Echo verder na if-statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Marios Achternaam

Marios Achternaam

04/09/2018 20:36:30
Quote Anchor link
Goedenavond,

Het is misschien een simpel iets maar ik zie het niet. Ik heb een database gemaakt met daarin gegevens. Deze gegevens wil ik printen op de pagina. Daarna wil ik gewoon weer verdergaan met andere teksten printen op de pagina.

Het punt is, wanneer ik een de volgende echo plaats komt deze string boven de tabel te staan.
Ik heb het getest met alleen een if-statement en dit werkte prima.

Wat doe ik fout en waarom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    include "database.php";
    
    //poule sql maken en gebruiken
    $sql_poule = "SELECT naam, plaats, sterkte, trainers FROM voetbalteam";
    $result_poule = mysqli_query($conn, $sql_poule);
    
    //if-statment voor het weergeven van de poule
    if(mysqli_num_rows($result_poule) == 0) {
        echo "Teams zijn nog niet bekend.";
    }
else {
        echo "<h2>Teams die mee doen:</h2>";
        echo "<table border=1px>";
        echo "<th>Team</th>";
        echo "<th>Plaats</th>";
        echo "<th>Aantal Spelers</th>";
        echo "<th>Aantal Trainers</th>";
        while($row = mysqli_fetch_array($result_poule)){
            $team = stripslashes($row[0]);
            $plaats = stripslashes($row[1]);
            $sterkte = stripslashes($row[2]);
            $trainers = stripslashes($row[3]);
            //print de db gegevens in browser
            echo "<tr>";
            echo "<td>$team</td>";
            echo "<td>$plaats</td>";
            echo "<td>$sterkte</td>";
            echo "<td>$trainers</td>";
            echo "</tr>";
        }

    echo "</tabel>";
    }

    echo "voorbeeld";
?>


Alvast bedankt voor de hulp

Groeten Mario
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:41:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 20:52:59
Quote Anchor link
Je sluit af met </tabel> in plaats van </table>.

Verder is het niet nodig om alles op elke regel te echo'en. Je kan de HTML ook buiten je PHP-blok plaatsen.
 
Bart V B

Bart V B

04/09/2018 20:58:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    include "database.php";
    
    //poule sql maken en gebruiken
    $sql_poule = "SELECT naam, plaats, sterkte, trainers FROM voetbalteam";
    $result_poule = mysqli_query($conn, $sql_poule);
    
    //if-statment voor het weergeven van de poule
    if(mysqli_num_rows($result_poule) == 0)
    {

        echo "Teams zijn nog niet bekend.";
    }

   else
   {
      echo "<h2>Teams die mee doen:</h2>";
        echo "<table border=1px>";
        echo "<th>Team</th>";
        echo "<th>Plaats</th>";
        echo "<th>Aantal Spelers</th>";
        echo "<th>Aantal Trainers</th>";
          while($row = mysqli_fetch_array($result_poule))
          {

            $team = stripslashes($row[0]);
            $plaats = stripslashes($row[1]);
            $sterkte = stripslashes($row[2]);
            $trainers = stripslashes($row[3]);
            //print de db gegevens in browser
            echo "<tr>";
            echo "<td>$team</td>";
            echo "<td>$plaats</td>";
            echo "<td>$sterkte</td>";
            echo "<td>$trainers</td>";
            echo "</tr>";  
           }
//einde while
        echo "</table>"; //<MIND TABLE> geen tabel ;)
   } //einde else
      
    echo "voorbeeld";
?>
 
Marios Achternaam

Marios Achternaam

04/09/2018 21:07:23
Quote Anchor link
WOOOOOW oke. Dit is echt hmmm ja. Niet normaal dat je zo lang bezig kan zijn met het zoeken en proberen te achterhalen waar het probleem zit. Bedankt hiervoor.

Hoe bedoel je je kan de HTML ook buiten je PHP-blok plaatsen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 21:14:06
Quote Anchor link
Gewoon je HTML niet tussen je PHP-tags plaatsen, maar er buiten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($doe_iets) {
?>

<h1>Hallo, <?php echo $naam; ?></h1>
<p>Wat fijn dat je er bent...</p>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 04/09/2018 21:19:19 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.