Echte IP of niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Asker

Asker

08/02/2009 23:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Is er een script dat laat zien of iemand via proxy op jouw website zit?
dan zie je bijv.:

proxy ip: x.x.x.x
echte ip: X.X.X.X

of iets dergelijks?

mvg,
Asker
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:41:35
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/02/2009 23:08:00
Quote Anchor link
Nope. Niet mogelijk. Dat is namelijk het hele idee van een proxyserver.

jouw ip --> proxyserver --> website
jouw ip <-- proxyserver <-- website
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Asker

Asker

08/02/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Is het wel mogelijk om bijv. alleen proxy's uit NL te laten gebruiken? Dus dat als mensen een chinese proxy willen gebruiken niet op je site kunnen komen en een melding krijgen?
 
Richard de Boer

Richard de Boer

08/02/2009 23:37:00
Quote Anchor link
Een proxyserver is toch anoniem, zodat je niet weet waar die persoon vandaan komt?

Rieksie
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

08/02/2009 23:39:00
Quote Anchor link
Rieksie schreef op 08.02.2009 23:37:
Een proxyserver is toch anoniem, zodat je niet weet waar die persoon vandaan komt?

Rieksie


Wou inderdaad net zeggen, dat is het hele idee achter een proxyserver :P
 
Joey Drieling

Joey Drieling

09/02/2009 01:26:00
Quote Anchor link
Je kan wel de ip adres van een proxy server blokeren maar niet de gebruiker van de proxy
 
Asker

Asker

09/02/2009 01:57:00
Quote Anchor link
@ joey,

daar zal wel een code voor moeten zijn toch? Die de meeste proxy's blokt? Ik denk dat het lastig wordt als je proxy's 1 voor 1 moet bannen.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

09/02/2009 09:13:00
Quote Anchor link
Er zijn diverse 'databases' beschikbaar waar IP adressen aan landen zijn gekoppeld.

Zie o.a. dit script http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/1126/

Je zou het script kunnen gebruiken om te kijken of de bezoeker een NL provider IP Adres heeft. Nadeel is wel dat in de grens streken het miss. mogelijk is dat iemand een Duitse of Belgische provider heeft... die sluit je daar ook mee uit...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Peter

peter

09/02/2009 10:09:00
Quote Anchor link
er zijn een aantal scriptjes te vinden die eerst kijken of de proxy het IP van de gebruiker meestuurd, iets van $_SERVER['HTTP_X_FORWARD'] ofzo geloof ik.

maar zoals hier boven vermeld, je kunt 95% van de gebruikers achter een proxy niet identificeren helaas helaas :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.