echoën in een functie, wel OOP?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pepijn

Pepijn

23/12/2009 21:57:00
Quote Anchor link
Beste phpers,

Ik ben bezig met een nieuwsscript in OOP, nu zit ik met een vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ziebericht($id, $taal)
        {

            $this->query = sprintf("SELECT * FROM nieuws WHERE id='%s' AND taal='%s'",
            mysql_real_escape_string($id),
            mysql_real_escape_string($taal));
            
            $this->resultaat = mysql_query($this->resultaat);
            if(!$this->resultaat) {
                return 0;
            }

            if(mysql_num_rows($this->resultaat) == 0) {
                return 404;
            }

            
            $this->rij = mysql_fetch_array($this->resultaat);
            echo '<h1>'.$this->rij['titel'].'</h1>'; //Geef de titel weer.
            echo $this->rij['tekst'];//Geef het bericht weer.
            return 1;
        }


?>

Is er een andere manier om de titel en tekst te returnen? Volgens mij is het echoën niet OOP.

Mvg
Pepijn

EDIT:
Sorry voor deze onnodige post. Ik heb het gevonden:
http://www.ozzu.com/programming-forum/return-multiple-values-t26539.html
Mijn vraag was hoe je meerdere waarden kon returnen. Deze is nu opgelost.

Ps. Iedereen alvast fijne feest dagen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:03:37
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:39:00
Quote Anchor link
Een voor iedereen die geen zin heeft om door te klikken, de magische oplossing is uiteraard een array. Prop hem vol met waarden en return hem vervolgens... :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.