Echo-en in tabel loopt verkeerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap

Jaap

25/05/2006 13:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een pagina gemaakt met daarin een tabel die verschillende gegevens weergeeft uit een database. Hij geeft betjes alles aan, maar niet netjes in 1 rij, maar alles staat -verticaal gezien- gecentreerd, en dat is dus niet de bedoeling, ik wil gewoon rechte rijen hebben ;)

Hier is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

include("config.php");

 $sql = "SELECT * FROM gebruikers ORDER BY lastactive";
 $query = mysql_query($sql);
 $rij = mysql_fetch_object($query);

while ($rij = mysql_fetch_object($query)) {
$naam = htmlspecialchars($rij->naam);
$organisatie = htmlspecialchars($rij->organisatie);
$last = htmlspecialchars($rij->lastactive);

echo $naam.'<br>';
}

?>

<div align="center"></div>
<div align="center"></div>
<div align="center"></div></td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include("config.php");

 $sql = "SELECT * FROM gebruikers ORDER BY lastactive";
 $query = mysql_query($sql);
 $rij = mysql_fetch_object($query);

while ($rij = mysql_fetch_object($query)) {
$organisatie = htmlspecialchars($rij->organisatie);

echo $organisatie.'<br>';
}

?>

<div align="center"></div></td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include("config.php");

 $sql = "SELECT * FROM gebruikers ORDER BY lastactive";
 $query = mysql_query($sql);
 $rij = mysql_fetch_object($query);

while ($rij = mysql_fetch_object($query)) {
$last = htmlspecialchars($rij->lastactive);

echo $last.'<br>';
}

?>

<div align="center"></div></td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

include("config.php");

 $sql = "SELECT * FROM gebruikers ORDER BY lastactive";
 $query = mysql_query($sql);
 $rij = mysql_fetch_object($query);

while ($rij = mysql_fetch_object($query)) {
$organisatie = htmlspecialchars($rij->organisatie);

echo '<a href="org_gem2.php?organisatie=', rawurlencode ($organisatie),
     '">Klik hier voor de resultaten van deze organisatie</a>'.'<br>';
}

?>


Ik zie de fout niet... iemand enig idee wat ik moet veranderen om wel gewoon een mooie tabel te krijgen?

Bedankt,

Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:33:18
 
Frank -

Frank -

25/05/2006 13:56:00
Quote Anchor link
Waarom staat je logica (ophalen van gegevens uit de database) lukraak door je presentatie heen? Dat maakt het er niet overzichtelijker op en is vragen om problemen. Die heb je dan ook keurig netjes gekregen...

Verder heb je het over een tabel, maar de tag <table> kom ik al nergens tegen, net zo min als de <tr>. Ik zie wel een hele serie <div align="center"></div> waarbij ik me afvraag wat die zouden moeten doen.

Wat je ook bent 'vergeten', is het controleren of je queries zijn gelukt. Deze gaan vroeg of laat altijd fout. Jouw script loopt dan direct in de soep.

Vraagje: Waarom include je config.php 3x ? 1x lijkt mij wel genoeg.

Kortom, er ontbreekt zo veel aan het script, dat ik opnieuw zou beginnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.