src='images/Menu_Post_Press.gif'' onMouseout='document.Roll_PostNews.src='images/Menu_Post_News.gif''><img src='images/Menu_Post_News.gif' name='Roll_Files' width='112' height='25' border=0></a>";
                    echo "</td>";
                    echo "</tr>";
                }

                ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:02:26
 
Sander D

Sander D

09/10/2003 11:07:00
Quote Anchor link
Probeer eens de rollover zonder de PHP code uit te voeren, kijk eens of hij het dan wel doet.

Doet hij het niet, dan weet je dat het aan de rollover ligt, maak hem dan opnieuw.

Als het wel werkt doe dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4


rollover in html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>
 

09/10/2003 11:12:00
Quote Anchor link
Zonder php doet hij het gewoon. Ik gebruik dezelfde rollover buiten php op meerdere plaatsen op mijn site
 
Sander D

Sander D

09/10/2003 11:38:00
Quote Anchor link
doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (session_is_registered(bla))
{

?>


rollover in html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>
 

09/10/2003 11:49:00
Quote Anchor link
Maar dan laat ie de rollover toch ook zien als je niet bent ingelogd?
 
Sander D

Sander D

09/10/2003 13:00:00
Quote Anchor link
nee hoor, probeer maar eens
 

09/10/2003 13:28:00
Quote Anchor link
In dat laatste deel na de rollover moet dan een else komen te staan? Anders parsed php dat toch ook en voert ie dat ook uit? Kun je mij uitleggen waarom het html stuk buiten de {} alleen wordt uitgevoerd als de session klopt?

doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?  
if (session_is_registered(bla))  
{
  
?>


rollover in html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?  
}  
?>
 
B a s
Beheerder

B a s

09/10/2003 14:34:00
Quote Anchor link
Bor :)

Das PHP??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if (statement)
{

    //uitvoeren
}
?>


werkt dus ook wanneer er html tussen staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (statement)
{

?>


// uitvoeren als statement true is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
}
else
{
    echo "Doe wat anders";
}

?>
Gewijzigd op 09/10/2003 14:34:00 door B a s
 

10/10/2003 16:58:00
Quote Anchor link
Probleem is inmiddels opgelost. Bedankt voor de hulp!
 
B a s
Beheerder

B a s

10/10/2003 17:14:00
Quote Anchor link
mooizo :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.